Foto-update #212

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Er werden koekjes gebakken als kersttraktatie

en ik maakte een klein verjaardagspakje voor mijn schoonzus omdat gewoon een centje geven minder leuk leek.

Gelukkig had ik chocolade op zak want het openbaar vervoer wilde niet echt meewerken op deze dag waardoor ik eerst een uur lang in de kou op mijn trein moest wachten en vervolgens nog eens 50 minuten op een bus. In de gure wind die zo actief was die dag dat het wachthokje meetrilde. Fun fun fun dus maar gelukkig mét chocolade.

Op verzoek koude chocoladetaart maken voor kerst was dan weer een pak fijner.

Kerstdag zelf vierden we rustig met ons tweetjes thuis én met warme hapjes

27 December is Build Lego dag dus kon ik één van mijn kerstpakjes al meteen in elkaar steken

Deze kerstbeker die in mijn kerstswap pakket zat moest uiteraard ook uitgetest worden én dat vroeg om chocolademelk mét slagroom.

Van de kinesist kreeg ik deze leuke eindejaarstraktatie waardoor deze blogpost meer op een chocolade-update begint te lijken in plaats van een foto-update.

Er werd Duplo besteld voor een bijna jarig neefje

en Banoffee gemaakt voor manlief

Ik begon vrij last-minute (31 december) aan de lay-out van mijn nieuwe bullet journal en koos daarbij opnieuw voor een Harry Potter thema.

Ook op oudejaarsavond waren de warme hapjes van de partij.

Van deze mooie amaryllis genoot ik meer dan een maand lang omdat hij regelmatig nieuwe bloemen kreeg.

Ook na nieuwjaar bleven er nog wat vertraagde kerstwensen toekomen en dat vond ik uiteraard heel fijn. Ah ja, nog langer genieten

Dat er weer eentje was die dacht dat de Slug Club hier doorging was dan weer iets minder fijn.

Ik speelde ook even Florence Nightingale voor deze bijna brekende  orchidee tak vol bloemen en ontdekte dat er op één van de andere twee planten nieuwe bloemen doorkwamen. Professor Sprout kan dus heel fier op me zijn.

Er werd nog eens een lange brief naar mijn pennenvriendin geschreven

en verjaardagspost samengesteld voor lieve Fieke.

Ja hoor ook in 2024 ben ik nog steeds fan van sushi

én van Lego. Ik kocht dan ook NOG een Lego-set. Deze had ik al een tijdje op mijn wenslijst staan en het leek er naar uit te zien dat hij uit de collectie ging verdwijnen. Op de Lego website stond hij als uitgeput en op grote websites die geen naamsvermelding nodig hebben gingen de prijzen plots de hoogte in. Gelukkig vond ik de set bij Dreamland wél nog aan de oorspronkelijke prijs.

Ik gaf een kerst Totoro als verrassingspakje voor manlief

en er kwam nog meer kerstpost toe.

Zo leuk om al die kaarten samen te zien hangen. De rest van de kerstdecoratie is al weer opgeborgen maar deze mogen nog wat langer blijven hangen.

Warme hapjes werden ondertussen vervangen door warme ovenschotels vermits de weergoden plots doorhadden dat het winter was en de temperaturen serieus zakten.

Ik sprak met mijn nicht af en genoot samen met haar van een lekkere/gezellige én koude nichtjesdag in Roosendaal. We genoten op een vertrouwd adres (lange leve Bagels & Beans) van een heerlijke lunch, mijn suikerwaarden stonden (even alleszins) perfect), we ontdekten een nieuwe kleine boekenwinkel (All Book’d Up) en jammer genoeg ook dat twee van de winkels waar ik graag even was langsgegaan (ondermeer Caffè Dono voor een nieuw zakje heerlijke Marshmallow Tea mengeling) die dag niet open waren en een derde al om 17u sloot ipv 18u.

Er werd ook vrij veel geknutseld tijdens deze eerste maand van het jaar. Ik maakte namelijk deze twee verjaardagskaarten voor een binnenkort 15-jarige en een bijna tweejarige.

Plus een scrapbooking album voor een gouden jubileumdat ik vrij ingetogen hield maar wel personaliseerde met foto’s van het koppel

en eentje voor iemand die haar 60ste verjaardag vierde. Het is tweemaal volgens hetzelfde concept gemaakt maar telkens met een heel ander eindresultaat. Dit laatste album was bijvoorbeeld voor iemand die graag handwerk doet. Er kwam nadien nog een boeken cadeaubon bij en een lijstje met handwerkboeken die ze misschien wel leuk zou vinden ter inspiratie.

Hebben jullie iets leuks gedaan of gemaakt tijdens deze eerste maand van het nieuwe jaar?

6 gedachten over “Foto-update #212”

  1. Foto’s van eten zijn gevaarlijk hé. Ik krijg ook vaak zin in iets specifieks na het lezen van blogposts of scrollen door mijn Instagram feed.

 1. Kerst lijkt opeens alweer een eeuwigheid geleden! Jij bent het jaar alleszins goed gestart wat creatieve dingen betreft!

  1. Zot dat de eerste maand van het jaar alweer bijna achter de rug is hé. Hopelijk komt het er de komende weken nog af en toe van om iets te knutselen. Ideetjes genoeg alleszins. Nu ze nog verwezenlijken.

 2. Niks mis met (veel) chocolade, toch?
  Zo leuk dat je je neefje al kan laten kennis maken met Duplo. Dat is en blijft toch wel de voorloper van Lego hé :-).
  Wij bouwden ook heel wat Lego, en ontdekten afgelopen weekend de Lego Build app. Juliette vindt het geweldig en bouwt veel sneller dan met het boekje (bij het boekje loopt ze vaak enkele stappen voorop waardoor ze blokjes vergeet dan). Ondertussen zag ik dat de Lego Bookstore uitgeput is… Balen wel…
  Nogmaals dankjewel voor de leuke verjaardagspost!

  1. Daar heb ik zelf nog geen gebruik van gemaakt maar ik zag dat anderen dat vaak verkiezen boven het boekje. Mocht ik veel losse stukken lego hebben dan zou ik die andere app misschien wel gebruiken. Ik weet de naam niet meer maar er bestaat er blijkbaar één waarbij je met je camera de blokjes op een tafel scant en dan krijg je vervolgens allerlei suggesties van wat je er mee kan maken. Als er bij de Lego Bookstore staat dat hij uitgeput is heb je misschien nog wel kans dat hij terugkomt. Dat heb ik met de Diagon Alley set meegemaakt. De verjaardagspost is uiteraard heel erg graag gedaan. Met zo’n envelopje dat die dag op je wacht voelt een verjaardag meteen wat specialier aan.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.