Foto-update #202

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

De diëtiste heeft me de producten van dit merk aangeraden om eens uit te testen en ik ben dus duidelijk geen fan van Hipro. Nope, echt niet.

Deze pokebowl smaakte dan weer wel én de allerlaatste pepernoten ook.

De afwas zorgde er dan weer voor dat de Sorteerhoed lichtjes overbodig wordt. Al helemaal wanneer je op de vensterbank ook het bloempotje in de vorm van een das ziet staan.

Er lag een afspraakje met een mede-boekliefhebber in het vooruitzicht dus besloot ik een kleine verrassing te maken die daar mooi bij pastte. Maar eigenlijk vond ik de verpakking vrijwel even leuk.

Deze brief was voor iemand die van scifi houdt dus leek een envelop met robots me wel op zijn plek.

Februari werd fijn afgesloten dankzij een afspraakje met Nikita. De vorige keer zagen we elkaar in Sint Niklaas en werden er geen boeken gekocht. We hadden dus nog wat in te halen. Al een geluk dus dat er in Gent drie boekenwinkels dicht bij elkaar liggen. We gingen eerst bij Standaard Boekhandel langs, vervolgens namen we een lekkere lunchpauze zodat we nadien ook de twee andere winkels konden bezoeken. Bij Deslegte zagen we ondermeer deze mooie notitieboekjes  én Het paard van Troje was eigenlijk gewoon mooi op zich. Door hun inrichting voelt het een beetje aan alsof je je in een boekenlabyrint aan het ronddwalen bent én ik vermoed dat ik niet de enige ben die het niet erg zou vinden om in zo’n labyrint te verdwalen.

De chai lattes waren die dag geen succes maar zowel de lunch als scones in de namiddag waren dat zeker wel. De dag zelf ook want boekenwinkels, fijn gezelschap, lekker eten, … dan is een mens al snel gelukkig hé. We ontdekten onverwachts ook een winkeltje waar ze allerlei zaken van Harry Potter verkochten en geloof het of niet … ik kocht er he-le-maal niets. Maar je moet niet meteen ongerust worden of zo want ik keerde die dag wél met twee nieuwe boeken naar huis.

Vermits februari fijn was afgerond vond ik het een leuke verrassing toen een vriendin me vroeg of ik de dag nadien met haar wilde gaan ontbijten. Normaal plan ik niet twee dagen na elkaar iets in vermits ik sowieso wat moet bekomen maar vermits het vlakbij was en het dus vooral rusten en genieten was plus uitgebreid bijpraten heb ik uiteraard meteen ja gezegd.

We waren al even aan het rondzien voor een leuke lees/sfeerlamp maar waren nog niets tegengekomen dat ons echt aansprak. Maar toen waren er de buren die nieuwe lampen hadden gekocht en deze wilden wegdoen. Die heeft hier dus een nieuwe thuis gekregen vermits we deze wél leuk vinden. Niet te opvallend of zo en hij past bij de rest van het interieur.

Met de nieuwe pomp en sensor is het nog een beetje zoeken. Maar dat ga je in een latere collage nog beter zien.

Er werden weer heel wat extra enveloppen bijgemaakt met ondermeer papier uit een Action-blok, een Flow-bijlage en inpakpapier van Oktoberdots.

Daarnaast werden er ook een aantal enveloppen op de bus gedaan. Eerder al eentje met robots en hier dus ook nog wat verjaardagspost en snailmail.

Liefde is … nadat je eerst een tijdje met een Gryffindor personage Hogwarts Legacy gespeeld hebt een nieuwe karakter aanmaken dat in Hufflepuff zit en een beetje op je echtgenote lijkt zodat je haar dit soort screenshots kan doorsturen. Er werd zelfs voor bescherming tegen de zon gezorgd. Wie weet is mijn digitale personage daar even gevoelig voor als ik zelf. 🙂

Ik werkte verder aan een heel leuke Lego-set die hier ongetwijfeld een keer zijn eigen blogpost gaat krijgen.

Er kwam een leuke lange brief toe,

toen ik een nieuwe recept uitprobeerde ontdekte ik een ei met niet één maar twee eidooiers. Best een grappig zicht.

Net als de sneeuw die kort nadien uit de lucht viel. Al ben ik ondertussen weer echt klaar voor wat warmer weer. De schommelingen van de laatste weken zijn immers geen plezier vermits ze voor meer pijnklachten zorgen.

Nog wat meer post om te verzenden. Dit keer twee keer snailmail.

Ik heb niet van allebei foto’s gemaakt maar wie zich afvraagt wat er allemaal in zo’n snail mail kan zitten … dit soort zaken dus: stickers, mini kaarten, een bladwijzer, quotekaartjes, een sticker met een quote, versjes van Lars, bedrukte memobriefjes, …

Stelselmatig wordt er hier nog steeds beetje bij beetje opgerommeld. Bij sommige zaken duurt dat wat langer dan andere. Zo heb ik heel wat parels verwijderd die te klein voor me waren of niet mijn kleur. Plus ander knutselmateriaal. Echt, als je creatieve hobby’s hebt krijg je precies nog sneller veel gerief bij elkaar. Af en toe daar eens met een kritisch oog doorgaan is dus zeker een goed plan want zaken die al jaren ongebruikt in de kast liggen kan ik beter doorgeven aan iemand die er wel iets mee wil/kan doen.

Ik maakte ook nog eens deze mooie groententaart van Every Day Vegan maar de volgende keer ga ik toch maar terug het originele recept volgen en courgette combineren met wortel en zoete aardappel. Meer variatie, meer smaak.

Ik kreeg leuke post van Fieke die aan me dacht toen ze in Gent naar een evenement rond Bart Moeyaert ging,

vond een Chocolate Frog kaart van Helga Hufflepuff bij mijn chocolade kikker

en moest lachen om deze quote  uit Wederhelft van J.D.Robb “Doorzichtig eten kan niet veel calorieën hebbn. Pak er ook eentje.” Misschien moet ik toch maar eens op zoek gaan naar flinterdunne koekjes.

De basis van dit scrapbooking-album voor Annelies was heel snel klaar. De afwerking duurde – zoals gewoonlijk – een pak langer maar ik ben wel blij dat ik haar op deze manier alvast een beetje lentegevoel kon bezorgen. Ondertussen is het ook daadwerkelijk lente dus ik hoop dat de weergoden dat snel gaan beseffen en stoppen met al die wind en regen zodat we nog wat langer van de kersenbloesems en magnolias kunnen genieten. Anders liggen binnenkort al hun blaadjes al op grond.

Na een periode van twee weken waarin je handmatig moest corrigeren doet de pomp dat ondertussen normaal allemaal automatisch. Alleen gaat het dus niet altijd even goed. In de handmatige periode had ik precies mooiere gemiddelden dan nadien. Het is dus nog een beetje zoeken naar de juiste instellingen én verstopte naalden of injectieplaatsen gaan daar natuurlijk niet bij helpen.

Ze hebben precies door dat ik enorm aan het aftellen ben naar Londen. Zo kwam ik in Antwerpen deze telefooncel tegen in het winkelcentrum aan de Groenplaats, hebben de Momade Cakes een hoog Hummingbird gehalte én vond ik bij de plaatselijke kringloopwinkel een vintage Harry Potter puzzel.

Een leuke dag in Antwerpen met Annelies werd nog fijner toen ik ’s avonds onverwachts bloemetjes kreeg van manlief.

Mochten jullie het je afvragen … het lezen gaat nog steeds heel moeizaam. Ik ben vandaag op 22 maart pas in het eerste leesboek gestart. Tot nu toe las ik enkel manga’s maar wel een heel fijne reeks. Ik vond het ook heel grappig toen ik merkte dat het leek alsof ik zowel mijn bladwijzers als snack op de kleuren van de boeken leek af te stemmen vermits dat niet het geval was.

Mijn metekindje kwam op bezoek en dan is er om drie uur een kommetje met zowel iets gezonds als iets lekkers (én minder gezonds). Voor haar was dat ondermeer een chocolade-eitje met een eenhoorn er in en kleine marshmallows voor mij was het een chocolade kikker.

Ik besloot na een bezoekje aan de kinesist even bij het ijssalon langs te gaan en toen bleek dat ze één van mijn favoriete smaken hadden keerde ik met een potje Blueberry Muffin ijs naar huis. Van vrijwel alles dat je in een supermarkt koopt kan je makkelijk terugvinden hoeveel koolhydraten het bevat. Bij die graze (die jammer genoeg minder lekker was als het ijs) is dat bijvoorbeeld 11g per stuk. Voor ijs van een ijssalon is het natuurlijk een iets wat berekende gok én die bleek in dit geval veel te laag te zijn. Volgende keer dus toch maar wat meer ingeven.

Haar invlechten vind ik normaal totaal niet moeilijk maar het is wel een grote uitdaging wanneer je het bij je metekindje doet die op je schoot zit te wiebelen. 🙂

Wie zich afvraagt waarom ik zoveel memoblokken aanschaf als briefpapier … ik schrijf nogal lange brieven. Perfect excuus dus. Vermits de weergoden niet echt meerwerkten besloot ik om teen extra kleurrijke envelop met bloemenprint uit te kiezen.

6 gedachten over “Foto-update #202”

 1. Die taart ziet er superlekker uit! En dat wil wat zeggen want ik normaal niet graag groentjes. Die cupcakes in de Stadsfeestzaal daarentegen…

  Hopelijk staat je pomp snel op punt en kunnen jullie zorgeloos genieten van Londen!

  1. Dat is inderdaad een groot compliment. 🙂 Net als jij zou ik echter moeilijker kunnen weerstaan aan de Momade Cupcakes. Extra knap dus van ons allebei dat we dat vorige keer toch gedaan hebben.

 2. Ik heb Hipro ook al eens getest in de hoop dat de extra eiwitten en proteïnen me wat goed gingen doen maar die drankjes zijn echt niet lekker. Zelfde voor de pudding. Die structuur is echt niet lekker en ik ben blij dat ik niet de enige ben die dat denkt. En de dag in Gent samen was echt ongelooflijk fijn. Ik denk er nog heel vaak met een glimlach aan terug, maar ik heb buiten de herinneringen die ik heb opgeslagen in mijn brein ook altijd een mooie reminder als ik naar mijn TBR cart kijk. We zijn bijna een maand later en ik heb de boeken nog altijd niet gelezen. Zoals een trotse boekenworm he. Ik word altijd heel vrolijk van de leuke kaartjes en het scrapbookpapier in je foto updates trouwens 🙂

  1. De pudding vond ik iets minder erg maar het drankje was totaal niet mijn ding. Ik las onlangs ergens dat een bookworm iemand is die heel veel leest en een bookdragon iemand die boeken bij elkaar sprokkelt en ze koestert als een schat. De laatste tijd lijk ik dus eerder op het laatste dan het eerste. 🙂

 3. Haaa, mijn favoriete rubriek is er weer! 🙂
  Geweldig, hoe jij toch elke keer weer zo’n persoonlijke post en cadeautjes in elkaar steekt!
  Naar Het Paard ga ik ook zo graag, vooral de kinderboekenhoek is dan niet veilig… Lekkere Chai Lattes vinden, dat is een opgave hé? Er kan zo veel verschil in zitten. En zo moeilijk zijn wij toch niet?!
  Haar invlechten is iets wat ik heel graag wil leren, maar dat vind ik dus absoluut niet makkelijk…

  1. Oh, dankjewel. Dat is fijn om te horen. Er zijn deze ochtend weer twee enveloppen verzonden. Dit keer enkel kaartjes maar wel gepersonaliseerde dus ik hoop dat de ontvangers ze leuk gaan vinden. Ze hadden dan ook heel veel mooie kinderboeken in hun aanbod. Ja, dat van die chai lattes vind ik zelf soms ook bizar. Sinds Kortrijk heb ik een lijstje op mijn gsm staan en blijkbaar is het inderdaad niet simpel om een volledig geslaagde chai latte te vinden. Gelukkig weet ik nu waar ik ze niet meer opnieuw moet bestellen iets met een ezel en een steen. Misschien moet ik woensdag ergens heel stil zitten zodat je op mijn lange haar kan oefenen. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.