Unboxing Books & Bunny’s Paasswap

Gisteren was het Pasen en dat betekende dat ik het grote swappakket dat in de gang op me stond te wachten mocht uitpakken. Ik had immers opnieuw meegedaan aan één van Kwante’s Swaps en Paaszondag was de aangekondige unboxing-dag.

Dit keer volgden de swaps vrij snel op elkaar vermits ik mijn vorige pakket op Valentijn had mogen uitpakken. Ook bij deze editie moesten we eerst een foto-opdracht vervullen vooraleer we ons pakket mochten uitpakken. Dit keer geen breinbreker maar gewoon een foto van je nog ingepakte pakket en paasversiering. Zodra die foto goedgekeurd was mocht je het uitpakken.

Hieronder kan je zien wat ik van mijn Paashaas Petra gekregen heb. In de tweede helft van deze blogpost kan je terugvinden wat ik voor mijn eigen lootje had uitgekozen.

Het was hier dit jaar nogal triestig gesteld qua decoratie maar dit schattige konijn had ik wel binnen handbereik staan. In het pakket zelf was het Paasthema wel volop aanwezig. Paaseieren aan de buitenzijde, geel opvulsel en veren zodat je precies een vogelnest leek uit te pakken en daartussen zat paasdecoratie verborgen. Het eerste dat ik tegenkwam was de paaskaart en een persoonlijk briefje dus dat was al meteen een leuke start.

In de grotere doos zat een kleinere doos en die was gevuld met verschillende pakjes en een leuk stoffen zakje dat op een latere foto helemaal in beeld komt.

Het eerste pakje dat ik opende bevatte deze vrolijke sokken. Die heb ik trouwens aan terwijl ik deze blogpost aan het uitwerken ben. Ja, ik had een super grote maat aangegeven. Zelf heb ik maat 41 maar op de een of andere manier lijken sokken hier steeds te krimpen ook al worden ze op maximum 30°C gewassen en gaan ze niet in de droogkast.

Vervolgens kwam ik een Ravenclaw balpen tegen en dat was een verrassing vermits ik zelf in Hufflepuff zit. Als ik me niet vergis had mijn lootje daar via de FB-groep achter gevraagd maar ik vermoed dat er sprake was van een misverstand of dat de paashaas zich vergist heeft. Geen probleem natuurlijk want ik ken enkele Ravenclaws en ga er dus ongetwijfeld iemand gelukkig mee kunnen maken.

Met het notitieblok ben ik zelf heel blij en de pure chocolade gaat waarschijnlijk in het een of andere gebak verwerkt worden of getransformeerd tot warme chocomelk vermits de 24°C van eerder deze week veranderd is in sneeuw en rukwinden.

In de andere pakjes ontdekte ik achtereenvolgens: een Hogwarts bladwijzer, groene thee met sinaasappelsmaak waar ik iemand anders blij mee ga maken vermits groene thee niet echt mijn ding is, witte paaseitjes met een cheesecakevulling waar ik enkel mezelf blij mee ga maken 🙂 en nog een paar vrolijke sokken.

Ook dit schattige Ravenclaw boekenlint vond ik terug in deze swap. Je hoeft je echter geen zorgen te maken. De Sorteerhoed heeft me niet plots heringedeeld. Ik zit dus nog steeds in Hufflepuff en vind dit boekenlint desondanks heel leuk.

Oops, ik heb geen aparte foto gemaakt van het boek dat ik gekregen heb. Dankzij Petra is mijn collectie met hervertellinge van Beauty and the Beast weer wat groter geworden. Het boek zat in het paas-zakje dat je op deze foto wel volledig kan zien. Wat je op deze foto ook ziet is dat ik weer serieus in de watten (of in dit geval eerder veren) werd gelegd. Dankjewel Petra!

Natuurlijk mocht ik zelf ook een pakket samenstellen. Dit keer zelfs voor iemand van wie ik al een beetje wist waar ze van houdt doordat ik haar blog al enkele jaren volg. Dat helpt natuurlijk bij het samenstellen van een swappakket.

Eén van de vereisten bij de swap is het toevoegen van een thema-kaart. Ik bestelde daarom knutselpapier in paasthema en besloot daar een scrapbooking-album van te maken want dat is eigenlijk ook een kaart hé. Maar dan eentje met meerdere bladzijden.

Het leuke aan dit album is dat je er allerlei prenten en boodschappen kan aan toevoegen en het zo volledig kan afstemmen op een bepaald thema.

Het was echter geen scrapbooking swap maar een boekige versie dus werden er ook wat boeken besteld. De onderste twee stonden op Charlotte haar wenslijst. Het haakboek had ik hier nog liggen en vermits mijn lootje nog een hele voorraad wol in huis heeft dacht ik dat dit boek voor nog wat meer inspiratie zou kunnen zorgen. De kaars van Letters & Lights leek me dan weer heel toepasselijk dus die voegde ik ook toe aan het pakket.

Nadat de boeken in orde waren besloot ik er ook wat zelfgemaakte zaken aan toe te voegen. Charlotte houdt net als ik van Harry Potter en ze zit in Ravenclaw. Tja, als ik een mede-Potterhead als lootje krijg heb ik uiteraard meteen meer inspiratie. Ik maakte dus een Ravenclaw bladwijzer met parels, een schattige Mandrake, een quote in paaskleuren (ok, die had ik al eerder gemaakt maar ik vond dat het paars bij Pasen past) en een Ravenclaw schaduwlicht met het Hogwarts-kasteel erop.

De kleur van de Salted Caramel paaseitjes deed me meteen aan Ashwinder eieren denken. Ja, ook dat is weer Harry Potter gerelateerd (surprise, surprise). Het oorspronkelijke plan was om ze in een grote glazen proefbuis te verzenden maar daar waren ze net iets te breed voor. Daarom werd het dit glazen potje met een label dat ik online tegenkwam en eigenlijk vind ik Plan B leuker dan wat ik eerst in gedachten had.

De Belle bladwijzer van AnotherView stond op haar wenslijstje en ik vulde hem aan met een zelf geknutseld Ravenclaw exemplaar.

Als laatste voegde ik er ook nog een vliegende sleutel aan toe en plastic paaseieren die werden gevuld met chocolade eitjes, stickers en washitape. De grootste uitdaging bij deze swap bleek echter het vinden van inpakpapier in Paasthema.

Uiteindelijk koos ik een frisse lenteprint en vulde die verder aan met paaskaartjes, paars lint en kunstbloemen.

Ik vond het ook dit keer weer een heerlijke swap en vind het heel fijn dat Kwante deze zo goed organiseert en opvolgt. Na lang twijfelen heb ik echter besloten om de Zomer Swap over te slagen. Niet omdat ik het plots niet leuk meer vind maar omdat het een beetje teveel wordt. Ik heb immers al veel leuke goodies en wist niet goed meer wat ik op mijn lijst kon zitten. Daarom denk ik dat 3 à 4 swaps per jaar voor mij wel echt voldoende zijn.

De reden dat ik nog zolang getwijfeld heb is omdat het telkens zo’n fijne ervaring is. Zowel het samenstellen als er samen naar uitkijken (dat laatste is iets wat we nu nog meer kunnen gebruiken). De Unboxing dag van de zomerswap is de dag nadat ik 40 word en vermits het nog niet zeker is of we die verjaardag samen met de familie gaan kunnen vieren dacht ik eerst toch nog mee te doen. Kwestie van zeker naar iets leuks te kunnen uitkijken.

Uiteindelijk heb ik toch maar besloten om een keertje niet mee te doen. Al die bijzondere verjaardagen (20 jaar samen vorig jaar, dit jaar 10 jaar getrouwd, in de zomer 40 worden) gaan we sowieso nog een keertje vieren. Ik ben immers in mijn gedachten alvast een inhaal-lijstje aan het samenstellen met leuke zaken om naar uit te kijken.

4 gedachten over “Unboxing Books & Bunny’s Paasswap”

  1. Je hebt me inderdaad enorm verwend met je gulle en super creatieve pakket! Nogmaals dankjewel 😀
    Mijn unboxing zou ergens deze week trouwens online moeten komen 😉

    1. Dat was inderdaad tof want zodra ik haar naam zag wist ik meteen dat ik haar met enkele HP gerelateerde items wilde verrassen. De Ashwinder eieren moest ik gewoon doen. Dat kleurtje leek er echt om te vragen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.