Terugblik Zomerse Post Actie 2023

De weergoden hadden het de voorbije weken niet altijd even goed door maar officieel is het nog steeds zomer. Zelf merk ik echter dat ik ondanks het averechtse effect ervan op mijn lichaam toch uitkijk naar de knusse gezelligheid van het najaar. Naar de Halloween-swap waar ik opnieuw aan meedoe, naar de warme herfstkleuren die hier binnenkort gaan opduiken in huis wanneer ik een ander tafelkleed bovenhaal en verschillende pompoenpotjes en beeldjes doorheen de leefruimte opstel, maar ook figuurtjes van eekhoorns en egels, de nieuwe Lego-set die ik eind juli kocht, … Maar eerst is het uiteraard tijd om terug te blikken op de Zomerse Post Actie van dit jaar.

Vermits het bij het puzzelen zo het beste uitkwam stelde ik zelf dit jaar tweemaal Zomerse Post samen in plaats van drie enveloppen.

Ik maakte een zomers strand-album waarin de twee katten van Miranda heb verwerkt plus uiteraard ook onze gemeenschappelijke liefde voor boeken.

Voor Stephanie besloot ik me te focussen op het feit dat ze zowel van wicca en fantasy houdt als van wolven. Al lijkt het dier dat op het kleine kaartje staat meer weg te hebben van een vos maar hé het is wel een mooi kaartje en door de goudfolie lijkt het album nog wat magischer.

Ik kreeg zelf heel leuke zomerse post van mijn eigen lootjes. Dankjewel Irene en Stephanie!

Irene knutselde een boekige envelop voor me en een leuke zomerse kaart waar heel wat leuke verrassingen in terug te vinden waren. Hoe schattig is die uilensticker! De pin is ook heel tof vermits je de bliksemschicht kan verschuiven. Met daarbovenop ook nog eens een fijne handgeschreven brief maak je me uiteraard helemaal blij. Ondertussen kijk ik heel erg uit naar het moment waarop ik Irene voor de allereerste keer in het echt ga ontmoeten. Nog maar even wachten nu.

Ook Stephanie haalde haar creativiteit boven en maakte deze super zomerse diamond painting kaart voor me. Ze  voegde er ook een mooi boekig kaartje aan toe, sticky notes met een paars vogeltje en compenseerde dat zomerse aspect met sneakpeeks naar de Halloween swap die ze organiseert. Zo kreeg ik allerlei toverdranken stickers en drie bladwijzers van Oktoberdots. Net drie die ik zelf niet gekocht had dus mijn verzameling is nog wat groter geworden.

Daarnaast werd ik extra in de watten gelet door enkele deelnemers die me geen post moesten toesturen maar dat wel deden. Heel erg bedankt daarvoor Cindy, Suzanne en Annemieke.

Van Cindy kreeg ik naast een envelop met Hufflepuff-postzegel ook een mooi zomers kaartje, Harry Potter stickers, sticky notes, theezakjes, een mini-magneet en een column over seringen (en laat dat nu net een van mijn favoriete geuren en bloemen zijn).

Ook Suzanne vond een kaartje dat meteen aan de zomer doet denken. Maar ook leuke boekenstickers, zomerse stickers, een zakje thee, … zelfs Matilda was van de partij.

Ook Annemieke heeft me serieus in de watten gelegd. Ze stuurde me een mooie kaart met een uil op een stapel boeken maar ook zelfgemaakte kaarten (dat met de ijsjes is super zomers maar dat met de paddestoelen dat al meer aan het volgende seizoen doet denken vind ik nog leuker) plus stickers van Belle en het Beest die ze zelf ontworpen heeft.

Hopelijk kreeg ieder van jullie evenveel (of meer) kaartjes toegestuurd dan dat jullie er verzonden. Ik vond het alleszins weer heel fijn om op Instagram heel wat foto’s voorbij te zien komen van alle Zomerse Post die heen en weer verzonden werd.

Deze foto’s zijn van linksboven te beginnen en vervolgens met de klok mee van Veronique, Annemieke, Cindy en Wendy.

Deze foto’s zijn van linksboven te beginnen en vervolgens met de klok mee van Annelies, Suzanne, Suzanne en Wendy.

Deze foto’s zijn van linksboven te beginnen en vervolgens met de klok mee van Annemieke, Miranda, Annemieke en Veronique.

Deze foto’s zijn van linksboven te beginnen en vervolgens met de klok mee van Cindy, Nicole, Veronique en Veronique.

Deze foto’s zijn van linksboven te beginnen en vervolgens met de klok mee van Irene, Anne, Anne en Julie.

Deze foto’s zijn van linksboven te beginnen en vervolgens met de klok mee van Suzanne, Annemieke, Miranda en Annemieke.

Deze foto’s zijn van linksboven te beginnen en vervolgens met de klok mee van Julie, Cindy en Cindy.

Bij het afsluiten van deze blogpost wil ik jullie er wel graag nog aan herinneren dat je best vooraleer je iets post nog even kan nakijken of iets binnen het toegestane formaat is of groter/dikker/zwaarder is dan de toegestane afmetingen. Ik weet niet wat daarvoor de regels in Nederland zijn maar voor post vanuit België is de dikte van de envelop soms een probleem. Je zit echt heel snel over die halve centimeter heen en het is soms moeilijk na te meten. Het zou zonde zijn mocht je lootje het verschil moeten bijpassen of dat je post hierdoor niet tot bij hen geraakt.

8 gedachten over “Terugblik Zomerse Post Actie 2023”

 1. En als je twijfelt raadt bpost aan om er gewoon voor de zekerheid 2 zegels op te plakken

  Ik vond het weer heel fijn om mee te doen e kijk al uit naar een volgende editie!

  1. Ik ga er dan van uit dat ze zoiets op het postkantoor dan met zekerheid kunnen zeggen maar blijkbaar is dat ook niet altijd het geval.

 2. Zo leuk, al die vrolijke post bij elkaar!
  Ik maakte me wat zorgen om mijn enveloppe maar ben ermee naar het postkantoor gegaan om hem te laten frankeren dus ik hoop dat je niets bij moest leggen! :p

  1. Nee hoor, ik heb zelf alles zonder problemen toegekregen. Een andere deelneemster had echter wel een kaartje van de post in haar bus teruggevonden. Gelukkig hebben ze in Nederland een eerlijker systeem en ben je daar als ontvanger niet verplicht om de meerkost te betalen. Ze verzoeken het wel maar je bent er niet toe verplicht. Als er een afzender op de envelop had gestaan was het waarschijnlijk wel teruggezonden naar hen en dan had ze dus geen of minder Zomerse post ontvangen. Vandaar dat ik er nog maar eens even wat aandacht voor wilde vragen. Je zit echt zo snel over die halve centimeter dikte heen.

 3. Zo leuk om alle foto’s te zien! Het waren fijne zomerse vibes telkens er leuke post kwam en ik stuur het ook met veel plezier 🙂 Merci voor de organisatie.

  1. Het is altijd zo leuk om te zien wat jullie als deelnamers uitwerken. Een zomers kaartje met een persoonlijke boodschap is uiteraard al meer dan voldoende maar dan nog is het fijn om die extra’s te zien opduiken zoals kleurrijk versierde enveloppen, stickers, theezakjes, … Het lijkt soms wel alsof elk van de deelnemers net als ik één of enkele dozen vol leuke stationary spulletjes binnen handbereik heeft klaarstaan.

 4. De zomer was inderdaad wel oké, maar ik kijk wel uit naar de herfst (oké, niet naar de kou en de regen, maar naar die gezelligheid).
  Zo’n leuke en uitgebreide post die je hebt gegeven én gekregen! Dat hield me net een beetje tegen om mee te doen: ik zou er veel te veel tijd in willen steken en het dan nog niet goed genoeg vinden… Hopelijk vind ik de tijd en de ruimte om volgend jaar, of met Kerst, nog eens mee te doen :-).

  1. Bij mij is het ook de gezelligheid die me het meeste aanspreekt bij dat seizoen. Knusse dekentjes, kaarsen aansteken, lekkere warme thee of chai latte, … Dat is altijd wat moeilijk hé. Ik kan nu wel zeggen dat al die extra’s niet nodig zijn maar ik weet van mezelf dat ik er ook altijd nog wat kleins aan wil toevoegen. Toen ik dat vorig jaar bij de Kerst Post Actie vergeten was voelde ik me er echt wat lastig om. Al vind ik het zelf even leuk om een persoonlijke brief te ontvangen. Het feit dat iemand daar even (of lang) tijd voor heeft vrijgemaakt vind ik altijd hartverwarmend.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.