Boeken die werden afgeschreven in 2020

Blijkbaar veranderen boekgerelateerde gewoonten door de jaren heen. Zo las ik vroeger elk boek uit en is dat de laatste jaren veranderd in vrijwel steeds. Als een boek me echt niet aanspreekt leg ik het immers aan de kant. Bij sommige probeer ik het later nog eens, bij andere boeken is dat niet het geval en neem ik meteen afscheid. Ook dat is trouwens iets dat ik in het begin niet deed. Toen hield ik elk boek bij. Enkele jaren terug kwam ook daar verandering in en nu lukt het me veel makkelijker om sommige boeken weg te doen.

Eerst gebeurde dat heel stilletjes aan maar de laatste twee à drie jaar lijkt het me wel heel goed af te gaan. Soms zijn het recensieboeken waarvan ik weet dat ik ze niet nog eens ga herlezen. Maar ook heel wat op goed geluk gekochte kringloopvondsten en Boekenfestijn-aanwinsten kregen ondertussen een nieuwe thuis. Het is immers de bedoeling dat alle boeken in mijn mini bibliotheek blijven passen. Dus als ik er nieuwe blijf kopen moeten er af en toe enkele andere weg.

Het voorbije jaar werden er evenveel boeken uit de kast gehaald dan dat ik er in 2019 aan de collectie had toegevoegd. Exact 60 exemplaren. Ja, dat lees je goed. Er zijn trouwens verschillende redenen waarom ik besluit om een boek weg te doen.

1. het boek viel tegen
2. het boek was op zich wel tof maar slechts voor één keer
3. ik ben de auteur volledig ontgroeid – terwijl ik haar verhalen eerder wel fijn vond
4. ik kocht het op het Boekenfestijn met het idee om de delen die er aan vooraf gaan nog aan te kopen en vraag me nu af waarom dat me toen een goed idee leek
5. de rest van de serie is niet in het Nederlands vertaald en ik heb er een hekel aan wanneer series niet mooi bij elkaar passen qua covers, hoogte, taal, … bovendien heeft een lieve vriendin de andere delen wel in het Engels dus hoop ik ze ooit van haar te lenen

Verschillende redenen dus met als gevolg dat er hier nu vrij veel boeken klaarliggen tot ik nog eens naar deSleghte kan gaan met een trolley vol boeken, tot ik met vriendinnen kan afspreken en eventueel wat boeken met hen kan ruilen, of … (van bovenstaande oudere foto staan er ondertussen nog maar 7 boeken in de kasten)

Dit zijn trouwens de boeken die het nest hebben verlaten. Sommige van hen vonden al een nieuwe thuis, andere nog niet.

Een verleidelijk voorstel – Katie Fforde
Halsbrekende toeren / Wilde tuinen – Katie Fforde
Stoute schoenen – Katie Fforde
Schoon Schip – Katie Fforde
De kers op de taart – Katie Fforde
Praktisch Perfect – Katie Fforde
Artistic License – Katie Fforde
Thyme Out – Katie Fforde
Stately Pursuits – Katie Fforde
Love Letters – Katie Fforde
Life Skills – Katie Fforde

Me and Mr Darcy – Alexandra Potter
In lichterlaaie! – Jill Shalvis
Stoer!! – Jill Shalvis
A spoonful of magic – Irene Radford
Sinds je weg bent – Anouska Knight
The Devil Inside – Jenna Black
Aartsrivaal – Marissa Meyer
Alterego – Marissa Meyer
Obsidian – J.L.Armentrout
Onyx – J.L.armentrout
Het geheugendagboek – Lara Avery

Gebroken – Terry Terri
Wanted – Betsy Show
Onder de maan – Patricia Briggs
In het bloed – Patricia Briggs
Schaduw van de vos – Julie Kagawa
De verloren prins – Julie Kagawa
De ijzerstrijder – Julie Kagawa
De ijzerprins – Julie Kagawa
De ijzerkoningin – Julie Kagawa
De ijzerprinses – Julie Kagawa
Stiefzus – J.Donnelly

Koud als sneeuw – G. Showalter
Het geschenk van Happiness – Holly Martin
Vogelvrij – Sebastien de Castell
Schaduwzwart – Sebastien de Castell
Talisbinder – Sebastien de Castell
De passie – Jayne Ann Krentz
Op de vlucht – Nora Roberts
Wildcard – Marie Lu
Warcross – Marie Lu
Het zwarte hart – Stephanie Garner
De Graces – Laure Eve

Wicked appetite – Janet Evanovicht & Phoef Sutton
Wicked Charms – Janet Evanovicht & Phoef Sutton
Wicked Business – Janet Evanovicht & Phoef Sutton
The vampire Narcise – Colleen Gleason
Just in case – Meg Rosoff
The Extinction trials 1 en 2 – S.M.Wilson
D – Michel Faber
Bevrijd – Amy McCulloch

The Lie tree – gesigneerd – Hardinge
Blessed – Tonya Hurley
De zondares – Tess Gerritsen
Dark slayer – Christine Feehan
The Darkest kiss – Keri Arthur
The Hazel Wood – Melissa Albert
De as komt weer naar boven – Tahar Ben-Jelloun
Sneeuwval – Tess Gerritsen

Doordat het me makkelijker lukt om boeken weg te doen en manlief onlangs een boekenkast heeft gekocht voor op zolder heb ik ondertussen weer meer ruimte in de boekenkasten. De kans is dus groot dat er hier binnenkort een nieuwe reeks Shelfies verschijnt en/of een blogpost over die reorganisatie.

Mocht je je afvragen waarom ik deze lijst op mijn blog deel dat doe ik als geheugensteuntje voor mezelf. Tegen dat ik me binnen een jaar of drie plots afvraag waar ik in hemelsnaam dat ene boek heb gelaten.

4 gedachten over “Boeken die werden afgeschreven in 2020”

  1. Haha, die disclaimer op het einde 🙂 Zou mij ook nog overkomen, “maar ale, ik had dat boek toch?” :-)ik snap het
    Vroeger hield ik ook alles bij, tegenwoordig ben ik daar al wat losser in geworden. Alleen wilt J. niet altijd mee, want dan leg ik een boek aan de kant en zet hij het weer terug, want “ik ga dat ooit nog eens lezen hoor”. Nu ja, ik mag niet klagen, want ’t is niet alsof ik al mijn stempels even vaak gebruik, maar no way dat die de deur uit mogen 🙂

    1. Haha, dat van die stempels. Daar volg ik je helemaal in hoor. Ik ga binnenkort echter wel een keer met de grove borstel door mijn voorraad knutselpapier. Zo heb ik meer plek voor het papier dat ik sneller zal gebruiken én alvast een doos vol knutselpapier tegen dat mijn metekindje ooit een keer samen met haar meter wil knutselen.

  2. Oja dat geheugensteuntje heb ik ook wel eens nodig. Zoeken zoeken, oja die heb ik weggedaan. Vroeger kon ik dat goed onthouden maar de ouder ik word de lastiger het is haha.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.