Gelezen in Juni 2022

In juni ging het lezen wat op en af. De ene keer deed ik heel lang over een boek, een andere keer was het net heel snel uit. Al hielp het bij die tweede categorie natuurlijk wel dat het manga’s en een jeugdboek met behoorlijk wat illustraties waren. Op het moment dat ik deze blogpost schrijf liggen er nog 4,5 dag voor me en vermits ik vier daarvan in Centerparcs ga doorbrengen hoop ik tegen het einde van de maand nog wat meer boeken aan dit lijstje te kunnen toevoegen.

Ik begon de maand met Bridge of Souls. Het derde deel uit de Cassidy Blake serie van Victoria Schwab waarin geesten een belangrijke rol spelen. Een van de zaken die ervoor zorgen dat ik deze reeks met plezier gelezen heb is het feit dat de schrijfster heel goed is in sfeerschepping. Dankzij haar lijkt het soms echt alsof je je echt in Edinburgh, Parijs of New Orleans, de locatie van dit derde deel bevindt. Dat er in elk boek wel enkele referenties naar Harry Potter voorkomen is uiteraard ook een pluspunt.

Hierna ruilde ik de geesten in voor allerlei andere bovennatuurlijke wezens door eerst zowel het eerste als tweede deel van The Witch and the Beast van Kosuke Satake te lezen en vervolgens met deel vier ook meteen bij te lezen in de Solo Levelling serie.

Daarna was het tijd voor wat afwisseling en besloot ik The Love Hypothesis van Ali Hazelwood te lezen. Een boek dat zeker niet perfect is maar me wel regelmatig liet glimlachen. Misschien moet ik binnenkort weer eens werk maken van een ‘Oh ja, deze las ik ook’ – blogpost en er wat meer over neerpennen.

Eerder deze maand deelde ik een lijstje met boeken die ik wel eens zou willen ontlenen bij de bibliotheek. De jeugdboeken van David Walliams stonden daar ook bij vermits ik daar al een hele tijd benieuwd naar ben. Toen ik enkele dagen later bij de Kringloopwinkel één van die boeken tegenkwam voor slechts 1,5€ nam ik het meteen mee naar huis. Ik heb Joe Biljoen meteen ook gelezen dus die nieuwe aanwinst gaat mijn TBR alvast niet laten stijgen.

De vlotte schrijfstijl en vele illustraties zorgden er voor dat het boek heel snel was uitgelezen. De combinatie van deze prenten en het soort humor dat in het boek voorkomt deden me wat terugdenken aan het werk van Roald Dahl al valt het me nu als volwassene veel meer op dat er behoorlijk wat uitlach-humor in zit die kwetsend kan overkomen.

Voor onze midweek Centerparcs heb ik meerdere boeken klaarliggen maar de kans is groot dat die selectie veel te optimistisch is. Ik ben alleszins benieuwd hoeveel van die 6 boeken ik uiteindelijk gelezen ga hebben tegen het einde van de maand.

Edit:

Het lukte me net niet om The Book Smugglers, het vierde boek uit de Pages & Co reeks van Anna James uit te lezen voor de maand om was. Wel las ik zowel Doe en denk als Harry Potter van Carla Schiappa-Burdet dat jammer genoeg wat tegenviel als het eerste volume van A galaxy next door van Hido Amagakure en deel 1 en 2 van Mushoku Tensei : Roxy gets serious.  De voorbije maand werden er dus meer manga’s als leesboeken gelezen en dat merk je duidelijk aan het hogere aantal gelezen boeken.

In het kort:

Bridge of Souls – Vctoria Schwab – 300p.
The Witch and the Beast #1 – Kousuke Satake – 190p.
The Witch and the Beast #2 – Kousuke Satake – 190p.
Solo Levelling #4 – Chugong – 320p.
The Love Hypothesis – Ali Hazelwood – 350p.
Joe Biljoen – David Walliams – 305p.
A galaxy next door – Gido Amagakure – 194p.
Doe en denk als Harry Potter – Carla Schiappa-Burdet – 189p.
Mushoku Tensei: Roxy gets serious Vol.1 – Rifujin na Magonote en Shoko Iwami – 180p.
Mushoku Tensei: Roxy gets serious Vol.2 – Rifujin na Magonote en Shoko Iwami – 180p.

Cijfertjes:

Goodreads: 46/30
Gelezen boeken: 10
Recensieboeken: 1
Geleende boeken: 6
Fanfictie: Nog altijd maar ik hou niet meer gedetailleerd bij hoeveel juist. Deze maand was het wel minder dan in mei.
Bladzijden: 2398p. (+ ong. 1826p. fanfictie)
TBR: 143

4 gedachten over “Gelezen in Juni 2022”

    1. Ik ben momenteel de boekrecensie aan het inplannen en ik kan alvast verklappen dat ik dit boek niet nodig had.

    1. Een favoriete serie is het voor mij ook niet persé maar ik hou wel van deze boeken. Van de prachtige covers, de vele referenties, de sfeerschepping, …

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.