Unboxing: Magic Book Club – Olleke

Ik vind het steeds heel fijn om bij andere bloggers unboxings van subscription-boxen te bekijken. Zelf heb ik er echter nog niet veel besteld. Twee als ik me niet vergis en ze kwamen allebei van Letters & Lights. Mijn favoriet was de allereerste want die was in Harry Potter – thema en hij bevatte allerlei leuke items die door Emmy zelf gemaakt en/of ontworpen werden.  Zodra ik zag dat Olleke een eigen subscriptionbox ging lanceren wist ik echter dat ik hem wilde bestellen.

Waarom? Wel, ik hou er niet van dat je bij vrijwel elke andere je bankkaart moet opgeven. Tja, dat is misschien stom en waarschijnlijk ben ik gewoon ouderwets maar ik werk liefst gewoon met een online overschrijving in plaats van een domiciliëring. Daarnaast komen er bij buitenlandse subscription boxes uiteraard vrij hoge verzendkosten bij én het risico op douanekosten en dat was het me gewoon niet waard. Nu Olleke met een box kwam werden al die minpunten in één keer van tafel geveegd. Ok, je kan in één keer voor vier of acht boxen betalen maar het hoeft niet. Je kan net als ik een losse box kopen om uit te testen of het iets voor je is. Zonder dat er nog extra kosten bijkomen.

Van het concept was ik dus meteen fan. Maar wat zat er in die allereerste Magic Book Club Box én ben ik daar ook fan van?

Dankzij deze mooi box in boekvorm maak je natuurlijk al meteen een fijne start bij een booknerd. Zoals je kan zien was alles veilig ingepakt. De doos zelf zat trouwens ook nog eens in een gewone bruine doos verpakt. Dus als je wil kan je de onbeschadigde boekdozen bewaren.

Ik haalde niet minder dan TIEN pakjes uit de doos. Plus een brief waarvan ik het vermoeden had dat het een overzichtskaart zou bevatten dus die liet ik voor de veiligheid nog maar even dicht.

Het eerste pakje dat ik opende is meteen één van mijn persoonlijke favorieten. Dit mooie glazen toverdrankflesje bevat Centaurea Cyanus oftewel Cyani bloemblaadjes. Je kan ze gebruiken om je thee waar meer smaak te geven maar ik ga ze uiteraard testen in wat voor toverdrankjes ik gebruik kan maken van deze blauwe bloem.

Ik vind eigenlijk alles leuk aan dit item. Het flesje zelf is prachtig door het reliëf en de mooie stopper. De blauwe kleur maakt het nog mooier en het label werkt het uiteraard helemaal af. Dit flesje gaat dan ook een mooi plekje in mijn collectie krijgen.

Als volgende haalde ik deze leuke Crybabies Popped Teeth Popcorn verpakking uit de doos. Doorgaans ben ik daar geen fan van qua smaak maar ik ga deze uiteraard wel testen én de bedrukking vind ik sowieso tof. Tegelijkertijd ben ik heel blij dat ik als kind opgroeide met een tandenfee die een centje achterliet voor een uitgevallen tand in plaats van diezelfde tandenfee haar kwaadaardige tweelingzus die het fijner vindt om huilende kinderen hun tanden uit te trekken en ze om te toveren tot popcorn. Smakelijk trouwens. 😉

Het derde item is deze gepersonaliseerde Hogwarts brief en een lijst met vereiste benodigdheden. Nu hebben jullie meteen ook het bewijs dat wat ik de voorbije jaren zei over de Hogwarts uilenpost wel echt klopt. Het loopt daar duidelijk in het honderd. Eerst laten ze me jarenlang wachten op een brief én vervolgens krijg ik er twee op korte tijd na elkaar. Dat moet nu natuurlijk wel lukken. Maar ik blijf het een leuk item vinden hoor. Bovendien is de andere brief op adres geschreven terwijl ik deze waarschijnlijk pas mocht openen wanneer ik onder de trap ging zitten.

Deze verpakking kreeg een Halloween-tintje door de mooie strik. Wel leuk dat er op dit Brooms up! – potlood ook daadwerkelijk een bezemsteel is afgebeeld terwijl de verpakking daar ook echt aan deed denken. Al zie je dat niet op deze foto. Wat dat betreft zal je me dus op mijn woord moeten geloven.

Vervolgens was dit mooie boek aan de beurt. Geloof het of niet maar ondanks mijn grote collectie notitieboekjes heb ik nog geen enkel exemplaar in A4-formaat. Laat staan een hardcover. Ik hou echt van deze Deadly Hallows-print én de stoffen bladwijzer is een mooie bonus. Het zijn trouwens blanco bladzijden dus je kan het ook als schetsboek gebruiken.

Dit was ongetwijfeld het zwaarste item in deze Magic Book Club Box. Een houten koffertje van donker rozenhout met daarin een boodschap van Newt Scamander om me te melden dat één van zijn baby nifflers aan de haal is gegaan met het item dat er in zat. Hij gaat het meezenden met de volgende editie. De kans is groot dat ik in dit koffertje kleine flesjes toverdrank ga bewaren.

Toen ik het doosje rechtsonder zag was mijn reactie in eerste instantie ‘Oh nee, die heb ik al in drievoud’, maar toen viel het me op dat dit blikje wel wat zwaarder woog en merkte ik dat er ook nog verse thee in zat. Niet zomaar thee maar een Boterkaramel thee van Emma Meijer. Binnenkort ga ik dus zelf een Butterbeer-thee maken. In de zomer maakte ik een milkshake-versie van deze drank maar nu het wat frisser is geworden is een warme versie uiteraard meer op zijn plaats. Bovendien heb ik nu dankzij dit extra exemplaar voor elke Marauder een blik. Nu nog een vierde thee-infuser kopen en besluiten wie van hen Padfoot, Wormtail, Prongs of Moony is.

Een andere persoonlijke favoriet is dit Pumpkin Juice flesje. Blijkbaar is dit een exclusief item van de Universal Studios. Super tof dus dat ik er nu dankzij deze box eentje heb. Het leuke is dat dit flesje zo bedrukt is dat het ook na het drinken nog steeds gevuld lijkt. Het was nog leuker geweest indien ze bij Universal Studios zo lief waren geweest om de bewaardatum aan de achterzijde te drukken. Dan had het nog wat magischer geleken wan ik geloof niet dat tovenaars een vervaldatum op hun drinken zouden zetten. 😉

Ik gaf bij het begin al aan dat er veel pakjes in deze doos zaten hé. Maar nu zijn we bijna rond hoor. Eén van de laatste items die ik uitpakte is dit t-shirt. Oef, het past! Dat is uiteraard een heel groot voordeel. Dat het super zacht aanvoelt trouwens ook. Van de kleur en het feit dat het behoorlijk doorschijnt ben ik dan weer iets minder fan.

Afsluiten doen we met deze kaart in A5-formaat die werd ontworpen door de uitbater van Olleke. Ook hier kwam Halloween alvast een beetje piepen. Het leuke Honeydukes-inpakpapier dat er omheen zat ga ik waarschijnlijk verwerken in kaarten. De andere envelop bevatte inderdaad een overzichtskaart van alle items en waar ze vandaan komen. Wel tof om te zien dat de voorwerpen uit verschillende landen komen. De brief werd bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk gedrukt en het schetsboek in Duitsland terwijl het potlood in Italië gemaakt werd en het mooie glazen toverdrankflesje uit Egypte komt.

Conclusie:

Ja! Ja, ik vond dit een heel fijne box. Uiteraard ben ik niet van elk item even gek maar dat lijkt me ook normaal vermits niet iedereen van dezelfde zaken houdt. Maar in het algemeen kon deze box me zeker overtuigen. Je merkt dat er veel tijd en aandacht is ingekropen. Dat er serieus over is nagedacht en dat er bewust gekozen werd om zo ecologisch mogelijk te werk te gaan. Ik vind het ook heel fijn dat de producten van een degelijke kwaliteit zijn en dat ze er in geslaagd zijn om items te selecteren die ik nog niet heb. Daar vreesde ik immers een beetje voor vermits je als fan door de jaren heen behoorlijk wat bij elkaar sprokkelt. Dus ja, wat mij betreft is deze box zeker geslaagd.

Is er hier nog iemand die hem had besteld of gaat bestellen?

 

 

 

6 gedachten over “Unboxing: Magic Book Club – Olleke”

 1. Dat ziet er echt een mooie, originele box uit. Zo fijn dat er een heleboel items in zaten die je nog niet had.

  1. Daar was ik zelf heel blij om. Blijkbaar lust ik nu plots wel popcorn of toch deze alleszins en dat terwijl ik daar vroeger niets van moest hebben. Het pompoensap is lekkerder dan ik had verwacht maar ik kan het niet opdrinken omdat er echt veel te veel suiker in zit. Ik vond frisdrank hier al behoorlijk zoet maar blijkbaar doen ze er in Amerika nog een schepje bovenop.

   1. Brr ja, dat doet me denken aan die mountain dew frisdrank waar alle Amerikaanse kinderen rotte tanden van krijgen. Als je niet zoveel snoept dan is opeens ook alles té zoet he.

    1. Als dat drankje even zoet is als wat ik gedronken heb dan kan ik me goed voorstellen dat het een nachtmerrie voor tandartsen moet zijn. Ik hou van zoet hoor. Ik vind het zelfs een pak moeilijker om aan iets zoet te weerstaan dan aan iets hartigs. Maar te zoet is gewoon niet lekker meer.

 2. Oh zo tof zeg!! Ik had er nog niet van gehoord… nochtans volg ik Olleke ook op instagram en heb ik de nieuwsbrief. Ik zal er overgekeken hebben. Ik ga zo meteen eens naar hun website. Al betwijfel ik of ik hem daadwerkelijk zal bestellen.

  1. Elke box bestellen zit er hier ook niet in. Het lijkt me heerlijk om 8x per jaar zo’n doos vol verrassingen te kunnen ontdekken maar dan ik niet alleen mijn hele boekenbudget voor een jaar enkel daaraan spenderen ik zou er ook boven gaan. Met Kerst wil ik hem nog wel eens bestellen. Deze box was vrij snel uitverkocht maar ik vermoed dat er van de november-editie nog wel enkele beschikbaar zijn.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.