Gelezen in november 2020

Oops, ook november bleek een slechte leesmaand te worden. De voorbije weken ben ik dan wel meer creatief geweest maar lezen kwam er maar zelden van. Het kost me nog steeds energie om me te focussen op een boek én jammer genoeg is die energie er vaker niet dan wel. Hopelijk kan ik het jaar wel afsluiten met een betere leesmaand dan deze.

 

Ik begon november met Het jaar van de hamster. Een boekje vol cartoons van Niet Nu Laura en dat was een goede keuze. Extra humor kunnen we dit jaar zeker gebruiken om alles wat te relativeren.

Vervolgens las ik Overlever van J.D.Robb. Maar daar deed ik dus heel langer over doordat ik verschillende dagen gewoon niet aan lezen toekwam. Duidelijk een gevalletje ‘It’s me not you’ want ik heb het boek wel graag gelezen.

Hierna las ik een door Cécile Roumiquière herschreven editie van Ezelsvel die bij Clavis verscheen en geïllustreerd werd door Alessandra Maria. Ik moet het boek nog recenseren maar ben er nog niet helemaal uit. Ik kan wel alvast verklappen dat deze bewerkte klassieker me minder kon bekoren dan de eerdere verhalen uit deze serie die ik eerder al las (De tovenaar van Oz en Pinokkio). Hoe dat komt zal ik in mijn recensie proberen uit te leggen.

Ik hoopte De gevallen koning van Holly Black nog voor het einde van de maand uitgelezen te hebben maar dat is me uiteindelijk niet gelukt. Wel las ik vier prentenboeken van Rikki voor in filmpjes voor mijn metekindje. Maar die boeken tel ik niet mee voor mijn Goodreads-challenge. Oftewel de challenge die ik dit jaar duidelijk niet ga halen.

Voor wie het zich afvraagt. Ik las de volgende boekjes voor: Rikki helpt Sinterklaas, Rikki heeft een plan, Rikki en de tuin van opa en Rikki en Mia de kip

Cijfertjes:

Goodreads: 77/100
Gelezen boeken: 7
Eigen boeken: 1
Recensieboeken: 6
Bladzijden: 666p.
(Lap, en dan ook nog eens ’the number of the beast’ als totaal aantal gelezen bladzijden. Dat gaat hier niet goed komen hé.)
TBR: 127
(Weer wat gestegen, ik zei toch dat dat van hier boven geen goed teken was)

Konden jullie wel veel lezen de voorbije maand?

12 gedachten over “Gelezen in november 2020”

 1. November was bij mij ook iets minder in vergelijking met andere maanden, maar toch nog zes boeken en vooral ook heel goeie, wat ik dan belangrijker vind 😉 Mijn Goodreads challenge haalde ik al in september, echt, ik las al zot veel dit jaar!
  Haha, die number of the beast 😀

  1. Dat je met plezier gelezen hebt is sowieso het belangrijkste hé. Het aantal gelezen boeken speelt dan totaal geen rol. Ik zit me er ook niet mee in dat ik dat aantal niet haal. Heb zelfs overwogen om volgend jaar geen Goodreads-challenge in te stellen of een heel laag aantal. Maar ik vind het dus wel jammer dat ik me minder in het lezen kan verliezen en blijf dan ook hopen dat dat binnenkort terug een keer makkelijker zal gaan. Ja, daar moest ik dus zelf echt om lachen toen ik het zag. Mijn leestempo is gewoon vervloekt. Nu weet ik waarom het zo moeizaam gaat.

 2. Zalig die wc rol op de cover van Het jaar van de hamster. En zo lief dat je die voorleesfilmpjes maakt voor je metekindje. Zo kunnen jullie samen toch nog genieten van die boekjes

  1. Ik vond het in het begin wat ongemakkelijk om nadien mijn eigen stem te horen maar het is wel een fijn alternatief. Niet even leuk als het echte voorlezen natuurlijk maar op deze manier kan ze het verhaal zoveel herbeluisteren als ze wil en meestal geef ik haar iets later ook het boek cadeau zodat ze het thuis ook kunnen voorlezen.

 3. Lekker aan het lezen dus. Die Rikki boeken lijken me wel wat, dus dank voor de tip. Ben nu begonnen in een reeks van Nora die ik nog niet had gelezen; de Zeven. Heb jij deze al gelezen? Even een ander boek dan wat ik normaal van haar lees, maar fijn om eventjes mijn gedachten te verzetten.

  1. Teken van Zeven? Die heb ik inderdaad gelezen. Al ben ik me nu wel aan het afvragen of ik het laatste deel uiteindelijk ook gelezen heb of niet. Ik had in die periode een aantal van dat soort Nora Roberts – boeken gelezen en het begon me toen allemaal iets te veel op elkaar te lijken.

  1. De boeken die ik las waren inderdaad fijn (enkel Ezelsvel kon me niet helemaal overtuigen). De boeken van Laura zijn super leuk. Zeker wanneer je even iets kan gebruiken om je op te vrolijken.

 4. Wat minder dan de voorbije weken…. veel stress op het werk…. en dan is het precies beter om met mijn handen bezig te zijn, puzzelen, lego sorteren…. dan te lezen. En hoewel het al lang duidelijk was dat de feestdagen in onze bubbel zouden moeten doorgaan was de mededeling van de regering dat het zo is de definitieve bevestiging. En dat deprimeerde me meer dan ik had verwacht….

  1. Lego sorteren kan heel rustgevend zijn hé. Ik heb er sinds dit weekend een nieuwe puzzel bij dus hopelijk kan ik daar binnenkort eens mee aan de slag te gaan. Het is een hele mooie van Anne Stokes met een witte uil die me steeds meteen aan Hedwig doet denken. Ik vrees dat dat voor veel mensen een opdoffer is. Het voelt een beetje aan als een zoveelste opoffering hé. Ik probeer het zelf zoveel mogelijk te relativeren en we gaan er hier thuis wel iets gezelligs van maken met ons twee. Maar tegelijkertijd ben ik heel erg aan het duimen dat het snel weer ‘normaal’ mag worden en dat al die maatregelen niet langer nodig zijn.

 5. Sinds ik geen Goodreads challenge meer instel heb ik eigenlijk niet echt een goed zicht op hoeveel boeken ik lees, maar ik ben eens gaan terugzoeken en het waren er in november vijf. Zes als je Practical Magic meetelt, maar dat was niet zo’n succes weten we allebei 🙂

  1. Ik vind/vond de challenge wel handig om nadien terug te blikken maar jouw systeem met zelf aangemaakte planken per jaar helpt daar natuurlijk ook bij. Oh nee, dat was inderdaad geen succes al heb ik het wel gewoon meegeteld bij mijn oktober-overzicht.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.