Foto-update #199

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maand naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Dat ik bij Intratuin heel veel mooie zaken zag toonde ik al in mijn vorige Foto-update. Deze mooie theepot die ik ietsje eerder bij Xenos zag liet ik jullie echter nog niet zien. Ik heb echt even getwijfeld om hem te kopen maar heb het uiteindelijk toch maar niet gedaan.

Wat ik wel deed was een brandweer-verjaardagskaart knutselen voor mijn neefje

en eens heel hard lachen met deze pillendoos voor een volledige week terwijl ik nog niet eens mijn medicatie voor één dag in zou krijgen.  Of zou die pillendoos in samenwerking met Hermione zijn uitgebracht? Want dan is het natuurlijk wél interessant.

Er kwam leuke uilpost toe,

ik schreef een Amnesty brief

en ik schrok me een bult toen deze hanger – samen met alle jurken en cardigans die er op hingen – naar beneden donderde. Gelukkig was het zo weer gerepareerd met wat ductape, oftewel de snelle Muggle variant voor een Reparo-spreuk.

Tegen volgend jaar moet ik hem NOG wat langer maken maar ondertussen hangt deze Gryffindor & Hufflepuff slingersjaal wel alvast in onze kerstboom.

Ik maakte appeldonuts toen mijn metekindje op bezoek kwam,

stuurde een verjaardagskaart naar een vriendin

en leerde een andere vriendin breien met een loomknit ring. Terwijl zij naast me bezig was zette ik er zelf ook eentje op. Toen ik de wol kocht had ik enkel het paars en turquoise gezien. Toen tijdens het breien ook oranje en roos zichtbaar werd wist ik meteen dat ik deze muts niet zelf zou dragen. Hopelijk kan ik er iemand anders blij mee maken. Misschien Wednesday’s kamergenoot Enid?

Wat hadden we hier allebei naar uitgekeken. Fieke kwam samen met haar dochtertje op bezoek voor een knutselmiddag. Eentje met bagels, een tafel vol knutselmateriaal, lekkere Chai Latte worteltaart en Pumpkin Chai theezakjes die ik nog steeds moet uitproberen. Bedankt voor fijne en lekkere middag Fieke!

Iets later ging ik samen met mijn nicht naar Wijnegem waar het drukker bleek te zijn dan verwacht. Ik at er lekkere vissoep als lunch,

moest lachen met dit creatieve grapje,

bewonderde de Hogwarts Express Lego-set in het echt

en dronk rond 15u een heel lekkere warme chocolademelk. Blijkbaar ben ik daar een moeilijke in want chocolademelk is vaak niet wat ik had verwacht/gehoopt. Maar deze dus wel.

Ook de sushi waarmee we die gezellige dag afsloten was heel lekker.

Minder lekker is deze kruidenthee waar ik sinds een week of twee elke dag een liter van drink.

Ik gebruik vrijwel steeds dezelfde bladwijzer maar heb er nu enkele binnen handbereik liggen die perfect bij deze periode horen.

Vermits manlief meer van Star Wars houdt dan van Harry Potter kocht ik voor hem een Baby Yoda kerstboomhanger. Kwestie van die Fandom Fusion niet over het hoofd te zien tijdens de feestdagen.

Ik ging naar een Amnesty schrijfmarathon en schreef die dag tien kaarten en tien brieven. Gelukkig had ik mijn gewrichten eerder al wat opgewarmd door ook een groot aantal kerstkaarten te schrijven.

Toen er bij de boekenwinkel niets binnen was wat ik voor mezelf op het oog had besloot ik bij de kassa (we hadden immers wel zaken voor manlief en anderen in ons mandje liggen) twee zakjes met Harry Potter Panini kaarten te kopen. Ik heb er tot nu vrij veel geluk gehad. Nog niet veel dubbele (drie) en vooral veel individuele kaarten in plaats van foto’s waarvoor je drie kaarten nodig hebt vooraleer de prent volledig is.

It’s the most wonderfull time … voor kerstsokken én leggings. Dat maak ik mezelf alleszins heel graag wijs. Als je me deze weken tegenkomt is de kans dan ook heel groot dat ik sokken met een kerstprint aan heb. Gisteren waren het er bijvoorbeeld met notenkrakers en vandaag eentje met candy canes.

Ons kerstdorpje groeide dit jaar weer een beetje verder aan en het is ondertussen een heel belezen dorp aan het worden. Naast een knusse bungalow en kaartenwinkel + postkantoor (ah ja, dat moet wel als je zelf al enkele jaren een Kerstpost Actie organiseert) hebben we ook niet enkel een leuke boekenwinkel maar ook een bibliotheek. Nu nog een stationary -en knutselwinkel plus een lekkere tearoom en ik kan er zelf gaan wonen. 🙂

Er werd ook voor cadeautjes gezorgd. Een klein cozy pakje,

twee Disney prinsessen-poppen (plus enkele andere kleinere pakjes) voor het metekindje

en deze mooie sluitzegels die ik bij Zeeman tegenkwam voor mezelf.

Misschien herinneren jullie je nog dat ik eerst in Brussel en vervolgens bij de Forbidden Forest Experience wat pech had met de Brookies die ik er kocht. Te zwaar en eigenlijk ook niet zo lekker. Wel ik kocht er onlangs van Milka bij het Kruidvat. Ze zijn heel klein maar wel super lekker wanneer je ze eerst even opwarmt in de microgolfoven.

Er staat hier sinds gisteren een groot swappakket op me te wachten. Na kerst komen jullie net als ik te weten wat er in zit.

In één van mijn adventskalenderpakjes zat een chocolate spoon dus daar moest ik uiteraard een warme chocolademelk mee maken. Dat die perfect past bij het kerstboek dat ik momenteel aan het lezen ben was een extra bonus.

Ik besloot het voorbije weekend ook om de Hogsmeade Lego-set nog eens in elkaar te steken. Ondertussen staan dus zowel de Three Broomsticks als Honeydukes naast de kerstboom te pronken.

Dit was niet het enige dat ik de voorbije maand deed. Er zijn nog andere zaken waar ik of geen foto van heb (het was nochtans een heel leuk bijpraat-afspraakje met Annelies in Antwerpen) of die binnenkort nog aan bod komen.

De Creativitijd-swap van Samana waar ik aan meedeed, alle leuke pakjes die ik de voorbije dagen in de gepersonaliseerde adventskalender van Annelies vond, de leuke kerstkaarten die hier toekwamen, de kerstkaarten die ik zelf heb geknutseld in mijn tijdelijke Hallmark-fabriekje, wat ik gemaakt én gekocht heb voor mijn swapmaatje bij de Merry Grinchmas swap van Kwante, …

Hebben jullie de afgelopen maand iets leuks gedaan/geknutseld/gelezen/gekocht/gezien/… ?

8 gedachten over “Foto-update #199”

  1. Ik ben nog steeds fier op mezelf dat ik er aan heb kunnen weerstaan. Mocht het er nu eentje met een Marauders Map print zijn geweest dan was weerstand bieden uiteraard simpelweg zinloos geweest. 🙂

 1. Haha als er geen foto’s van zijn, is het ofwel niet gebeurd ofwel was het veel te leuk! Die slice slice baby is goed gevonden. Als hij nu ook nog recht snijdt…

  1. Great minds think alike want ik maakte me echt exact dezelfde bedenking als jij. Of die recht snijden blijft toch altijd spannend afwachten hé.

 2. Oh, die vosjestheepot is zo mooi!
  Ondertussen kon ik jullie kerstboom al in het echt bewonderen en ik vind ‘m zo origineel geworden.
  De knutseldate was echt gezellig, alleen een klein beetje jammer dat dochterlief mij niet echt veel liet knutselen. Ondertussen heb ik de ‘schade’ al wat ingehaald en ben ik al een stuk opgeschoten met de setup van mijn journal voor 2023.

  1. Ja hé, ik vond hem echt zo knus en uitnodigend overkomen. We kunnen het altijd een keer overdoen als je wil hé. Wat mij betreft was het zeker voor herhaling vatbaar. Ga je de setup van je journal terug delen op je blog? Ik moet nog steeds aan die van mij beginnen.

   1. Doen we zéker nog eens over, ik vond het heel gezellig! Normaalgezien deel ik mijn setup wel op de blog, maar ik probeer eerst deftige foto’s te maken. Niet evident met donkerdere dagen :-).

    1. Dat is een herkenbaar probleem. Ik heb hier daarnet ook nog geprobeerd om een deftige foto te maken nadat ik homemade Butterbeer had gemaakt. Terwijl ondertussen de slagroom aan het smelten is. Dus en te donker én tijdsdruk. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.