Right here, Right now #23

Huh, het is blijkbaar al meer dan twee jaar geleden sinds hier een Right here, Right now is verschenen. Ik wist dat het al een hele tijd geleden was maar niet dat het zo lang was. Jullie hebben waarschijnlijk al wel gemerkt dat er hier minder frequent nieuwe posts verschijnen. De inspiratie is er wel maar de energie is minder aanwezig. Dus stel ik vandaag even een blogpost samen om jullie een idee te geven waarmee ik bezig ben wanneer het hier stilletjes is.

Boek:

Ook het aantal gelezen boeken heeft te lijden onder het gebrek aan energie. Ik ben immers nog steeds bezig in mijn eerste boek voor deze maand. Het is er nochtans een heel ontspannend … Crazy Stupid Bromance – Lyssa Kay Adams

Film:

Euhm, … wil je geloven dat ik dat zelfs niet weet. Lezen doe minder, films kijken bijna niet. De laatste film die ik zag was The Death Cure en die zag ik op 28 januari. Dat is nu niet bepaald ‘Right here, Right now’ hé.

Serie:

Eerder deze week zag ik wel ein-de-lijk de laatste aflevering van het vijfde Lucifer seizoen. Nu dus wachten op het vervolg (en misschien toch maar eens proberen kijken naar wat andere opgeslagen Netflix – series).

Muziek:

De Zwaarste lijst want dat is hier een Paastraditie. Met als tegengewicht Luminous Emptiness en As it is, twee albums van Hang Massive waar ik naar luister terwijl ik Tai Chi doe. Want dat blijf ik dit keer dus wel mooi volhouden.

Aanwinst:

Is zien … gisteren kwam hier het Lego bouwpakket van The Burrow toe. Eerder die week hing mijn lichaam het weer extra uit en toen bedacht ik me het volgende. Als mijn lichaam goed is in averechts doen en ik ben goed in het bedenken van excuses dan moet ik beide misschien een keer combineren. Dus wees ik manlief er op dat mijn lichaam en The Burrow even krakkemikkig in elkaar steken en dat dat volgens mij een teken was dat ik dat bouwpakket moest bestellen. Wat ik vervolgens ook deed.

Vandaag ontving ik Tilly and the Map of Stories. Het derde deel van de Pages & Co serie van Anna James. Oh en ik haalde ook het Paper Book for Nature Lovers. Dus een boek voor booknerds en eentje voor natuurliefhebbers.

Recentst gelezen blogpost:

Deze post van Annabel waarin ze laat zien wat ze gekregen had tijdens de Books and Bunny’s Swap die Kwante had georganiseerd.

Recentst ingeplande blogpost:

Geen enkele. Vroeger was het anders. Toen had ik doorgaans steeds een mooi aantal uitgewerkte blogposts klaarstaan op de planning. Momenteel heb ik vooral een nog langere lijst met concepten die ik wil uitwerken maar nog niets concreet op de planning.

Toegevoegd aan mijn deze wil ik nog lezen lijst:

Die van Pages & Co die hier vandaag toekwam en Bellamy & Brute van Alicia Michaels. Dat laatste boek kreeg ik tijdens de Paas Swap. Er staan ook een heel deel boeken die ik graag wil lezen op mijn verjaardagswenslijst.

Meest recente creatieve project:

De voorbije weken waren dat vooral scrapbooking projecten. Sommige kan ik nog niet delen vermits ik dan de verrassing voor de ontvangers zou kunnen verpesten en dat willen we uiteraard niet. Dit project is dus niet het meest recente maar wel het recentste dat ik jullie kan tonen.

Gekregen:

Vermits niet alle items die mijn lootje had besteld tijdig waren toegekomen kreeg ik vandaag nog eens post van haar met daarin twee bladwijzers van Till & Dill.

Leuk:

Dat ik voor een mooie prijs een tweedehandse typemachine op de kop kon tikken en die straks mag gaan ophalen. Ik heb er immers heel veel knutsel-ideetjes mee in gedachten. De kat van de buren die aan het keukenraam teken lijkt te doen dat ik naar buiten moet komen om dan zodra ik dat doe te komen knuffelen. Het vooruitzicht om dit weekend binnen The Burrow te kunnen bouwen terwijl het buiten aan het regenen is.

Uitkijken naar:

Deze middag met een vriendin bijpraten terwijl we buien zitten, volgende week maandag gaan wandelen en bijpraten met mijn nicht, later deze maand hetzelfde kunnen doen met Marcia, een digitale knutseldate (of een offline wandeldate) met Annelies.

Minder leuk:

-Dat dat hele Corona-gedoe zo lang blijft duren.
-Dat ik ondanks mijn lijst met medische aandoeningen en het feit dat ik snel ziek wordt blijkbaar toch niet in aanmerking kom om sneller een vaccin te krijgen.
-Ik wil terug kunnen KNUFFELEN
-Mijn lichaam. Ok, ik heb er The Burrow set aan overgehouden maar het zou toch een pak leuker zijn mocht het zich wat deftig willen gedragen.

Ontdekt:

Uhm … dat het bedenken van verjaardagspakjes moeilijker wordt wanneer je iemand al lange tijd niet hebt gezien én ook al meer dan een jaar niet meer in een stad en leuke winkeltjes bent geweest.

Wat hebben jullie recent ontdekt?

8 gedachten over “Right here, Right now #23”

 1. Oeh, de Harry Potter lego, leuk! Minder leuk van het lichaam wel, en ook dat je niet in aanmerking komt om vroeger een vaccin te krijgen…
  Sinds deze week ben ik weer naar Dertigers aan het kijken, heel ontspannende reeks op tv (en ook digitaal).

  1. Het was echt een leuk Lego-pakket om in elkaar te steken. Die huidige sets zijn zoveel gedetailleerder dan de oudere. The Burrow staat hier nu op de boekenkast te pronken en ik vind het er echt leuk uit zien. Ah, die serie ken ik niet maar als het ontspannend is heeft het sowieso al een streepje voor.

   1. Ja, dat is onze ervaring ook, dat Lego niet meer is zoals ’toen wij klein waren’. Al die kleuren en vormen en speciale blokjes. Ik vind het fascinerend en ook wel heel erg leuk eigenlijk :-).

    1. Fascinerend is echt het juiste woord. Ik vraag me dan af hoeveel denk -en planwerk daarbij komt kijken om al die details er in verwerkt te krijgen en toch de schaal te laten kloppen en zo. Dat zou echt niets voor mij zijn maar het in elkaar puzzelen nadat iemand anders het pakket voor me ontwerpen heeft dat dan weer wel. De kans is groot dat ik binnenkort de Lego sets van mijn jongere broers eens in elkaar ga steken en dan meteen voor hen de stukjes bij de juiste set ga sorteren. Dat gaat dus iets langer duren dan bij de sets die ik zelf kocht vermits de blokken bij hen door elkaar zijn geraakt.

     1. Er zijn mensen die dat dus als job hebben hé, Lego ontwerpen. Dat wist ik niet, maar wij kijken nu naar Lego Masters op tv, en dat is ook best indrukwekkend.
      En die sets sorteren, dat zou ik ook leuk vinden, haha! Veel plezier ermee!

     2. Hopelijk blijft het even leuk wanneer het je job is en verliest het daardoor niet een deel van de magie.

 2. Zelf goed zorg dragen voor eigen lichaam werkt ook een vermindering van klachten in de hand. Met of zonder professionele hulp, dat is een persoonlijke keuze. Il heb gekozen voor optie 1 en heb me dat nog géén seconde beklaagd.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.