Gelezen in November 2021

November vloog sneller voorbij dan verwacht, lezen deed ik dan weer minder dan ik had gehoopt. Het is een trend die ik liefst zo snel mogelijk zie verdwijnen. Ze zijn ondertussen aan het proberen om iets tegen de uitputting te doen dus ik hoop dat er in het nieuwe jaar verschil zal te merken zijn en ik me dan weer wat beter kan concentreren. Maar momenteel zijn deze blogposts dus nog niet echt indrukwekkend te noemen.

In november las ik namelijk drie boeken en één daarvan was een manga. Die ene manga was het eerste deel van de blijkbaar nogal vrij uitvoerige Rosario + Vampire serie die manlief een tijdje terug gekocht heeft. Misschien moet ik gewoon wat meer manga’s lezen tot het focussen beter wil lukken.

Witch Please van Ann Aguirre was het tweede boek dat ik las en daar deed ik een week over. Het was best vermakelijk maar toch net iets minder overtuigend dan ik had gehoopt. Al heb ik geen flauw idee wat daar juist voor zorgde. Het was immers ontspannend en ik heb enkele keren zitten glimlachen. Misschien waren mijn verwachtingen gewoon wat te hoog.

Het derde boek kon de verwachtingen dan weer wel helemaal waarmaken. Wundersmith van Jessica Townsend las ik tijdens een midweek in Centerparcs. Normaal nam ik tijdens zo’n vakantie 5 boeken en een e-reader mee. Dit keer nam ik er heel optimistisch drie mee naar toe en las er uiteindelijk één. Maar het was wel volop genieten dus dat maakt het meer dan goed.

Komende maand hoop ik op zijn minst Grote Panda & Kleine Draak van James Norbury en Winter in de B&B van Kaat de Kock te lezen. Voor dat tweede boek is het immers het perfecte moment. Liefst wil ik natuurlijk veel meer dan dat lezen maar ik heb mijn leesdoelen al een beetje bijgeschaafd. 🙂

In het kort:

Rosario + Vampire #1 – Akihisa Ikeda – 192p.
Witch please – Ann Aguirre – 363p.
Wundersmith: The Calling of Morrigan Crow – Nevermoor #2 – Jessica Townsend – 406p.

Cijfertjes:

Goodreads: 74/80
Gelezen boeken: 3
Eigen boeken: 3
Fanfics: ja hoor, maar ik heb dit keer niet zo nauwkeurig bijgehouden hoeveel bladzijden juist
Bladzijden: 961p. (boeken) & +/- 1420p. (fanfics)
TBR: 140 boeken

Zo, nu deze blogpost klaar is voor publicatie ga ik mezelf belonen met het openen van het eerste vakje van mijn Adventskalender.

8 gedachten over “Gelezen in November 2021”

 1. Ik heb in november eindelijk weer eens een boek uitgelezen en nu ben ik in minder dan een week al over de helft van mijn boek. Mocht de Nikita uit het middelbaar me bezig horen, ze lachte me uit want toen las ik veel sneller. Maar ik ben blij met wat lukt en ik hoop voor jou dat ze inderdaad iets kunnen doen aan de uitputting. Lezen is geen wedstrijdje he, maar als het een van de dingen is die je het blijste maakt is het zo verdrietig als het niet lukt.

  1. Ik had het in je Instagram Stories gezien. Zo fijn dat je nog eens een boek hebt kunnen uitlezen én dat het huidige boek weer wat vlotter lijkt te gaan. Ik herken het hoor. Hier is het aantal en tempo ook opvallend lager dan vroeger maar ik probeer het niet meer te vergelijken en volop te genieten van de momenten waarop het wel een keer wil lukken. Bijvoorbeeld toen ik Wundersmith las in Centerparcs want toen lukte het me wel om nog eens om beter weg te duiken in het verhaal én dat is natuurlijk nog steeds het leukste. Even alles om je heen vergeten.

  1. Dankjewel lieve Sas! Ik ben tot nu toe nog niet aan lezen toegekomen en moet eigenlijk eerst sowieso nog een hele blogfeed-achterstand bijlezen. Zelfs daar ben ik niet aan toegekomen maar hopelijk komt daar snel verandering in.

 2. Waar is onze aandacht en concentratie toch naar toe vertrokken? Ook hier gaat het lezen echt mondjesmaat! Ik heb nog een geluk dat ik in de avond ook luisterboeken afspeel, zo ‘lees’ ik nog iets! Ik hoop dat het nieuwe jaar ons weer veel concentratie en energie gaat geven ❤️

  1. Deze maand is het weer echt de moeite hoor. Ik heb tot nu toe nog geen enkel boek uitgelezen. Hopelijk kan ik daar dit weekend verandering in brengen en wordt 2022 een beter leesjaar.

 3. Ik duim mee dat het nieuwe jaar voor jou meer concentratie en leesplezier brengt! Ik lees nu elke ochtend bij het ontbijt in plaats van doelloos door Instagram of het nieuws te scrollen. Het zijn maar een paar pagina’s elke dag, maar uiteindelijk gaat het toch goed vooruit.

  1. Dat klinkt sowieso als een fijnere start van je dag dan beginnen met het lezen van de nieuwsbrief van een krant want daar wordt een mens nu niet meteen vrolijk van.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.