Aanwinsten Mei 2021

Ik was aan het overwegen om de Aanwinsten-post van deze maand samen te voegen met de Gelezen in blogpost. Maar toen belde de postbode plots aan met een pakketje en leek het me toch de moeite om er een aparte post aan te wijden. De voorbije maand kocht ik zelf slechts één boek. Daarnaast mocht ik echter nog drie extra exemplaren aan mijn collectie toevoegen.

Het linkerboek over Qigong Tai Chi kocht ik bij de plaatselijke kringloopwinkel. Toen ik net met Tai Chi was gestart heb ik het boek een keer van de lesgeefster geleend. Voor die ene euro die ze ervoor vroegen wilde ik het boek wil zelf in huis halen. Hierin staan immers een groot deel van de oefeningen die ik doe én hun effect. Mocht ik de volgorde dus ooit vergeten dan kan ik vanaf nu gaan spieken.

The Princess Bride kreeg ik van manlief. De verfilming heb ik lang geleden een keer gezien op school maar het boek zelf heb ik nog nooit gelezen. Deze verjaardagseditie van het verhaal leek me dan ook een mooie gelegenheid om daar verandering in te brengen.

Die twee boeken leken me wat weinig om een hele blogpost omheen te schrijven maar toen belde de postbode dus aan. Het lijkt hier wel een traditie te zijn. Doorgaans is mijn Aanwinsten-post net gepubliceerd wanneer er op de laatste dag van de maand nog nieuw leesvoer wordt bezorgd.

Ditmaal waren dat twee recensie-exemplaren die ik van Lannoo mocht ontvangen. Zowel De verbannen koningin van Holly Black als Erfenis van Nora Roberts verschenen bij Boekerij.

Net als de vorige twee delen is ook deze gelimiteerde editie prachtig afgewerkt. Opnieuw twee mooie illustraties aan de binnenzijde van de cover, een glinsterend laag om de bladzijden heen met dit mooie effect als eindresultaat, een gouden kroon op de linnen kaft (maar niet te zien in deze collage), een gedetailleerde map, een mooie illustratie bij het begin van elk hoofdstuk, … Qua verpakking is het dus alvast een groot succes.

Nu nog kiezen wat mijn volgende boek zal worden.

6 gedachten over “Aanwinsten Mei 2021”

  1. Wat een goeie vondst, dat Tai Chi boek! Ik ben al een tijdje op zoek naar een kringwinkelboek over tarot waar ik de prentjes uit kan knippen, maar tot nu toe zonder succes.

    1. Daar heb ik zelf ook al naar zitten uitkijken. Of eentje met mooie quotes in combinatie met illustraties. Je weet maar nooit wat je bij de kringloopwinkel kan tegenkomen hé.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.