Foto-update #181

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maanden naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Wanneer je met je nicht gaat wachten en allebei blij wordt van deze mooie bloesems

Nog iets waar ik blij van werd was het bedenken van een methode waardoor iets onpraktisch bij het knutselen plots een pak makkelijker wordt. Heb ik die foto hier trouwens al eens niet getoond? Of ben ik ze eerder helemaal vergeten te delen?

Alweer een klein gelukje. Manlief die een handdoek en dweil had klaargelegd tegen dat ik thuiskwam. Het was die dag echt de ene regenbui na de andere.

Lieve én mooie post. Ja hoor, ook daar word ik blij van. Dankjewel lieve Annelies!

Manlief maak ik blij door Banoffee te maken.

Van pistolets houden we dan weer allebei

Maar ik ben hier thuis wel de enige die ook enthousiast wordt van leuke washitape.

Koken,

knutselen

en gezelschap van deze lieverd terwijl ik buiten aan het lezen ben.

Af en toe zijn het vriendinnen en liggen ze er zelfs allebei.

Het is zelfs al zo ver gekomen dat manlief langer wacht met naar buiten te gaan omdat één van hen schattig ligt te slapen.

Worden jullie er ook zo blij van wanneer een plant plots een bloem krijgt? Of wanneer een plant er plots weer helemaal doorkomt? Bij deze plant leek het een week of twee geleden immers alsof hij mee kon met de gft maar een grondige snoeibeurt leverde een heel deel nieuwe bloemen op. Als zoiets lukt bedenk ik me steeds dat Professor Sprout fier kan zijn.

Wanneer je denkt dat je je goed hebt ingesmeerd maar dat blijkbaar niet het geval was. Rode grote teen (links), een veeg onder de knie (links) en een rode enkel (rechts) vormden het bewijs. Blijkbaar haalt die zonnecrème dan toch iets uit. Ik zat trouwens in de schaduw.

Na twee zomerse scrapbooking albums (dit was nummer 2) hadden de weergoden door dat ik graag wat warmer weer wilden. Het was echter niet mijn bedoeling om een hittegolf te veroorzaken. Een beetje warmer én droog was meer dan genoeg geweest.

Dit is één van manlief zijn meest recente aanwinsten. Waar ik dit jaar opmerkelijk minder boeken koop (tot nu toe ben ik immers nog steeds niet in een stad geweest én ik koop ook minder nieuwe boeken doordat het lezen al een tijd minder vlot verloopt) koopt manlief er net meer. Het contrast is echter zo groot (8 vs. 58) dat ik me stilletjes aan toch wat ongerust begin te maken. Stel je voor dat ik mezelf binnenkort geen boeklogger kan noemen omdat ik te weinig boeken heb gekocht/gelezen.

Ik heb het gevoel dat ik op beide brieven even lang heb moeten wachten maar een tijd terug kreeg ik dan toch mijn vaccinatiebrief en ondertussen ben ik aan het aftellen naar mijn tweede prik. Nog even doorbijten maar nadien ga ik sowieso enkele mensen een heel dikke knuffel geven. Ha, wie probeer ik hier iets wijs te maken. Meerdere knuffels natuurlijk want ik heb nog een hele achterstand in te halen.

Van mijn schoonmoeder kreeg ik een paar gesnoeide takken mee waardoor er plots weer wat meer kleur in huis was.

Tijdens de leesmarathon van Céline las ik nog eens wat strips. Dat was ondertussen alweer een tijdje geleden. Ik denk dat ik uiteindelijk eindigde op 6 strips, het uitlezen van een begonnen boek én fanfictie. Jaja, daar zijn we nog steeds niet van afgekickt.

Als het te warm is stel ik een weekmenu samen met maaltijden waar geen oven aan te pas komt. Croques, salades, … allerlei zaken die niet teveel extra warmte veroorzaken én snel klaar zijn. Plus fruit.

Heel veel fruit … Fruitsla, aardbeien (recht uit de moestuin van mijn ouders en half begraven onder slagroom), waterijsjes, een potje Manon-ijs van het plaatselijke ijssalon (één van hun smaken die we nog niet hadden geproefd), kersen (van die lekkere donkere). Dat er tussen al dat fruit ook een echt ijsje staat negeren we gewoon even hé. Die slagroom ook. Nu we toch bezig zijn.

Voor de hittegolf werd de oven wel aan het werk gezet om ondermeer deze witlooftaart (ontdekt dankzij Haaike), een ovenschotel die doet denken aan een Engels ontbijt en frangipanetaart (voor manlief) te maken. Dit keer had ik de klassieke abrikozenconfituur vervangen door een frambozenversie maar blijkbaar houden we allebei meer van het traditionele recept.

Dit was voor de duidelijkheid ook voor de hitte. Misschien moet ik straks nog eens een koude versie van die chai latte maken.

Er kwam een bestelling van Oktoberdots toe met daarin enkele prachtige bladwijzers en nee, ze zijn niet allemaal voor mij. Eigenlijk zijn er slechts enkele voor mezelf en met de rest hoop ik anderen gelukkig te maken.

Ik besloot ook mijn Craftelier wishlist eens onder handen te nemen. Wie denkt dat dit veel is had het oorspronkelijke aantal moeten zien.

Ondertussen denk ik ook te weten waardoor onze droogmolen steeds scheef zakt.

Gele rozen, lichtroze pioenrozen, … van bloemen in huis word ik sowieso vrolijk.

Er werden ook enveloppen gemaakt (valt het op dat ik heel wat rustige zaken heb gedaan omdat het te warm was voor iets intensiever?)

Ik was trouwens niet de enige die blij was met die pioenrozen. Periwinkle leek zelfs te denken dat ze haar soulmates gevonden had.

Ik voelde me ook regelmatig een shadowhunter. Al kwam ik met het echt warme weer gewoon helemaal niet buiten.

Heel misschien heb ik ook een klein cadeautje voor mezelf besteld. Zo’n bladwijzer had ik alleszins nog niet. Hij leek bij aankomst wel een pak minder dan op de foto van de webshop. Ik had toch echt een donkerblauw exemplaar met een witte uil verwacht in plaats van een turquoise elastiek en een grijze uil.

Er kwam een nieuw recensieboek toe (#5 van dit jaar want ook dat aantal ligt opmerkelijk lager) met leuke details op de cover. Zodra ik De erfenis van Nora Roberts heb uitgelezen begin ik waarschijnlijk in De magische wereld van Charlie.

Deze enveloppen werden op de bus gedaan en de nieuwe Zomerpost Actie werd aangekondigd. Wie net als ik van echte post houdt wil daar misschien wel aan meedoen.

Toen manlief beneden kwam werken vermits de zolder tijdens zo’n hittegolf verdacht veel weg heeft van een sauna leek het alsof Trump hier een muurtje was komen bouwen.

Ik kocht een nogal grote voorraad nieuwe leggings gekocht vermits die dingen blijkbaar stuk gaan wanneer je ze vaak draagt. Dat ik deze met eco cheques kon betalen was natuurlijk handig meegenomen.

Die keer dat mijn broertje een foto deelde omdat zijn kippen voor het eerst eieren hadden gelegd … drie keer raden welke reactie van mij is en welke van manlief. 🙂

Ik zocht online een nieuwe zomerjurk vermits ik nog steeds de drukte van een stad niet zie zitten. Jammer genoeg kwam ik online geen enkele jurk tegen met een flatterend model. Blijkbaar moeten grotere maken vrij vormeloos zijn. Alle pastel -en drukke bloemenprints die ik tegenkwam waren nu ook niet meteen mijn ding. Maar toen zag ik dus dat ze bij een kledingwinkel om de hoek wél een leuke jurk hadden én ze past. Hoera! Bovendien lijk ik er wat smaller in. Nogmaals hoera!

Het werd tijd om de kruidenlade eens grondig na te kijken en blijkbaar moest er heel veel weg. Ik heb dus plots een pak meer ruimte in die lade. Nu nog wat verse kruiden op het terras en dan zijn we helemaal gesteld.

Van mijn ouders kreeg ik al meerdere porties aardbeien. Eén van hen verwerkte ik in een heerlijke milkshake. Wat een verschil trouwens wanneer je dat zelf maakt. Minder zoet én dus veel frisser.

8 gedachten over “Foto-update #181”

  1. Dag Rob, hier hebben bloemen ook dat effect. Doordat pioenrozen maar vrij kort verkrijgbaar zijn geniet ik er bovendien des te meer van wanneer ik er enkele in huis heb. Prachtige bloemen zijn het.

 1. Zo’n fijne rubriek, waar ik toch altijd even de tijd voor wil nemen, want het is zo leuk om elke keer weer naar je foto’s te kijken!
  Hier in huis ben ik niet (meer) de enige washitapelover. Voorlopig slaag ik er wel in ‘mijn’ rolletjes apart te houden, maar ze wil steeds vaker delen. Ze zijn wel om te gebruiken, maar ik ben er toch zuinig op :-).
  Zo blij voor je dat je tweede prik er ook aan komt! Ik duim dat je geen last van bijwerkingen hebt. Wij kregen afgelopen woensdag onze eerste, en ik had (en heb nog steeds een beetje) enorme hoofdpijn.
  Chai latte werd hier niet zo vaak gedronken de afgelopen weken, maar ik heb wel een nieuw potje kunnen scoren, aangezien het eerste bijna op is.
  Mooie bladwijzers! Ik ben er enkele aan het kleuren, en die zijn dan ook om uit te delen (tenzij Juliette ermee weg is, want ze wil ze natuurlijk allemaal zelf houden).
  Weet je wat ook lekker is? Nice cream met aardbeien. Oké, de lievelings van Juliette omdat het ‘roze ijs’ is, maar qua smaak dus ook heerlijk!

  1. Oh, dat is echt super leuk om te horen. Dat je er tot nu toe in geslaagd bent om jouw rolletjes washi-tape apart te houden trouwens ook. Op sommige van die rolletjes ben je toch wat zuiniger hé. Zelf heb ik er zo ook enkele waar ik zolang mogelijk mee wil toekomen. Hopelijk is de hoofdpijn ondertussen verdwenen. Spijtig dat de vaccin dat getriggerd heeft. Ik was vooral heel moe de dag nadien (maar dat ben ik de laatste tijd vrijwel altijd dus ik weet niet in hoeverre het van de prik kwam) en hoop dat ik niet te fel op de tweede prik ga reageren. Het toeval wil dat ik deze avond een koude Chai Latte gedronken heb. De warme versie drink ik zelf ook minder vaak wanneer het warmer weer is. Dan ga ik ’s avonds precies toch sneller voor een gewone vruchtenthee. Ik denk niet dat ik al nice cream met aardbeien heb gemaakt. Wel al banaan, chocolade, mango, bosbessen, … maar aardbeien nog niet daar moet ik binnenkort misschien maar eens verandering in brengen.

 2. De knutselwerkjes zien er erg leuk uit en lekker Erfenis gelezen (net je recensie gelezen)… Loop een beetje achter met lezen, aangezien we vakantie hadden en ik lekker veel offline ben geweest. Ben zelf aan de Cirkel trilogie van Noa begonnen, weet nog niet zo goed wat ik ervan moet denken. Wederom een fantasy boek en dat ik toch niet zo mijn ding. Misschien dat ik het aflees of toch nog switch naar een ander, oud verhaal van haar.

  Ik ga in ieder geval als Noa vanmiddag slaapt weer eventjes wat bladzijdes lezen (nieuw voornemen)

  1. Dankjewel Sas! Dat is zeker een leuk voornemen. Ik hoop vandaag nog mijn huidige boek te kunnen uitlezen. Beetje nipt maar het zou wel leuk zijn mocht het deze maand nog uit zijn.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.