Foto-update #177

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maanden naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …


Jaja, maandEN. Het is ondertussen immers al een hele tijd geleden sinds ik nog eens een Foto-update heb gepost. Sommige van de volgende foto’s zijn dus al vrij oud. Misschien moet ik vanaf nu toch maar weer wat frequenter een foto-update posten want nu werd hij wel heel héél lang. Zet jullie dus maar al schrap …

Zo besloot ik op een gegeven moment om mijn stickers te sorteren. Tja, dat is er echt weer eentje voor de Corona made me do it – categorie. Zo ga ik binnenkort ook nog eens heel grondig door mijn knutselpapier heengaan.

Die keer dat manlief zijn smartphone als een bladwijzer gebruikte en ik dat heel grappig vond.

Het kerst-knutselmateriaal werd mooi samen gevoegd én vervolgens opgeborgen.

Of ik tijdens de eindejaarsperiode misschien wat teveel mijn best deed om via mijn kleding in Kerstsfeer te komen? Misschien wel ja.

Jammer genoeg vielen er ook gewonden. Dat mooie paarse, maar blijkbaar heel avontuurlijk én stoute boek, besloot ’s nachts kamikaze-gewijs uit de boekenkast te springen en sleurde mijn Patronus-funko daarbij mee.

Ongeveer tweemaal per maand ga ik met mijn nichtje wandelen zodat we kunnen bijpraten. Daar geniet ik iedere keer enorm van maar nadat we bij twee wandeldates net niet onderuitgingen in dit drassige stuk besloten we de volgende keren toch maar elders te wandelen wanneer het geregend had.

Wanneer je super klunzig foto’s van je ingevlochten haar maakt om een idee te hebben van of het wel/niet gelukt is. Om dan een uur later te ontdekken dat het toch weer half is losgekomen. Waarom probeer ik dit eigenlijk nog?

Digitale creadates zijn een andere manier waarop ik af en toe kan bijpraten met een vriendin. Hier geen gevaar om onderuit te gaan in drassige stukken maar wel een verhoogd risico op een grote voorraad enveloppen. Ah ja, dat is een knutselprojectie waar je je niet de hele tijd voor hoeft te focussen zodat je ondertussen gezellig kan bijpraten.

Amnesty-brieven schrijven. Nog steeds

Wonder, oh wonder … een selfie maken én die vervolgens ook nog eens leuk vinden.

Bloggers unite, Jolien en ik (plus onze partners) verbroederen samen op de (ondertussen niet meer zo) nieuwe website van AnotherView.

Het duurde een hele tijd vooraleer ik deze puzzel kon afwerken. Hij bleek dan ook moeilijker te zijn dan ik had verwacht. Maar was is hij mooi. Ik krijg er nog steeds spontaan zin van in een warme Butterbeer.

Pistolets olé olé

Ik kreeg het tekening van het zoontje van een blogvriendin en dat kunstwerk (een uil) kreeg hier meteen een ereplekje in de galerij.

Zo leuk wanneer je aan een knutselproject bezig bent en ontdekt dat de washitape die je nog niet zolang geleden cadeau kreeg daar perfect bij past qua kleur.

Ik probeer de laatste tijd mijn blogfeed-achterstand wat beter bij te houden en ben iedere keer blij wanneer ik daar in slaag en bij wijze van beloning deze relaxte droid te zien krijg.

Ik haalde leuke prints uit het Femma-boekje waarmee ik later kaarten wil gaan knutselen.

Nog meer post om mensen op te vrolijken. Deze was voor de echtgenote van een collega van manlief. Ze moest een nieuwe heup krijgen en vervolgens revalideren zonder dat ze bezoek mocht ontvangen dus kon ze wel wat opmonterende post gebruiken met afleidingstherapie voor na de bewegingstherapie.

Nog steeds zooooo blij met deze nieuwe aanwinst.

Hier was ik dan weer iets minder blij mee. De pijn was uiteraard sowieso niet fijn maar het was daarnaast ook behoorlijk onhandig bij het typen van blogposts.

Sneeuw! Poging twee was een pak indrukwekkender dan poging een. De kat van de buren was er echter niet zo gek van. Die betrapte ik er vooral regelmatig op dat ze boos en ook een beetje verward naar dat witte spul zat te staren. Wel grappig om zowel op het dak als op het gras verschillende sporen te zien opduiken. Van de katten maar ook van vogels (die de katten kwamen uitdagen), van de hond van de buren die door de sneeuw niet goed meer kon zien waar de grens tussen de twee tuinen lang (want anders blijft hij echt mooi op hun helft), …

Er werd sushi besteld,

ik las op het terras (en genoot daar enorm van),

verstuurde nog wat extra post

en bestelde een nieuwe lading knutselpapier

maar bleef daarnaast evengoed afbeeldingen uit magazines knippen waarbij ik zodra ik ze zag inspiratie voor een nieuwe kaart kreeg. Enig idee wat ik hiermee van plan ben?

Een kleurrijke vegetarische curry in wording

de Kerstkaarten werden dan toch maar eens opgeborgen en vervangen door wat oudere (en één nieuwe) kaarten.

ik probeerde een thee die ik hier niet kan vinden (de kers kaneel van Twinings die ik kocht bij mijn vorige bezoekje aan Londen) zelf maken. Resultaat: niet hetzelfde, wel lekker.

genoot 12 dagen lang van de drie repen Zero chocolade die ik bij de Valentijn-swap kreeg. Eentje per dag.

De verse mango-thee die in mijn Valentijn-pakket zat werd de dag zelf nog uitgetest (én goedgekeurd).

Leuke post krijgen én zelf ook weer wat extra post op de bus doen.

Zo gaat mijn voorraad briefpapier er natuurlijk wel sneller doorheen gegaan. Vermits dit papier vrij dun is en de inkt van mijn vulpen er wat doorheen drukt had ik niet minder dan zeven vellen nodig voor een brief naar mijn penvriendin.

Lifehack #1: vervelende plakresten krijg je super gemakkelijk van glazen potten door er eerst pindakaas op te smeren en dat een nachtje te laten staan. Nee, dit is geen flauwe grap. Het werkt echt

Lifehack #2: plakresten van zo’n knutselplaat verwijderen doe je dan weer een pak sneller met een gom dan door er met je vinger over te wrijven. Drie keer raden wat ik eerst een hele tijd aan het proberen ben geweest.

Op terrasbezoek bij mijn schoonmoeder toen het plots zomer leek in plaats van winter. Braaf op afstand uiteraard én geloof het of niet grotendeels in de schaduw vermits ik alweer meteen aan het verbranden was.

Nog even wat foto’s van maaltijden en gebak want anders gaan jullie je misschien zorgen maken omdat je niet halverwege de foto-update honger hebt gekregen. 🙂

Veggie Tandoori, Kaneelbroodjes, Kibbelingen, salade, madeleines, chocoladerotsjes met cookies en karamel, groentjes (geen flauw idee meer wat ik hier aan het maken was), kaneelbroodjescake (want de sneeuw leek daar om te vragen) en de Pasta al Forno van Janneke Philippi

GEMAAKT:

Een Slytherin pakket voor een mede-potterhead die in Noorwegen woont.

Nadat ik van haar via Instagram de vraag kreeg of ik zin had in een creatieve swap stelde ik dit pakketje met zelfgemaakte Harry Potter kaarten samen voor SparklingFloor.

Voor mijn metekindje knutselde ik ook twee zaken. Het ene in dierentuin -en het andere in zee-thema. Bij beide kon ze stickers plakken.

Ik maakte ook enkele geboortekaarten voor ondermeer Heide, Bas, Emma,

Novell én Alice

Maar ook een Hufflepuff-album dat ik hier misschien nog eens in detail moet laten zien vermits ik er nog steeds super blij mee ben, een stapel enveloppen, enveloppenkaarten met daarin foto’s van de familie en bladwijzers voor elke Hogwarts-huis,

een beterschapskaart

en een kaart die ik wel MOEST maken nadat ik dit leuke papier gevonden had.

een knuffel per post voor Annemieke,

Fieke

en Bram

het meeste recente is dit mini-album voor Annelies (dankzij wie ik steeds meer van dit soort leuke projecten blijf ontdekken)

Daarnaast maakte ik ook enkele zaken die ik nu nog niet kan tonen maar later wel heel graag met jullie wil delen.

Ik kreeg zelf trouwens een super leuk Scrapbooking album in Valentijn-thema van Annelies. Zoals je waarschijnlijk wel kan zien heb ik nadien hetzelfde model gebruikt om enkele vrienden op te vrolijken.

Heel, heel, héél erg lang dus.

Maar hé, ik had jullie gewaarschuwd hé. 🙂

12 gedachten over “Foto-update #177”

 1. Ik heb net pasta gegeten (of niet net, een paar uur geleden) en ik heb nu zin in allerlei zoetigheid en je mag drie keer raden wiens schuld dat is. En zoetigheid probeer ik nu net te vermijden omdat ik door de suiker vaak een energiedip krijg nadien. Ik acht je schuldig over de hele lijn (zeggen ze dat zo? ik weet het niet meer). In elk geval wel weer een toffe update 🙂

  1. Haha, sorrynotsorry. Maar goed dat ik daar niet aansprakelijk voor ben of ik zou echt moeten stoppen met het maken van foto’s na het bakken of koken. Zo meteen zijn het hier noedels, met broccoli, hardgekookte eieren, Teriyakisaus en cashewnoten. Dat is waarschijnlijk een pak beter qua energiedipjes. Ik ben je Instagram-bericht niet vergeten hoor. Gewoon nog steeds niet aan toegekomen.

 2. Amaai, jij bent super productief zeg! Zo’n chique dingen weer allemaal!
  Owla, die pindakaas hack moet ik ook eens proberen, want ik erger mij daar blauw aan dat ik die plak daar niet af krijg.
  Haha, halverwege honger, jawel 😉

  1. Dat lijkt nu wel echt hé. Maar het is natuurlijk wel van een tweetal maanden tijd aan foto’s. 🙂 Als ik die glazen potten voor iets wil hergebruiken dan wil ik die plakresten er echt volledig af en dat was tot die pindakaas truc meestal een heel gedoe. Ik vind het nog steeds heel bizar maar het werkt echt goed.

 3. Zo’n leuke update weer! Heel veel leuk knutsel(date)s en lekker eten, meer moet dat niet zijn he 🙂 Die kibbeling hebben wij gisteren voor het eerst getest en goed bevonden!

  Nog eens bedankt voor het superleuke mini-album, made my day <3

  1. Zo blij dat ik je daar mee kon verrassen én dat ook het concept een verrassings was. Ik denk dat ik die methode nog wel eens ga gebruiken. Al dan niet met enveloppen.

 4. Wat een leuke update! Zo veel leuke kaarten en knutsels. Telkens zo mooi, en ook zo persoonlijk. Ik was héél blij toen ik jouw post kreeg, nogmaals dankjewel!!!
  En nu heb ik zin in kaneelbroodjescake! 🙂

  1. Nu ik zo lang geen Foto-update had gedeeld valt het nog meer op dat knutselen de laatste tijd vlotter lijkt te gaan dan lezen. Ik ben heel blij dat ik je daar wat mee kon opvrolijken. Haha, dan zijn de rollen eens omgekeerd. Ik krijg zelf ook altijd goestingskes wanneer ik bij jou een Kookboekweek-post kom lezen. 🙂

  1. Soms vraag ik me af waarom ik die in hemelsnaam de hele tijd blijf uitknippen en bewaren maar nu ik van die scrapbooking-projecten doe komen die quotes en plaatjes steeds vaker van pas. Dan is het wel fijn wanneer je toepasselijke zaken in je collectie hebt voor een specifieke persoon.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.