Aanwinsten November 2023

November voelt qua aanwinsten altijd een beetje aan als juni. Al is het in dit geval de maand voor de feestdagen in plaats van een maand voor ik jarig ben. Doorgaans zijn die twee maanden iets meer ingetogen qua nieuwe aankopen waardoor het contrast met de maand nadien extra groot is. Desondanks kwamen er ook deze maand weer enkele nieuwe zaken bij. Iets medisch, iets dat ik (nu ja, eigenlijk manlief) won, iets dat lekker ruikt en bij het seizoen past, iets creatief, iets dat me een hele tijd bezig gaat houden, iets dat ik al een hele tijd op het oog had, een nieuw recensieboek én iets dat ik nog niet kan delen vermits het een verrassing voor manlief is maar evengoed voor mezelf.

De medische aanwinst is een nieuwe zender voor mijn Medtronic sensors vermits die ook al werd hij pas op 19 september vervangen alweer stuk was. Het lijkt echt alsof ik op minder dan een jaar tijd (ik ben immers pas rond 17 februari op dit systeem overgestapt) zo’n beetje alles voor heb dat kan misgaan. Duimen dus dat deze zender het wel lang volhoudt.

Ik kocht pakjes voor zowel mijn kerstswap lootje als manlief en familieleden en won een uniek boek. Of eerder manlief won het. Tijdens Feest van het Boek liep er bij onze plaatselijke Standaard Boekhandel immers een wedstrijd waarbij je een door Nienke Books beschilderd exemplaar van Divine Rivals van Rebecca Ross kon winnen. Je moest hiervoor raden hoeveel woorden het volledige boek telt en hierbij kwam het heel goed van pas dat ik in het verleden regelmatig het aantal woorden van een gelezen fanfictie verhaal heb omgezet naar bladzijden.

Dus werd er even opgezocht hoeveel bladzijden het boek telde, gebruikte ik het rekentoestel op mijn gsm (want zo goed hoofdrekenen kan ik nu ook weer niet) en vulde ik een aantal in dat daar dicht bij lag. Ik vroeg ook aan manlief om een formulier in te vullen en liet hem een wat hoger aantal invullen. Uiteindelijk bleken wij beide er het dichtste bij te liggen én hij het meeste waardoor ik nu dit prachtige exemplaar achterstevoren in de kast heb staan zodat je de mooie beschildering goed kan bewonderen.

Ik was de gelukkige ontvanger van deze leuke herfstige scrapbooking post die lieve Annelies voor me samenstelde.

Toen ik in de Kruidvat folder zag dat er nog eens tijdelijke Treacle Moon edities beschikbaar waren ging ik er zo snel mogelijk naar toe waardoor ik nu na het douchen ruik als peperkoek. Binnenkort ga ik eens afwisselen met de andere versie die me in een winterse cupcake zou moeten veranderen. 🙂

Tijdens een tweede bezoekje aan de Intratuin in Halsteren toch ik toch deze Belle en het Beest puzzel van 500 stukjes. Dat ik ondertussen een andere puzzel had afgewerkt vond ik een goed excuus om een nieuw exemplaar aan te schaffen.

Tijdens een bezoekje aan Brick Mania in Antwerpen kwam ik niet één maar twee Lego-sets tegen die ik gemist had en niet langer verkocht werden. Deze set met Hermione in de Hogwarts trappenhal stond al het langste op mijn wenslijst, de andere set krijg ik met kerst van mijn schoonouders. Met wat geluk is dat slechte geheugen van me dit keer een voordeel en ben ik het tegen dan alweer vergeten waardoor dat pakje toch een verrassing is. 🙂

Deze Marauders Map balpen van The Carat Shop is opvallend lichter dan zowel de Hufflepuff als Platform 9 3/4 balpen die ik in Londen kocht. Dat het daarnaast ook nog eens heel mooi is is uiteraard een extra leuke bonus.

Joepie! De postbode stond aan de deur met het derde kookboek van Lenna Omrani. Van het eerste was ik meteen fan, het tweede kon me wat minder bekoren. Ik was dan ook heel benieuwd naar dit derde exemplaar. Deze week staan er alvast twee recepten uit Every Day Vegan in 30 minuten op het weekmenu. Zodra ik wat meer gerechten heb kunnen bereiden kan ik aan de slag met een recensie. Ik kan jullie wel alvast meegeven dat dit boek me opnieuw heel erg aanspreekt.

Tja, voor dat laatste gaan jullie net als manlief nog wat langer moeten wachten.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.