Houten Hogwarts Adventskalender van Primark

Enkele jaren terug verkochten ze bij Primark een mooie houten adventskalender in de vorm van de Hogwarts Express. Nadien kwamen er opnieuw houten adventskalenders van Harry Potter uit bij dezelfde winkelketen maar geen van hen kon tippen aan de Hogwarts Express versie. Tot dit jaar alleszins. Bij een Engelse mede-Potterhead zag ik een filmpje opduiken van de nieuwe adventskalender en wat zag die er mooi uit. 

Alleen zei ze in datzelfde filmpje dat ze heel veel geluk had gehad dat ze een exemplaar had kunnen bemachtigen vermits ze blijkbaar heel snel uitverkocht waren.

Ik was al een paar keer in de winkel in Antwerpen gaan vragen of ze de nieuwe Harry Potter kerstproducten zouden binnenkrijgen vermits er in het begin enkel oude zaken in de rekken lagen. Alleen bleek niemand daar iets van af te weten waardoor ik er vanuit ging dat het niets zou worden.

Maar toen stuurde mijn broertje (die niet wist dat ik naar iets op zoek was) me een foto vanuit de winkel omdat hij kerstspulletjes van Harry Potter had gespot en daardoor meteen aan mij moest denken. Jaja, ik weet het door die hardnekkige Potteritis van me hebben mijn familie en vrienden ondertussen  een ernstige Pavlov-reflex ontwikkeld waardoor ze zodra ze die Harry ergens tegenkomen meteen aan mij moeten denken. 🙂

Helemaal beneden op die foto leek ik de verpakking van de adventskalender te zien dus stuurde ik meteen een berichtje terug dat ik er daar heel graag één van wilde en diezelfde dag (dankjewel lieve broer!) werd hij zelfs nog aan huis geleverd.

Op het eerste zicht is het gewoon een compacte houten koffer met een gravure van het Hogwarts wapenschild maar wanneer je hem opent wordt het een pak magischer.

Dan krijg je immers Hogwarts te zien en 24 vakjes met daarop voorwerpen en andere elementen die je aan Hogwarts of Kerst doen denken.

Misschien ga ik nog iets over de witte plastic van de schakelaar heen plakken vermits dat een wel heel groot contrast vormt met de rest van de verder volledig bruine koffer.

Een tweede nadeel is het feit dat de vakjes inderdaad gevuld kunnen worden maar wel enkel met iets heel klein. Ik dacht er eerst de Lego-blokjes van mijn Harry Potter adventskalender van vorig jaar in te steken en vervolgens terug elke dag een figuurtje in elkaar te puzzelen. Maar dat lukte dus niet. Zelfs theezakjes zou je moeten dubbel plooien vooraleer ze in het vakje passen dus dat was ook geen optie. Zelfs bij chocolade moet je al op zoek naar iets dat heel compact is.

Mini Merci’s passen bijvoorbeeld wel, maar een Ferrero Rocher is al te breed. Ik dacht er ook enkele Jelly Beans in te doen maar die rollen zo uit het houten bakje vermits dat binnenin open is.

Uiteindelijk deed ik er een aantal van die kleine Merci’s in en trek ik elke dag één van deze mini Funko’s uit een zak die ik vervolgens op het juiste vakje uitstal. Misschien doe ik volgend jaar hetzelfde maar dan met de Lego Adventskalender figuurtjes. Of briefjes met leuke quotes rond Kerst. Of iets helemaal anders want ondanks het kleine formaat van de vakjes is er sowieso van alles te bedenken om in deze mooie adventskalender op te bergen.

Als ik het begin januari al doe is het tegen december volgend jaar echt een verrassing vermits ik tegen dan al lang weer vergeten ben wat er in zit. 🙂

Dus ja, de kleine vakjes zijn wat onhandig maar dat vergeet je meteen wanneer je de Lumos-spreuk toepast (of gewoon de schakelaar verschuift, dat werkt immers even goed) en dit te zien krijgt.

Zowel deze adventskalender als onze Harry Potter kerstboom zorgen hier meteen voor een Christmas at Hogwarts gevoel.

6 gedachten over “Houten Hogwarts Adventskalender van Primark”

  1. Hij is echt prachtig! Goed datjij zo creatief bent met ideeën om hem te vullen, dan kun je er nog jaren van genieten!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.