Made in Asia 2023

Afgelopen vrijdag gingen we – als ik me niet vergis – voor de derde keer naar Made in Asia en dit was mijn favoriete bezoekje tot nu toe. Dat komt deels door de beurs op zich maar ook doordat het er eergisteren niet zo druk was waardoor we alle kraampjes rustig konden bekijken. Dat gaat immers wat moeilijker wanneer er drie rijen mensen voor je staan én eerlijk is eerlijk ik voelde me nooit op mijn gemak in drukke mensenmassa’s maar sinds Corona heb ik er een nog grotere afkeer van gekregen. Ik was dus heel blij dat we er zonder drukte op verkenning konden gaan.

We hadden het er samen over dat deze beurs voor ons persoonlijk wel een aantal voordelen heeft ten opzichte van F.A.C.T.S. Zo is het dichter bij huis, moeten we ons geen zorgen maken over het wel/niet vinden van parkeerplek vermits er aan de Expohallen in Brussel héél veel parking is voorzien, zijn de wc’s gratis én mijn persoonlijke favoriet …. er waren heel veel kraampjes van illustratoren en creatievelingen. Ik heb er echt van genoten om al die mooie creaties, sommige zijn echt kleine kunstwerken.

We zagen dit keer wel minder cosplay-outfits maar daar kan ik zelf niet veel op zeggen vermits ik het mezelf heel makkelijk had gemaakt door als Hufflepuff in de Hogwarts bibliotheek naar daar te gaan in plaats van een echte cosplay-outfit aan te trekken. Er was echter wel een stand waar indrukwekkende cosplay-outfits werden uitgestald. Plus één met prachtige Lego-constructies maar die komt straks nog even opnieuw aan bod.

Een ander nadeel is dat je er nog steeds amper Engelstalige of Nederlands-talige boeken terugvindt en dat sommige stand-houders enkel Frans spreken terwijl ik niet uitblink in die taal. Dat we uiteindelijk toch twee Engelstalige manga’s vonden die manlief nog niet had en wil wilde lezen toont aan dat de aanhouder wel degelijk wint. Zelf keerde ik naar huis met heel mooie visitekaartjes van illustratoren en een aantal mini-illustraties van Disney prinsessen en villains. Probeer trouwens maar eens snel tien keer na elkaar te zeggen wat er op de foto rechtsonder staat … Manga Mango Mochi. Normaal ben ik vrij goed in tongbrekers maar deze kost me om de één of andere reden meer moeite.

We aten er ’s avonds voor we terug naar huis vertrokken en besloten alles te delen zodat we verschillende zaken konden proeven. Onigiri, gyoza, een warm broodje met kip, citroengras en koriander (als ik het me goed herinner kochten we het aan een Vietnamees kraampje) én als afsluiter een mango mochi ijsje dat gezien het formaat best veel kostte maar wel erg lekker was. (Foto: grappige t-shirts, Harry Potter amigurumi én mooie illustraties)

Er waren ook verschil-lende diorama’s te zien. Sommige waren te koop (bijvoor-beeld in de vorm van een Pokemon bal, een glazen vaas of onder een stolp. Anderen werden enkel uitgestald bij de stand van een club. Dit Halloween diorama van Miku vond ik zelf heel leuk gedaan. Ook de Belle-achtige cosplay-jurk was heel knap. Ik vraag me keer op keer af hoeveel tijd er in zo’n creatie is gekropen. Verder zagen we heel veel verschillende kaarten en schilderijen. Zo fascinerend om al die soms totaal andere tekenstijlen naast elkaar te zien.

Als Lego-fan ben ik ook steeds heel benieuwd naar deze stand vermits daar vaak heel indruk-wekkende zelf bedachte constructies tussen staan. Deze was heel knap om te zien. Niet alleen door de omvang maar ook doordat je steeds meer grappige details ontdekte naarmate je er langer naar keek. Zo spotte ik Luna op een terras, Ginny onderaan een trap vlakbij het water en leek Ron Groot onder de tafel te hebben gedronken. Natuurlijk spot ik binnen de kortste keren de Harry Potter personages. 🙂

We keerden terug naar huis met mango mochi, manga’s, mini-illustraties (formaat van een visite-kaartjes), prachtige visite-kaartjes van illustratoren (het zijn kleine kunstwerkjes op zich én dus veel te mooi om te laten liggen), manlief kocht een lucky bag van Spy x Family. We zijn allebei fan van deze serie en het was leuk om te zien wat er allemaal in zat al hoopte hij wel op een figurine in plaats van een te groot T-shirt dat aanvoelt als een sportshirt. Verder zat er ook nog een mousepad, kleurvellen, een sleutelhanger, een kussensloop, acht bladwijzers die allebei aan beide kanten bedrukt zijn, posters, kaarten, stickers en een mini-print in de tas.

Dat dit mijn favoriete bezoek tot nu toe was kwam echter niet alleen door de zaken die ik aan het begin van deze blogpost al aanhaalde maar ook doordat ik onverwachts ontdekte dat de uitbaatster van een Etsy-shop die al lang tussen mijn favorieten stond er een stand had. Die aanwinsten krijgen binnenkort een eigen blogpost vermits ik er echt heel héél blij mee ben.

 

4 gedachten over “Made in Asia 2023”

    1. Echt hé. We vinden het ook jammer dat de parking 10€ kost maar dat je vooraf nooit zeker bent of je wel plek zal vinden. Daar moesten we in Brussel geen schrik voor hebben vermits de parking daar echt immens is.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.