Wederhelft – J.D.Robb

Titel: Wederhelft
Reeks: Eve Dallas #25
Auteur: J.D.Robb
Uitgeverij: Boekerij
Bladzijden: 365p.
Prijs: 20,99€
Bron: recensieboek

Het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in East River Park. Haar ledematen zijn kunstig gepositioneerd en vertonen tekenen van een lange en pijnlijke marteling. Bij het zien van het lichaam herinnert Eve Dallas zicht een even lugubere zaak van negen jaar geleden. Zou dezelfde persoon dit gedaan kunnen hebben?

Mijn mening:

Een dader die zich omhult met heel veel laagjes. Iemand die houdt van manipulatie, die ervan geniet wanneer het lukt om iemand op het verkeerde spoor te zetten en zo nauwkeurig te werk gaat dat het onmogelijk lijkt om er een gezicht, naam of locatie op te plakken.

Morele dilemma’s, gedrevenheid, een streven naar rechtvaardigheid, teamwerk, loyaliteit, moed, … allemaal factoren die in de strijd worden gesmeten tegen een wolf in schapenvacht.

Wat is het dan een fijn gevoel wanneer zulk personage uiteindelijk toch door de mand valt en nee dat is geen spoiler. Dit is immers niet voor niets het 25ste deel in de Eve Dallas serie. Indien Eve en haar team minder geweldig waren hadden ze het natuurlijk niet zo lang kunnen volhouden.

In het ene boek ligt de focus voornamelijk op de zaak die behandeld wordt en in een ander deel lijkt net de ontwikkeling van de vaste personages het meeste aandacht te krijgen. In dit verhaal lijkt de spotlight op de zaak gericht te staan. Al zijn alle vertrouwde personages uiteraard wel opnieuw van de partij. Bij de boeken waarin de personages centraal staan staat er vaak één van hen iets heel emotioneel te wachten waardoor je als lezer nog meer meeleeft. Bij dit boek is het dan weer net de gruwelijke waanzin die je aandacht vasthoudt.

Wat ik vooral heel leuk vind aan de bekende steeds terugkerende karakters is dat ze elkaar mooi aanvoelen én aanvullen. Zo is de ene heel recht toe recht aan en een ander sneller geneigd om grenzen te overtreden terwijl andere personages zowel voor een meer ingetogen, zachte of humoristische toets zorgen.

Voor wie het zicht afvraagt … Ja hoor, ik heb opnieuw volop genoten van een nieuw bezoekje aan Eve’s grimmige wereld en nee – ook al zitten we ondertussen al aan deel 25 – ik ben het nog lang niet moe.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.