Foto-update #174

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Die keer dat ik niet kon kiezen en vervolgens gewoon twee herfstige verjaardagskaarten naar iemand stuurde. Van één van die kaarten maakte ik een soort moodboard in envelop-formaat. Ook de envelop kreeg een herfstig-jasje. Valt het op dat ik me geamuseerd heb met deze post? 🙂

Wanneer je tijdens het lezen van een hoofdstuk plots aan een stoute swapper moet denken. Gelukkig komen we die maar zelden tegen bij Kwante’s swaps.

Ik gebruikte Marauders Map inpakpapier om enveloppen te maken.

Dat men dit soort salades een maaltijdsalade noemt heeft dus een reden hé. Je hebt er echt wel mee gegeten. Nu het herfst is geworden worden er minder salades gemaakt maar dit exemplaar is er gelukkig eentje waar je het hele jaar door van kan genieten.

Twee van de pakjes die ik aan mijn jarige metekindje gaf. Ligt het aan mij of is er echt veel meer variatie in speelgoed dan vroeger?

Wanneer een Hogwarts-bedel en post van een blogvriendin samen aankomen en dat meteen ook mooi uitkomt.

Dankjewel Sofie!

Poffertjes met appel en kaneel (hé, het is met fruit!), een zomerse hutsepot. Maar ook veel tomaten krijgen van je ouders en daar dan maar allerlei recepten mee klaarmaken, met bosbessen zijn die poffertjes ook lekker hoor (jaja, opnieuw met fruit)

Verder maakte ik ook voor het eerst in mijn leven mosselen en frittata klaar vermits ik naast tomaten ook veel courgetten had gekregen. De laatste tomaten werden verwerkt in saus voor burrito’s.

Nog wat langer kunnen genieten van mooie temperaturen. Ok, het kon mijn lichaam niet afleiden van het feit dat het september was maar ik heb er wel zoveel mogelijk van genoten.

Plots ontdekken dat de vrouw van wie je vijf oude Flow-seizoenen hebt overgekocht op één van die magazines een briefje voor je had geplakt.

Luxeprobleem: zoveel lieve post krijgen dat je met linten moet gaan werken vermits de kast anders veel te vol staat.

Het leuk vinden hoe ook je Hogwarts huiskleuren vertegenwoordigd zijn dankzij bepaalde vriendinnen. Dankjewel Annelies, Cindy en Katrien.

Eindelijk ontdekt waarom dit boekenlampje niet open wilde blijven liggen. Al moet ik misschien wel op zoek naar een metalen plaatje want zo’n mes in je boekenkast komt toch een beetje psychopatisch over.

Er zaten enkele vogels in onze straat die blijkbaar een hekel hebben aan raafjes. Dat moet haast wel vermits ze zich vrijwel uitsluitend op ‘ons’ stukje voetpad hadden gefocust bij hun luchtaanval. Waarschijnlijk dezelfde vogelbende die het eerder dit jaar ook al ons voetpad in het vizier had genomen.

Ik bestelde bloemen voor mijn schoonzusje haar verjaardag en voegde er meteen ook een boeketje voor mezelf aan toe. Een weekje later moest ik er al enkele stelen van tussen halen maar eigenlijk was het even leuk als mini-boeket.

Jammer genoeg waren de pompoen-sokken die ik op het oog had al uitverkocht. De Harry Potter collectie voor kinderen ging trouwens ook super snel bij H&M. Dus nu ben ik heel erg aan het hopen dat ze door dit succes besluiten om ook een collectie voor volwassenen te lanceren. Om mezelf te troosten koos ik dan maar enkele andere sokken uit eentje met de bekende Bertie Botts bonen, donuts sokken en een paar waar Ron geen fan van is. Nee Ron, ze hadden er geen met vlinders.

Koekjes bakken en inpakken voor de verjaardag van mijn schoonzus.

Jullie konden ondertussen al zien waarin deze boekenkast verwerkt werd maar eerst moest ze natuurlijk wel worden ingekleurd.

Tja, lezen lukte dus niet goed in september. Maar ik werkte dus wel die roze sjaal af en ook de groene is bijna opgevuld met groene strengen. Nu nog al die draadjes instoppen.

Er kwam wat verhuizen bij kijken maar mijn knutselmateriaal steekt nu in handige laden in plaats van een kast waar ik telkens vier zaken moet verwijderen vooraleer ik aan het juiste materiaal kan. Dat het zo overzichtelijk geordend is vind ik ook heerlijk.

Dat er kattencafé’s zijn wist ik al maar waarom zou ik daar naartoe gaan als we zelf een kattenterras hebben (ook al hebben we zelf geen katten).

Nog steeds één van mijn favoriete Hufflepuff-outfits

Die keer dat ik onverwachts een bocht zo scherp moest nemen dat mijn pedaal over het straat schraapte. Zonder om te vallen hé. Ik herhaal … ZONDER om te vallen.

Ik maakte een verjaardagskaart voor een vriendin plus een Ravenclaw-kaart voor een blogvriendin en ik schreef een brief voor een pennenvriendin. Zo leuk om terug echte brieven te kunnen schrijven.

Daarnaast maakte ik ook een geboortekaartje voor het zoontje van Irene. Dat laatste was nog een behoorlijke uitdaging vermits ik niet de juiste kleur blauw had en eigenlijk ook geen enkele stempel of snijvorm die in de buurt kwam. Uiteindelijk besloot ik de mooie sluitzegel van de envelop te recycleren. Ik ben benieuwd welke kaarten ik jullie in de volgende Foto-update ga kunnen tonen.

We kochten een stukje Hogwarts én ik ben heel blij dat daar geen leeftijdslimiet opstaat want het was super leuk om in elkaar te steken.

15 gedachten over “Foto-update #174”

 1. Mag ik bij je komen wonen? Ik heb maar een klein plaatsje nodig, in een hoekje van de kast of zo… wat een moois passeert daar allemaal, zowel “papierig’ als ander prachtigs.

  1. Haha, ik vermoed dat manlief gek zou opkijken indien er hier plots iemand intrekt. 🙂 Wie weet wonen we dicht bij elkaar en kan je na heel dat Corona-gedoe een keer langskomen.

 2. Wat een toffe update weer! Ik geniet echt altijd van jouw fotodagboekjes. En aan jouw dubbele verjaardagspost heb ik natuurlijk ook heel erg veel plezier beleefd, dankjewel!

  Wel straf hoor van die scherpe bocht en een chanceke ook eigenlijk. De laatste keer dan mijn pedaal zo over de straat schraapte ging ik onderuit en letterlijk op mijn gezicht…

  1. Dankjewel lieve Annelies! Die dubbele post is heel graag gedaan in 2020 mogen alle fijne dingen in tweevoud komen hé.

   Daar vreesde ik zelf ook voor toen het gebeurde maar dit keer kwam ik er dus goed van af. Wel een serieus blauwe plek op mijn been van waar de stang er tegen had gedrukt. Sommige chauffeurs doen echt gekke manoeuvres waardoor je als fietser snel moet kunnen reageren. Ik had het tweemaal voor onlangs én dit was zelfs de minst spannende van de twee.

   1. Dat hebben we inderdaad wel verdiend dit jaar.

    Als fietser riskeer je elke dag je leven he, niet te geloven hoe onoplettend sommige chauffeurs zijn.

 3. Wat een leuke post kreeg je nog allemaal <3
  En zo leuk dat je Bellatrix hebt als pop! Die zou ik ook nog graag hebben 🙂 Ik heb er maar 4 van HP. Snape, Draco, Lucius met prophecy en een Thestral.

  1. Die stond daar mooi mee te poseren hé bij de foto met het boekenlampje. Hopelijk kan je haar een keer aan je verzameling toevoegen. Ze zal sowieso graag bij die andere willen staan.

 4. Stickers zijn leuk, maar herfstige stickers zijn precies nog leuker!
  Dat kaartje voor het zoontje van Irene is prachtig, waar haal je die inspiratie toch allemaal :-).
  Jammer dat het lezen wat minder ging in september. Ik duim dat oktober beter wordt!

  1. Die herfstige stickers waren echt super schattig en als ik me niet vergis zaten ze in een set stickers voor kinderen. Al een geluk dat grote kinderen ook nog steeds van stickers houden hé. Hihi, bij dit kaartje was de inspiratie eens niet ver te zoeken hé. Bij die geboortekaartjes valt het me altijd op hoe je zoveel materiaal kan hebben en toch net niet de juiste kleur hebt. Of geen toepasselijke print, of geen geschikte stempel. 🙂 Lief dat je wil meeduimen. Tot nu toe jammer genoeg nog zonder resultaat maar de maand is nog maar net gestart hé. Fingers crossed.

 5. Maar zo tof dat je dezelfde persoon gewoon twee verjaardagskaarten stuurde 🙂 Zo’n mooie kaarten ook weer allemaal, ik vind het altijd zo inspirerend om hier te komen kijken.
  En straf dat je recht kon blijven toen je pedaal tegen de grond stuurde!

  1. Haha, dat vind ik nog steeds een straffe prestatie van mezelf. Zeker gezien mijn niet zo denderende evenwicht. Koorddanser had ik bijvoorbeeld zeker niet moeten worden. Dankjewel trouwens! Er komen zeker nog meer kaartenfoto’s aan want nu het lezen minder vlot gaat probeer ik wat vaker te knutselen. Al ga ik een heel deel van die projectjes pas na de volgende swap kunnen tonen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.