Gelezen in maart 2021

Ik zei gisteren al dat je aan het lagere aantal blogposts kon merken dat de fut een beetje zoek was in maart. Dat had ook effect op het aantal gelezen boeken. Het is echter niet de enige reden waardoor ik de voorbije maand minder boeken las. Zo besloot ik als tweede boek een omnibus te lezen en bleek het geen goed plan te zijn om de drie verhalen in dat boek achter elkaar te lezen.

Waar ik het eerste verhaal heel leuk vond bleek het tweede verhaal naar het einde toe al iets teveel het ‘meer van hetzelfde’-gevoel te ervaren en bij het laatste verhaal kostte het me zelfs heel veel moeite om bij de les te blijven. Hierdoor deed ik heel lang over The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy omnibus en ik ben er achteraf bekeken van overtuigd dat ik er meer van genoten zou hebben indien ik de verhalen had afgewisseld met andere boeken.

Een andere reden dat ik niet zo veel boeken las is dat vriendin Marcia me een fanfic had getipt. Die was inderdaad leuk maar daarnaast ook erg lang. Het verhaal telde niet minder dan 573 000 woorden. Dus afhankelijk van het gemiddeld aantal woorden per bladzijde dat je selecteert voor de berekening kom je ergens tussen de 1500 en 1900 bladzijden uit. Hij stond zelfs op Goodreads dus ik  tel die dan gewoon mee hé. Dat doe ik doorgaans niet met fanfics maar vorig jaar heb ik ook een uitzondering gemaakt toen een verhaal in omvang meerdere boeken leek te omvatten. Op Goodreads staat trouwens dat het verhaal 1440 bladzijden telt.

Ik begon de maand met een romantisch verhaal van Jill Shalvis, verbleef vervolgens een hele tijd in de ruimte om nadien twee manga’s te lezen. Tussendoor las ik af en toe in de fanfic die Marcia me had getipt.

In het kort:

Zeeën van liefde – Jill Shalvis – 318p. – 3*
The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy Omnibus 1 – Douglas Adams – 584p. – 3,5*
The gods lie – Kaori Ozaki – 216p. – 3*
5 Centimeters per Second – Makoto Shinkai, … – 464p. – 4*
Runaway Wizard – Yanagi-wa – 1440p. – 4*

Cijfertjes:

Goodreads: 23/80
Gelezen boeken: 5
Eigen boeken: 2
Geleende boeken: 2
Fanfic: 1
Totaal aantal gelezen bladzijden: 3022
TBR: 131

6 gedachten over “Gelezen in maart 2021”

  1. Dat kan ik me wel voorstellen bij Douglas Adams. Ik heb enorm genoten van de boeken (toch ook wel het meest van de eerste, denk ik), maar ik had ook al het gevoel dat het goed was om ze wat af te wisselen.

    1. Hopelijk heb ik op deze manier enkele mensen kunnen waarschuwen dat ze mijn voorbeeld niet moeten volgen. De eerste was hier ook favoriet. Als ik aan de twee omnibus begin ga ik het dus sowieso anders aanpakken.

  2. Hm, ik heb ze niet meteen achter elkaar geluisterd ( ik had de audio versie dus ), maar vond het tweede en derde deel van de Hitchhikers’ Guide ook beduidend minder sterk…

    1. Oh, dan lag het misschien niet enkel aan het feit dat ik ze achter elkaar heb gelezen. Ik dacht dat het grotendeels daaraan zou liggen dat ik de volgende delen minder sterk/leuk vond dan het eerste.

  3. Wat een hoop boeken heb je al gelezen! Zoals je weet nog bezig in nummer 2 van de sterren trilogie. Niet helemaal mijn ding (met weerwolven, heksen, magiers… ) maar wel eventjes wat anders om te lezen.

    1. Die serie is inderdaad iets helemaal anders dan wat je doorgaans van haar leest hé. Een beetje afwisseling is natuurlijk ook wel eens leuk.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.