2020: Corona made me do it …

Sommige tradities hou ik graag in ere. Het nieuwe jaar starten met een terugblik op de voorbije maanden is daar één van. Het is de ideale periode om mijn liefde voor lijstjes niet in te tomen en even terug te kijken naar een afgesloten hoofdstuk voor ik aan een nieuw verhaal begin. Ieder jaar opnieuw vergeet ik hoeveel tijd er in sommige van die blogposts kruipt maar ik blijf het fascinerend vinden om sommige zaken op te zoeken. Hoeveel maar ook wat ik juist las, welke nieuwe boeken ik aan mijn collectie mocht toevoegen, mijn favoriete boeken maar evengoed een aantal tegenvallers, … Een beetje van alles dus.

De meeste van deze terugblik-lijsten zijn boek -of bloggerelateerd. Na het voorbije jaar kon ik echter moeilijk het hele Corona-gebeuren (waar we jammer genoeg nog niet van verlost lijken te zijn) straal negeren. Vandaag krijgen jullie dus een lijstje te zien met allerlei zaken die ik dankzij dat vervelende virus deed in 2020

Bijkomen

Jammer genoeg maar het is nu eenmaal zo. Veel thuiszitten en je niet goed voelen zorgt er voor dat je makkelijker naar troosteten grijpt. Dat is blijkbaar geen goede combinatie wanneer ik mijn weegschaal zie. Dus probeer ik me zoveel mogelijk in te houden én zo weinig mogelijk (lees: niet!) op die bewuste weegschaal te gaan staan. Thuis lukt dat bij een controle in het ziekenhuis jammer genoeg niet.

Knuffels niet langer als iets vanzelfsprekends beschouwen

GoodNewsMovement beginnen volgen kort na het opduiken van Corona in België.

Ik werd sowieso al ongelukkig van naar het nieuws kijken maar dit jaar precies nog meer.  Eigenlijk zouden ze het nieuws steeds moeten afronden met iets positiefs maar vermits dat tot nu toe nog niet het geval is zorgt dit Instagram-account voor een mooi tegenwicht.

Vooral fictieve vrienden ontmoeten in plaats van mijn echte vrienden

Op zoek gaan naar alternatieven voor die gemiste afspraakjes

en zo Digitale Knutseldates plannen en ontdekken dat die fijner blijken te zijn dan ik (die me altijd ongemakkelijk voel tijdens een videocall) had verwacht.

maar ook verschillende wandeldates in een plaatselijk natuurgebied met zowel mijn nicht als schoonzus,

raam, tuin -of voordeurbezoekjes,

en zelfs bijpraten op het perron toen een vriendin zo lief was om helemaal met de trein tot hier te komen zodat we ons kerstpakjes echt aan elkaar konden overhandigen in plaats van ze met de post te verzenden maar bovenal elkaar nog eens in het echt konden zien.

Mijn knutselpapier op print sorteren

Mijn knutselmateriaal verhuizen en daarvoor eerst de inhoud van 6 kasten moeten verplaatsen.

Nog meer post verzenden dan anders én ook een extra Postactie organiseren zodat we elkaar een knuffel konden toesturen per post.

Vaak met mijn oma bellen ipv haar wekelijks te bezoeken

Een jaar lang niet meer bij de kapper zijn geweest

en het nu maar noodgedwongen vlechten in de hoop dat het dan op iets trekt. Hopelijk kunnen we terug naar de kapster voor die van Disney me casten voor een Life Action versie van Rapunzel.

Terug met Lego spelen en herontdekken hoe zalig ontspannend dat is.

Schermtijd serieus overschrijden.

Niet dat ik mezelf een limiet had gegeven maar toch, veel te veel schermtijd.

Meer knutselen

Minder lezen

Minder bloggen

Online thee bestellen

Verjaardagspakjes toesturen per post

Minder energie hebben

Kleine zaken nog meer gaan appreciëren

Het idee hebben dat ik een heel jaar mis van mijn metekindje haar leven.

Ergens wel beseffen dat dat overdreven is vermits ik haar wel nog steeds zie op een afstandje of via foto’s en filmpjes, maar er niets aan kunnen doen dat het desondanks toch zo aanvoelt. Zonder dat knuffelen en voorlezen is het toch niet hetzelfde hoor.

Meer knutselmateriaal kopen dan de jaren voorheen

In tegenstelling tot boeken want die kocht ik dan weer net minder.

Maar wel meer Harry Potter items. Want meer Harry is meer Happy en dit jaar is alles waar je vrolijk of gelukkig van wordt extra welkom.

Zaken kopen die ik voordien steeds uitstelde vermits het toch wel wat kost. Mezelf sowieso wat meer verwennen.

Maar ook wat meer stortingen naar goede doelen doen vermits er genoeg mensen zijn die het dit jaar net extra moeilijk hebben.

Braaf regelmatig Tai Chi blijven doen

Een postactie organiseren voor het 7-jarig zoontje van mijn nicht die een zware ingreep moest ondergaan en door dat hele Corona-gebeuren geen bezoek kan krijgen.

Proberen om zelf een Brookie-recept te bedenken dat even lekker is dan dat van Peck 47 in Brussel. So far, nog niet geslaagd in die missie.

Meer bakken in het algemeen eigenlijk. Zeker gedurende de eerste maanden. De laatste tijd ietsje minder.

Meermaals herhalen voor mezelf dat kleine wandelingen ook wandelingen zijn

Hallo sport bh’s. Want ik had nieuwe bh’s nodig én ik had geen zin om online beugelbeha’s te bestellen om die dan vervolgens weer te moeten terugzenden vermits de maat niet goed was. Viermaal of zo.

Een persoonlijke shop assistent hebben. Meerdere zelfs vermits zowel mijn nicht als enkele vriendinnen dingen voor me bestelden en die vervolgens een keer tot hier brachten of het opstuurden per post. Mocht het nog niet duidelijk zijn … ik heb heel lieve mensen om me heen én ben daar dit jaar nog dankbaarder voor geweest dan anders. Ook voor manlief die al sinds half maart de boodschappen aan het doen is.

Stickers sorteren. Jaja, zo erg werd het zelfs.

Ik zei eerder al dat ik mezelf sneller ging verwennen én nog belangrijker. Dit jaar lukte me dat vrijwel steeds zonder schuldgevoelens. Hoera!

Geeky kerstkaarten maken vermits de gewone kaarten sneller klaar waren dan anders

Me het hoofd breken over wat ik op die kerstkaarten kon schrijven vermits het zo’n bizar jaar was

Ik ben er ongetwijfeld nog een heel deel vergeten te vermelden maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat jullie een polsblessure krijgen van het langdurige scrollen.

Deden jullie iets specifieks dat je in een Corona-vrij jaar waarschijnlijk niet zou hebben gedaan?

13 gedachten over “2020: Corona made me do it …”

 1. Ik ben ook een Instagramaccount met goed nieuws gaan volgen, en dat doe ik nog steeds… Helemaal met je eens dat ze (altijd eigenlijk maar zeker) tegenwoordig het nieuws zo zouden moeten afsluiten. Juist nu heb je behoefte aan het gevoel dat er ook nog mooie dingen gebeuren.

  Thee online bestellen is hier ook een ding geworden. 😀

  1. Echt hé. Het voorbije weekend had ik het echt even gehad. Toen zat ik de hele tijd in mijn hoofd met alle onrechtvaardige nieuwsberichten die ik te lezen had gekregen en vroeg ik me echt af waarom het zo moeilijk was om te beseffen dat iedereen respect en vriendelijkheid verdient. Je zou toch denken dat we ondertussen beter moeten weten hé. Op zo’n moment ben ik extra blij wanneer zo’n goed nieuws account voor wat positief tegengewicht zorgt.

   1. Ongelooflijk hé, dat zoiets simpels maar niet wil doordringen…

    Ik kwam onlangs een quote tegen die mijn gevoel op dat moment goed beschreef: “Why can’t people just sit and read books and be nice to each other?” (David Baldacci die ik verder van haar noch pluim ken, hoor, maar de quote was spot on)

    1. Ik snap het zelf ook niet én kan me er met momenten enorm druk in maken. Wat natuurlijk ook geen verschil zal maken. Maar inderdaad, de wereld zou zo veel aangenamer én warmer zijn indien we allemaal wat liever waren voor zowel elkaar als onszelf.

 2. Jamaar, hoe cool zou het wel niet zijn als je écht gecast wordt voor die life action van Rapunzel? Laat dat haar maar groeien! 😉

  En ik snap perfect dat je, ook al zie je je metekindje via foto’s en filmpjes en onlinecalls, het gevoel hebt een jaar uit haar leven te missen. Bij mij was het wel al zo dat een groot deel van mijn contact met familie online verliep, maar zo lang zonder echt contact, dat vond en vind ik echt zwaar. En geeft mij inderdaad ook het gevoel dat ik dingen aan het missen ben, die ik niet zou missen moest ik niet hier wonen of moest dat virus er niet zijn. Vies gevoel. Dikke knuffel dus! En ik hoop heel heel hard dat je later dit jaar gewoon keivaak met Ize op stap kan en haar kan knuffelen!

  1. Haha, ik zie me daar al zitten in een torentje. Die rol zou ik dan toch enkel accepteren op voorwaarde dat die toren een aantal goed gevulde boekenkasten bevat hoor. 🙂

   Voor jullie lijkt het me nog moeilijker vermits je ook niet even aan een raam of voordeur kan gaan zwaaien. We gaan al die knuffels nadien inderdaad gewoon inhalen en in de tussentijd krijg je alvast een dikke digitale knuffel terug van mij.

 3. Momenteel zit ik een beetje in een futloze bui, waardoor ik vooral lijk te onthouden al wat ik niet heb gedaan. *zucht*
  Rationeel weet ik heel goed dat we wat milder voor onszelf moeten zijn, maar soms is het moeilijk dat stemmetje de mond te snoeren.

  Wat ik dit jaar heb gedaan wat me nu nog verbaasd, is veranderen van werk. Ik heb het enorm moeilijk gehad met die beslissing, vooral omdat die niet kwam uit het gevoel het werk beu te zijn. In de kern weet ik dat het voor mij een goede beslissing was, maar soms wat moeilijk te onthouden nu de nieuwe job helemaal niet is wat ik ervan had verwacht… Het is vooral een leerproces over mezelf geweest, afgelopen jaar, en ik ben er nog niet helemaal uit, maar wel al heel wat inzichten rijker.

  1. Dat stemmetje maakt het soms serieus moeilijk hé. Ik ben op de duur gestart met vrijwel alles wat ik deed in mijn papieren agenda te noteren zodat ik aan het einde van de week of het jaar niet het gevoel had dat ik niets had gedaan. Mijn Bullet Journal helpt daar ook wel bij maar het voorbije jaar vielen er uiteraard heel wat zaken weg en deden we vooral vaak hetzelfde hé. Waardoor je dan door dat vervelende stemmetje soms het idee krijgt dat je niet genoeg hebt gedaan.

   Wat jammer dat je huidige job totaal niet is wat je had verwacht. Het lijkt me ook heel vervelend om tijdens zo’n jaar van werk te veranderen. Een gekke situatie om ergens ingewerkt te geraken. Maar je hebt wel gelijk dat 2020 voor heel wat inzichten heeft gezorgd. In zo’n periode lijk je toch met een aantal zaken geconfronteerd te worden waar je anders minder bij zou stilstaan hé.

 4. Meer Harry is meer Happy – die ga ik onthouden, haha! Ik heb ook echt letterlijk alles online besteld dit jaar. Kleding, schoenen, boeken, thee, verzorgingsproducten en ga zo maar door. Wel fijn dat het allemaal kan tegenwoordig, maar het terugsturen is altijd zo’n gedoe als het niet goed is (vooral kleding vind ik echt niet fijn om online te bestellen).

  Mijn vriend deed ook altijd de boodschappen – ik ben nu al bijna een jaar niet meer in de supermarkt geweest. Wat een raar jaar was het toch, maar als een echte huismus, heb ik me gelukkig wel goed kunnen vermaken.

  1. Als introverten was het makkelijker om aan deze situatie te wennen hé. Al mag het stilletjes aan wel weer normaal worden. Dan kunnen we nog steeds rustig thuis blijven wanneer we dat willen maar kunnen we daarnaast ook weer onze vrienden en familie knuffelen, boekenwinkels bezoeken (én leegkopen), samen van iets lekkers gaan smullen, … Blijkbaar gaat manlief nog een tijdje de boodschappen mogen doen. De huisarts wist te zeggen dat ik zelfs nadat ik als risico-patiënt een vaccin heb gekregen nog steeds mijn mondmasker zal nodig hebben én geen drukke plekken moet opzoeken. Hopelijk komt daar verandering in wanneer meer mensen gevaccineerd zijn. Meer Harry, meer happy is hier echt een succes formule. Ik heb dan ook mondmaskers én een booksleeve van HP besteld. Als ik die dingen dan toch moet dragen dan liever in stijl. 🙂

 5. Wat een mooi lijstje! Een aantal dingen zijn heel herkenbaar – videodates ahum 😉 Ik hoop uit de grond van mijn hart dat je dit jaar meer offline tijd mag doorbrengen met Ize en alle mensen die je lief zijn.

  1. Als je me aan het begin van vorig jaar had verteld dat ik zo zou genieten van die digitale knutseldates van ons dan had ik ongetwijfeld niet geloofd. Al een geluk dat dat ongemakkelijke gevoel naar de achtergrond is verdwenen en we op deze manier toch nog met elkaar kunnen knuffelen. Maar ik blijf uiteraard wel uitkijken naar het moment waarop we tegenover elkaar kunnen zitten én knutselen zonder een scherm tussen ons in.

   1. Ik lees je reactie natuurlijk nu pas… Maar je weet ondertussen dat ik daar ook héél erg naar uitkijk he <3 Tot die tijd amuseren we ons kostelijk mét scherm ertussen 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.