Aanwinsten Mei 2023

Tijd voor een maandelijkse terugblik op wat ik deze maand kocht en/of kreeg. De citytrip naar Londen zorgde voor heel wat nieuwe (én magische) aanwinsten maar ook dichter bij huis vond ik een aantal leuke zaken die hier een plekje kregen. Sommige van jullie zijn ondertussen waarschijnlijk nieuwsgierig geworden naar wat ik allemaal in die grote gele koffer heb gepropt toen we terugkeerden. Dus bij deze …

Vermits het hier nog steeds in de eerste plaats een boekenblog is zal ik daar alvast mee beginnen. Bij Forbidden Planet kocht ik zowel Better than fiction van Alexa Martin als The Wysteria Society of Lady Scoundrels van India Holton en Skinwalker en Blood Cross van Faith Hunter.

Dat ik bij die vier boeken in totaal 4£ korting kreeg was een leuke meevaller. Dat ik een dag later The Secret Service of Tea and Treason van India Holton bij het Waterstones filiaal in Angel kocht en er foutief van uitging dat dat (vermits de cover in dezelfde stijl was) het zelfde formaat ging zijn was iets minder fijn. Dat is dan weer het nadeel van boeken offline kopen in plaats van online waar je de afmetingen kan nakijken. Ik zou natuurlijk ook met een meetlint naar de boekhandel kunnen gaan maar ik vermoed dat ze me dan vreemd gaan bekijken. Ik kocht er ook The Book of Stolen Dreams van David Farr.

Ik kocht ook een aantal mooie kaarten. Een mooi exemplaar voor een trieste gelegenheid, een magisch exemplaar, eentje met boeken, een herinnering aan Londen, … plus nog een aantal kaarten die ik hier niet kan delen vermits de verrassing er dan af is voor de toekomstige ontvangers.

Een hele hoop Bird & Blend theemengelingen. Waar ik achteraf gezien nog gelukkiger mee ben vermits we geen enkele supermarkt zijn gepasseerd waar ze een deftig thee-aanbod hadden.

Deze smaken koos ik uit:

Eton Mess (vruchtenmengeling – lekker maar niet perse lekkerder dan de Berries & Cream die ik eerder al eens bij TeaStation in Hasselt heb gekocht

 Apple Strudel (rooibos met kruiden en vruchten –  en één van mijn favorieten)

Cherry Bakewell (Chinese witte thee met vruchten en amandel – blijkbaar ziet er geen kers in, het ruikt heel lekker maar de smaak is niet echt een uitblinker)

Strawberry Lemonade (fruitmengeling – die toen ik hem uitprobeerde niet naar aardbei bleek te proeven of ruiken. Niet slecht maar zeker ook geen favoriet.

Candy Floss – Chinese witte thee met vruchten – deze heb ik nog maar één maal geprobeerd en toen deed hij me totaal niet aan Candy Floss denken

Strawberry Milkshake – vruchtenmengeling – die erg lekker is wanneer je hem enkele uren in koude kokosmelk laat weken. Ik heb de theemengeling tweemaal herbruikt (opnieuw aangevuld met kokosmelk) vooraleer de smaak zwakker werd.

Banana Bread Chai – rooibos met fruit en kruiden – nog een van mijn favorieten. Op basis van de naam zou ik hem niet hebben durven kopen maar hij rook super lekker in de winkel. Ik ben blij dat ik hem toch gekocht heb want ook deze viel heel goed mee.

Cherry Coconut Bliss – vruchtenmengeling – ik vermoed dat ik deze de eerste keer niet straf genoeg heb gemaakt want ik proefde zowel de kers als kokosnoot niet.

Honeycomb Cookie Doh! – rooibos met zwarte thee – lekkerder dan de opsomming van de ingrediënten doet vermoeden.

Conclusie: er zit geen enkele bij die ik niet lust maar degene die niet in het groen staan maakten niet veel indruk. Oh en blijkbaar ben ik niet zo gek van witte thee mengelingen. Die lijken veel flauwer te zijn dan rooibos of een vruchtenmengeling.

Mijn eerste bezoekje aan de Platform 9 3/4 shop in Kings Cross station leverde me drie Chocolate Frogs op (2 puur en 1 melkchocolade), een Platform 9 3/4 én een Hufflepuff balpen en drie Hufflepuff sokken.

Bij Marks & Spencer kocht ik deze leuke blikken doos met shortbread koekjes, plus een pak koekjes om uit te testen en twee pakjes Shortbread fingers zodat ik de doos nog een paar keer kan aanvullen. De overige koekjes in deze collage zijn degene die we telkens in onze hotelkamer vonden en overdag meenamen plus degene die ik had gekocht als snack.

Deze doos leek me dankzij de vier verschillende guards en grappige details een leuke herinnering aan Londen. Ze kreeg hier ondertussen al een mooie plek waar ik ze dagelijks zie staan.

Het bezoekje aan MinaLima leverde me vier postkaarten op. Vroeger verkochten ze enkel dubbele kaarten maar nu vond ik een heel deel van hun bekende prints dus ook terug op enkele kaarten.

Bij de winkel van de Harry Potter Studio Tour kocht ik deze blikken doos met daarin een chocoladekikker én kaarten met daarop zowel Dumbledore als de vier founders van Hogwarts.

Maar ook dit prachtige blik met daarin super vieze (echt, hoeveel zwarte peper, aarde, gras, braaksel en oorsmeer kan je in één zakje vinden?) Bertie Botts Every Flavour Beans. Ik ben van plan om ze nadien te vullen met alleen maar lekkere vruchtensmaken.

Deze knapperd kon ik niet laten liggen. Ik had nog niets van het Monster Book of Monsters in mijn verzameling maar vermits dit notitieboek er zowel vrij stevig als mooi afgewerkt (de tekst en ogen zijn geborduurd in plaats van er snel opgeplakt) uitzag mocht hij mee richting België reizen.

Het laatste dat ik bij de Studio Tour kocht is mijn allereerste en hoogstvermoedelijk ook meteen de laatste toverstaf. Ik verzamel immers geen toverstaffen maar dit prachtige Hufflepuff mascotte – exemplaar wilde ik wel heel graag hebben.

Bij de Oxfam Bookshop kwam ik onverwachts een leuk Nederlandstalig prentenboek (Monster maaltijd van Emma Yarlett) tegen dus dat adopteerde ik voor mijn metekindje.

Ik heb mijn hand even naast de blikken doos gelegd om aan te tonen dat die chocolade kikkers wel echt super groot zijn.

It’s not hoarding if its books! Tuurlijk niet. Dit perfecte excuus moest uiteraard ook mee naar huis en krijgt waarschijnlijk een mooi plekje in de boekenkast.

Terwijl ik weg was werd er bij de buurvrouw een onverwachts recensiepakket afgegeven. Harper Collins heeft er een heel leuk postpakket van gemaakt waarbij het eerste dat ik bij het openen zag klimop was. naast De Ijzer Belofte van Julie Kagawa en een streng klimop zat er ook een zilverkleurige drakenbladwijzer met parel in en een pakketje om zelf een dromenvanger te maken. Ik ga het boek waarschijnlijk niet lezen vermits ik de twee voorgangers ook niet gelezen heb maar ik ga er ongetwijfeld iemand blij mee kunnen maken.

Ook deze grote Honeydukes beker (volgens manlief eerder een soepkom) kocht ik bij de Platform 9 3/4 winkel. Het was één van de zaken waarvan ik al voor onze citytrip wist dat ik het wilde kopen.

De jurk en cardigan kwam ik dan weer vrij onverwacht tegen bij Bel & Bo. Er moeten jammer genoeg weer enkele jurken weg wegens te klein en/of te versleten dus ik ben blij dat er een vervanger voor in de plek komt.

Toen ik bij Action dit scrapbooking papier zag wist ik meteen wat én voor wie ik er iets mee ga maken. Al zal het waarschijnlijk nog even duren vooraleer ik er mee aan de slag kan gaan.

Tenslotte kocht ik bij Standaard Boekhandel ook nog het boek Falling Hard for the Royal Guard van Megan Clawson om thuis nog wat langer van Londen te kunnen genieten.

De snijvorm-set met een lezend meisje op een stapel boeken was dan weer een onverwachtse maar gelukkige vondst bij Action.

Een behoorlijk uitgebreide Aanwinsten-post dus deze maand. Wat is jouw favoriete nieuwe aanwinst van de voorbije maand?

 

 

7 gedachten over “Aanwinsten Mei 2023”

 1. Oeh, leuk! Bij de kaarten zitten enkele mooie, en de theesoorten doen me watertanden! Soms valt de smaak inderdaad wel tegen ten opzichte van de geur hé?
  Dat Actionpapier is ook wel leuk.
  Hier niet zo heel erg veel gekocht eigenlijk de laatste tijd…

  1. Zo fijn om eens wat andere theesmaken uit te proberen. Ik heb net nog een grote beker van de Honey Comb Cookie Doh gedronken. Soms komt er op één maand tijd plots opvallend veel bij hé. Ik vermoed dat het deze maand wat minder indrukwekkend zal zijn. Al heb ik mezelf gisteren wel op pioenrozen getrakteerd om het goede resultaat te vieren.

 2. Ik had deze post precies compleet gemist! En dat terwijl het zo’n leuke aanwinsten zijn. Ik ben wel fan van dat knuffelige notitieboek en de kaarten zien er ook supertof uit 🙂

  1. Haha, ik zou toch maar opletten met dat knuffelige notitieboek. Als je het niet goed aanpakt durft het immers in het wilde weg beginnen happen. 🙂

  1. Ik moest ook meteen aan jou denken toen ik ze tegenkwam. Die Secrets Service of Tea and Treason moest ik uiteraard wel in Londen kopen. Alleen jammer dat ze nadien een ander formaat bleken te hebben. Ach ja, zo staan er ondertussen wel meerdere reeksen in de kast.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.