Deze adventskalenders mocht ik dit jaar uitpakken

Dit jaar was het mijn beurt om een adventskalender voor lieve Annelies samen te stellen en dan vervolgens benieuwd af te wachten of ze wat ik voor haar had uitgekozen ook echt leuk zou vinden. Gelukkig bleek dat het geval te zijn én weet ik nu al wat ik haar binnen twee jaar wil geven. Voor mezelf kocht ik echter ook twee heel leuke adventskalenders en ik laat jullie vandaag graag zien wat daar allemaal in zat.

De eerste adventskalender die ik kocht was The Book Party Advent Calendar van Esther Bennink. Vorig jaar had deze Nederlandse illustratrice al een mooie adventskalender uitgebracht maar toen had ik er aan weten te weerstaan. Dit jaar deed ik dat niet en daar heb ik geen ogenblik spijt van gehad.

Eind december puzzelde ik de basis van dit knusse boekenwinkeltje in elkaar en vervolgens mocht ik er 24 dagen lang dagelijks een stukje aan toevoegen.

Bij sommige stuks was het wat wrikken om het goed in elkaar te krijgen en ik geef toe dat mijn tafel niet al te recht was maar het was zo leuk om het winkeltje beetje bij beetje steeds uitnodigender te zien worden.

Zo kwam er een lezende Hufflepuff-mascotte langs, sfeervolle verlichtingen, …

Zelfs mijn Patronus besloot op bezoek te komen. Al koos die er voor om rustig boven op het dak te gaan lezen waar er minder afleiding was. We weten nu meteen ook waarom onze Hogwarts brieven zoveel vertraging hebben want deze Hogwarts uil las liever een boek in plaats van door de koude wind heen te moeten om brieven te bezorgen en wie kan hem dat kwalijk nemen.

Zo leuk om heel die dierenbende bij elkaar te zien komen. Tegen Kerst was het winkeltje goed gevuld en ik moet vaak glimlachen wanneer ik er voorbij wandel omdat het er zo knus en uitnodigend uitziet.

Nog meer zelfs met de lichtjes van de kerstboom er bij.

Deze adventskalender is dan weer het bewijs dat advertenties op Instagram wel effect kunnen hebben op mij. Normaal negeer ik die immers volledig maar toen ik The Book Lovers Advent Calendar zag opduiken in mijn feed was ik uiteraard meteen benieuwd.

Dit exemplaar ziet er minder cozy maar wel heel kleurrijk uit. Zoals de naam doet vermoeden haalde ik er gedurende 25 dagen allerlei leuke boekige verrassingen uit.

Kleine cadeaulabels, een magneetje,

een From the library of – stempel, een houten kerstboomhanger in de vorm van een opengeslagen boek, een Ask me what I’m reading patch, een papieren bladwijzer,

een sticker, sticky notes, een mini notitieboekje, kaartjes + sluitzegels,

 I’d rather be reading washitape, een I paused my audiobook to be here – button, een magnetische bladwijzer in de vorm van een boekje, een mini vaandel, …

een mini pop-up kaart, kleine notitieblok voor boodschappenlijstjes, een sticker boekje en een leesbingo – vel om af te vinken.

 

vierkante kaartjes, een vel met boekenkast print waarin je je gelezen boeken kan invullen op de ruggen van de boeken, een mini portefeuille, een houten bladwijzer met quote en gebrande boekenprint, …

om vervolgens de adventsperiode af te ronden met een All I want for Christmas is books cabochon kerstboom hanger, een metalen sleutelhanger in de vorm van een kat en vierkante From the library of – stickers.

Ik heb dus opnieuw wekenlang van verschillende verrassingen kunnen genieten. De adventskalender van Esther Bennink kan ik meermaals in elkaar steken dus daar ga ik volgend jaar gewoon opnieuw van genieten. Bij The Book Lovers Advent Calendar ga ik nog even bekijken wat ik er van kan recycleren.

Van wat voor adventskalender(s) hebben jullie de voorbije weken genoten?

6 gedachten over “Deze adventskalenders mocht ik dit jaar uitpakken”

  1. Ik heb weer superhard genoten van jouw adventskalender, nog eens heel erg bedankt. Die van Esther van vorig jaar was ook nog elke dag een cadeautje en… ik heb zo’n spijt dat ik die boekige adventskalender niet gekocht heb! Dat moet ik toch onthouden voor volgend jaar.

    1. Als hij dit jaar vrijwel nergens meer te vinden was dan is de kans groot dat er volgend jaar een nieuwe versie van zal verschijnen hé. Duimen dus dat dat het geval zal zijn.

  2. Wij hadden er enkel eentje met chocolaatjes voor Juliette. Over die boekenadventskalender heb ik lang getwijfeld, tot die dan uiteindelijk niet meer beschikbaar was (of heel erg duur). Ik heb er misschien wel een beetje spijt van, maar ach ja :-).

    1. De volgende keer dat ik nog is een adventskalender spot waarvan ik denk dat jij hem leuk zal vinden probeer ik het je sneller te laten weten. Dan heb je misschien meer kans om hem voor een schappelijke prijs op de kop te kunnen tikken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.