Aanwinsten November 2020

Deze maand kwamen er onverwachts veel meer boeken toe dat ik had verwacht én daar gaat iemand heel erg blij mee zijn. Ik ook hoor, maar dan vooral door die andere persoon – mijn metekindje – gelukkig te zien. Ik vroeg namelijk een recensie-exemplaar aan van een Rikki-boek dat Ize nog niet had en kreeg er vervolgens veel meer dan één toegestuurd. Voor wie het zich afvraagt … ja, ik lees die boeken zelf ook. Ik lees ze voor terwijl ik het boek film en stuur dat filmpje vervolgens door naar mijn schoonzus zodat ze het aan Ize kan laten zien.

Niet minder dan zeven Rikki boekjes dus maar ook een recensie-exemplaar van Ezelsvel van Cécile Roumiguière en Alessandra Maria (zie foto onderaan deze blogpost) kwamen de afgelopen maand mijn richting uit.

Rikki helpt Sinterklaas – Guido van Genechten
Rikki heeft een plan – Guido van Genechten 
Rikki en de tuin van opa – Guido van Genechten 
Rikki en de eekhoorn – Guido van Genechten 
Rikki viert feest – Guido van Genechten 
Ridder Rikki – Guido van Genechten 
Rikki en Mia de kip – Guido van Genechten 
Ezelsvel – Cécile Roumiguière en Alessandra Maria

Daarnaast stuurde Lannoo me een prachtig recensieboek toe. Ik moet het nog lezen wanneer ik dit typ dus ik heb het momenteel uitsluitend over de verpakking van het boek. Net als bij het eerste deel werd ook bij De gevallen koning van Holly Black voor een hardcover gekozen met een detail op de voorzijde, een mooie dustcover, glinsterende schutbladeren, mooie illustraties aan de binnenzijde van de kaft én bij de start van elk nieuw hoofdstuk. Dit boek is al een feest nog voor je begint te lezen. Nu maar hopen dat de inhoud me even hard kan bekoren.

De gevallen koning – Holly Black

Van VBK kreeg ik een recensie-exemplaar van Het geschenk van Happiness van Holly Martin dat bij Zomer & Keuning verscheen. Even geen fantasy maar een hopelijk heerlijk rustgevend boek dat werd ondergedompeld in een bad vol kerstsfeer. Misschien helpt dat me wel om in die kerstsfeer te geraken want ook al hangt die kerstverlichting hier al een tijdje op én werden er al behoorlijk wat cadeautjes ingepakt en kaartjes geknutseld dit jaar vind ik het precies moeilijker om in de juiste sfeer te komen.

Het geschenk van Happiness – Holly Martin

Zelf kocht ik ook nog een tweetal nieuwe boeken. Beide humoristisch, ontspannend én luchtig. Althans dat is wat ik verwacht van deze verhalen en eerlijk-is-eerlijk ook helemaal waar ik aan toe ben nu het lezen nog steeds niet vlot verloopt.

The summer deal – Jill Shalvis
Undercover Bromance – Lyssa Kay Adams

Daarnaast werden er ook nog boeken gekocht voor anderen. Voor manlief, voor mijn kersverse neefje, voor mijn metekindje, voor mijn andere neefje dat binnenkort jarig is, … Oh én ik mocht ook nog een tijdelijke aanwinst aan mijn collectie toevoegen. Vorige maand las ik Practical Magic samen met vriendin Annelies en jammer genoeg kon het boek ons allebei niet overtuigen. Annelies liet me toen echter weten dat ze een ander boek rond een magische familie kende dat ik waarschijnlijk wél leuk zou vinden en dat mag ik nu van haar lenen. Want ik heb uiteraard nog niet genoeg ongelezen boeken die op me liggen te wachten. Oops!

Liefdeskunsten – Sarah Allen

Traditiegewijs kwam er de dag nadat ik deze blogpost had uitgewerkt nog meer leesvoer toe. Voor VBK mag ik immers Een dodelijke opleiding van Naomi Novik lezen dat bij LS Amsterdam verscheen. Ik hield erg van zowel Ontworteld als Zilvergaren dus ik ben heel benieuwd of dit boek even goed gaat zijn.

8 gedachten over “Aanwinsten November 2020”

    1. Die zijn echt leuk. Ik heb deze middag weer twee voorleesfilmpjes gemaakt voor mijn metekindje. Mijn volgende blogpost gaat trouwens over deze boekjes.

  1. Ik ben net begonnen in De Bromance Boekenclub, dus van je aanwinsten vind ik Undercover Bromance echt leuk! Het dorpje Happinness lijkt mij inderdaad ideaal om in de kerstsfeer te komen! Want deze is helaas zoek dit jaar.

    1. Ja, ik hoop dat dat boek hier ook voor wat kerstsfeer kan zorgen. Ik ben al wel bezig met de feestdagen hoor. Het schrijven van de geknutselde kaarten, sfeervolle verlichting, nadenken over wat we kunnen eten, … maar de sfeer is er nog niet echt.

  2. Ik ben ook heel benieuwd naar Dodelijke opleiding. Naomi Novik kan me tot nu toe wel bekoren, zowel met Ontworteld en Zilvergaren als haar Temeraire-reeks (waar ik eigenlijk dringend eens de niet-vertaalde delen van moet lezen…).

    1. Blijkbaar had ze de dag voor ze haar nieuwjaarsbrief tegen haar ouders gezegd dat ze van Tante Liesbet boeken ging krijgen als cadeau. “Hoe weet jij dat nu?” “Ik krijg ALTIJD boeken van Tante Liesbet”. Ze kreeg nog wat anders ook hoor. Ik probeer toch een beetje af te wisselen maar blijkbaar begin ik desalniettemin voorspelbaar te worden. Nu maar hopen dat ze van boekjes blijft houden want anders ga ik natuurlijk wel andere pakjes moeten bedenken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.