Aanwinsten Maart 2022

Op 28 februari ’s ochtends een Aanwinsten-blogpost publiceren en later die dag nog twee nieuwe boeken aan de collectie toevoegen? Ja, dat kunnen we … Helemaal correct is deze Aanwinsten-blogpost dus niet maar hij wordt er wel iets uitvoeriger door. Mijn TBR uiteraard ook maar dat proberen we gewoon zoveel mogelijk te negeren want ooit … ooit ga ik al die boeken gelezen hebben.

De laatste dag van februari bracht ik door in het fijne gezelschap van mijn lieve nicht. We gingen die dag naar Antwerpen en hadden heel veel geluk met het weer. Uiteraard stond er ook een bezoekje aan de Standaard Boekhandel op de Schoenmarkt op de planning en gelukkig is het aanbod Engelse boeken daar een pak groter dan bij Cook & Book (de boekenwinkel die ik een dagje eerder bezocht). The library van Bella Osborne sprak me meteen aan en ik bedacht me zodra ik hem zag dat die eigenlijk ook in de Boeken over Boeken lijstjes had thuis gehoord. Daar ontdekte ik hem te laat voor maar hij kreeg hier thuis wel een plekje.

Toen ik na die leuke dag thuiskwam bleek er ook nog een pakketje op me te wachten met daarin een recensie-exemplaar van Gallant van V.E.Schwab. Ze hebben er bij Boekerij weer een prachtexemplaar van gemaakt met mooie illustraties, een bloemenprint op de buitenkant van de bladzijden, een knappe linnen kaft met bedrukking, … ik vind het vooral heel fijn hoe ze de bloemenprint doorheen het hele boek verwerkt hebben.

Het eerstvolgende boek dat ik zelf kocht was De walvisbibliotheek van Judith Vanistendael en Zidrou. Deze graphic novel zag ik een tijdje terug bij Fiekefatjerietjes en vermits ik in het verleden al eens een heel mooie (én aangrijpende) graphic novel van Judith Vanistendael gelezen heb was ik meteen benieuwd naar dit boek. Normaal zou ik het uitlenen bij de bibliotheek maar dit exemplaar heb ik uiteindelijk toch maar zelf aangeschaft. Het is immers een heel mooi boek. De foto met mijn hand er naast is om te laten zien dat het een vrij groot boek is. Gelukkig past het wel net in de boekenkast.

Vervolgens kwam er nog een fijn postpakket toe. Ditmaal bevatte het een recensie-exemplaar van De strijd om de magische wens. Het eerste deel uit de Het verborgen land – reeks van Chris Colfer al zullen sommige van jullie deze serie misschien eerder als The land of Stories kennen. Ik had ergens verwacht dat het een kleiner boek ging zijn met een zachte kaft maar het is een mooie grote hardcover geworden.

Op 25 maart bezweek ik nog een derde keer en kocht ik The Love Hypothesis van Ali Hazelwood. Ik had al meerdere positieve reacties op dit boek gelezen en was er benieuwd naar geworden. Wat ik ook grappig vond is dat ik telkens ik die cover zag aan twee personages moest denken en uiteindelijk bleek dat het boek oorspronkelijk een fanfictie-verhaal was gebaseerd op de twee personages die ik er zelf in herkende.

Vijf nieuwe boeken dus waarvan ik er tegen dat deze blogpost verschijnt hopelijk al minstens twee van gelezen zal hebben. Kwestie van die TBR toch nog een beetje binnen de perken te houden.

De vraag is of het bij vijf boeken gaat blijven want ik heb op de voorlaatste dag van de maand afgesproken met een lieve boekenvriendin en dan is de kans altijd nog wat groter dat ik met een boek terug naar huis keer.

In het kort:

Gallant – V.E.Schwab
The library – Bella Osborne
De walvisbibliotheek – Judith Vanistendael & Zidrou
De strijd om de magische wens – Chris Colfer – Het verbogen land #1
The love hypothesis – Ali Hazelwood

Heb jij deze maand een leuk boek aan je collectie toegevoegd?

6 gedachten over “Aanwinsten Maart 2022”

  1. De Walvisbibliotheek is echt een mooi boek hé!
    Ik denk niet dat ik in maart boeken kocht of kreeg. Dit jaar is voorlopig vrij rustig qua nieuwe boeken; ik kocht enkel nog maar Het Troostboek van Matt Haig. Over geleende boeken en e-boeken op Kobo Plus zullen we het best niet hebben ;-).

    1. Het troostboek staat nog op mijn Giftster-wenslijst. Daar ben ik zelf ook benieuwd naar. Hihi, e-boeken negeer ik zelf meestal ook. Toch zeker wat mijn tbr betreft.

    1. Deze zouden ze bij ons in de bibliotheek sowieso hebben aangekocht. Hopelijk is dat bij jouw bibliotheek ook het geval.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.