Aanwinsten Augustus 2022

Na de Dudleyiaanse (ja, dat is een term ja) Aanwinsten-post van vorige maand komt het waarschijnlijk niet geheel als een verrassing dat ik me deze maand heel braaf heb ingehouden. Meer zelfs ik kocht in augustus geen enkel boek. Ook geen heel kleintje of zo. Wel kreeg ik twee recensie-exemplaren toegestuurd en mocht ik dankzij twee lieve vriendinnen een aantal leuke fandom goodies en stationary-items aan mijn collectie toevoegen.

Van VBK kreeg ik zowel een exemplaar van Word volwassen, Eve Brown van Talia Hibbert dat bij Zomer & Keuning verscheen als het nieuwe veganistische kookboek van Lenna Omrani. Every Day Vegan Budget Friendly verscheen bij Kosmos Uitgevers.

Om het eerste kookboek van Lenna Omrani was ik zo enthousiast dat ik heel nieuwsgierig was naar de opvolger én er naar uitkijk om er aantal recepten uit klaar te maken vooraleer ik er een recensie over schrijf.

Augustus was echter ook de maand waarin deze stationary-liefhebber een heel leuk pakketje ontving van de lieve Véronique. Daarin zaten een leuk zomers kaartje, een hele hoop leuke magische verrassingen en een aantal heerlijke magische stationary-producten die we samen bestelden bij de Britse Kelly Lou.

Eerder bracht Kelly Lou al heel leuke washi-tape van Harry Potter uit maar toen durfde ik er nooit goed bestellen vermits ik niet zeker was hoeveel er zou bijkomen dankzij het hele Brexit-gedoe waardoor een rolletje washitape – indien je pech hebt – wel heel kostelijk kan uitvallen. Véronique was echter sowieso van plan om een bestelling te plaatsen en vroeg me of ik wilde dat ze voor mij ook wat mee zou bestellen. Natuurlijk wilde ik dat graag. Dankzij haar ben ik ondertussen de gelukkige eigenaar van niet minder dan vier nieuwe rolletjes washitape met de Knight Bus, Howlers, Hogwarts brieven en de woorden No post on sundays en Bertie Botts verpakkingen. Ik vond tussen de bestelde producten echter ook heel wat lieve verrassingen zoals kaarten en magische stickers.

Een héél deel leuke stickers waaronder deze Make tea not horcruxes en It’s real for us. Maar ook een langwerpig notitiepad met daarop de gevel van Fred en George hun winkel en twee bladwijzers. Ja, nog meer bladwijzers ja maar geef nu toe van beide exemplaren word je toch meteen vrolijk. Die “Hello, I was told there would be butterbeer” sticker doet me trouwens ook steeds glimlachen.

Nogmaals heel erg bedankt voor het meebestellen Véronique. Ik ben heel heel blij met deze nieuwe aanwinsten.

Ongeveer halverwege de maand sprak ik na niet minder dan 2,5 jaar (merci Miss Rona) eindelijk nog eens af met Kwante die niet enkel zo lief was om helemaal naar Antwerpen te reizen met de trein om niet meer te doen dan nog eens heel uitgebreid bij te praten en elkaar een dikke knuffel te geven. Ok ok en iets lekker te eten én drinken. Maar me ook heel blij maakte met een tasje vol leuke fandom goodies.

Magnetische bladwijzers van Feyre en Rhysand, heel leuk sticky notes in Luna-thema, een Not your basic witch pin die ik vooral in september en oktober vaak zal dragen, een knappe pin van Beauty and the Beast die een mooi plekje kreeg op mijn BatB-boekenplank

en kaarsen. Heel veel boekige kaarsen. Een Expecto Patronum, Hogwarts én School of Witchcraft en Wizardry kaars van Fairie Tales die iets te straf voor me ruiken maar er wel heel mooi uitzien. Plus een Hermione kaarsje, eentje van Princess Belle en als laatste een kaars die ruikt naar Mrs. Weasley’s keuken. Bij die drie kaarsen is de geur wat subtieler. Ik ben alleen benieuwd of ik ze ook daadwerkelijk ga durven aansteken of dat ik ze gewoon zo bewaar en er af en toe eens aan ga ruiken. Ja, ik ben dus zo iemand die sommige kaarsen gewoon te mooi vind on ze aan te steken en daar ga ik me toch eens overheen moeten leren zetten.

Ook voor jou opnieuw een heel dikke merci lieve Kwante. Je spulletjes hebben hier ondertussen allemaal een mooi plekje gekregen.

4 gedachten over “Aanwinsten Augustus 2022”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.