Gelezen in April 2021

Belachelijk weinig. Maar die twee woorden zouden een wel heel beknopte terugblik blogpost vormen dus ga ik er toch nog wat meer aan vast breien. Ook deze maand leek het leesprobleem niet plots verholpen te zijn. Het enige dat ik tot nu toe probleemloos lijk te kunnen lezen zijn fanfics. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe dat komt. Misschien doordat ik de personages daar al ken en ik me dus niet eerst door een introductie heen moet worstelen. Maar als dat de reden was dan zou een vervolgdeel in een serie ook heel vlot moeten lezen en dat is dus jammer genoeg niet het geval.

Waar ik vroeger kon lezen terwijl iemand naast me televisie keek leg ik mijn boek nu aan de kant zodra de tv wordt aangezet vermits ik ondertussen weet dat het achtergrondgeluid me teveel zal afleiden. Hetzelfde met muziek, conversaties, … het lukt me niet langer om alles buiten te sluiten en in een verhaal op te gaan. Eigenlijk ben ik heel blij dat het me wel nog lukt om weg te duiken in fanfics maar zo gaat mijn tbr natuurlijk niet zakken en ik ben echt wel benieuwd naar al die wachtende verhalen. Niet omdat ik een specifiek aantal boeken wil kunnen lezen maar gewoon omdat het onwennig aanvoelt om me niet langer in een verhaal te kunnen onderdompelen en ik dat gevoel graag terug wil vinden. Misschien moet ik dus binnenkort maar eens proberen om elke middag een leesuur in te plannen en te zien of dat kan helpen om uit die leesdip te geraken.

In totaal las ik naast de bewuste fanfics slechts drie boeken. Als eerste boek koos ik voor Crazy Stupid Bromance, het derde deel uit de Undercover Bromance serie van Lyssa Kay Adams. Ik ging er vanuit dat zo’n luchtig boek het perfecte leesmateriaal was om uit die leesdip te ontsnappen maar jammer genoeg kon ook dit verhaal amper mijn aandacht vasthouden.

Vervolgens probeerde ik het met Tilly and the Lost Fairy Tales van Anna James. Opnieuw een vervolgdeel, maar dit keer uit een jeugdboek waarvan ik het eerste deel vrij snel verslonden had. Ook bij dit boek koste het me veel energie om gefocust te blijven.

Bij de manga die ik hierna las, het vijfde deel in de How to Treat Magical Beasts: Mine and Master’s Medical Journal reeks las ik het boek wel snel uit maar kon het me minder overtuigen dan zijn voorgangers.

De voorbije maand had dus niet enkel het weer last van aprilse grillen. Wie weet verjaagt de Ijskoning in mei die langdurige leesdip wel en worden de fanfics dan opnieuw vervangen door meer boeken.

In het kort:

3 – 10 april – Crazy Stupid Bromance – Lyssa Kay Adams – 342p. – 3*
18 april – How to Treat Magical Beasts: Mine and Master’s Medical Journal, Vol.5 – Kaziya – 180p. – 3*
14 – 18 april – Tilly and the Lost Fairy Tales – Anna James – 391p. – 4*

Plus fanfics, verschillende fanfics. Die zullen samen wel weer goed zijn voor minstens 3000 à 4000 p.

Cijfertjes:

Goodreads: 26/80
Gelezen boeken: 3
Eigen boeken: 2
Geleende boeken: 1
Fanfic: meerdere
Totaal aantal bladzijden: 913p. (+/- 3700 p. aan fanfics, wsl meer)
TBR: 131

2 gedachten over “Gelezen in April 2021”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.