The Serial Reader Tag

Je TBR is gigantisch wanneer je bij het ontdekken van een geweldige serie zowel ‘Joepie! Dit is geweldig!’ als ‘Oh nee, weer zoveel boeken erbij.’ denkt. Blijkbaar kom je binnen het fantasy-genre opvallen veel series of trilogieën tegen. Er zijn echt heel veel reeksen die ik graag volg maar ik geef eerlijk toe dat ik tegenwoordig bij het ontdekken van een nieuwe serie soms achterover val wanneer ik ontdek hoeveel delen die telt. Waar ik het vroeger alleen maar zou verwelkomen vraag ik me nu af waar ik ze nog zou kunnen plaatsen én hoe groot mijn tbr zou worden indien ik deze zou aanschaffen. Want tja, bij de aanschaf van een standalone stijgt dat aantal slechts met één boek, maar als je het eerste deel van een reeks koopt en je vindt het geweldig dan stijgt dat aantal natuurlijk een pak sneller.

Ik ga er vanuit dat ik niet de enige ben die veel series in haar kast heeft staan of ze heeft ontleend bij de bibliotheek. Dus besloot ik die gekochte en gelezen boeken even onder de loep te liggen aan de hand van een vragenlijst. Voel je vrij om hem zelf ook in te vullen en even stil te staan bij je serie lees/koop-gedrag.

1. Van welke serie heb en/of las je ook de spin-off?

Black Dagger Legacy (spin-off van The Black Dagger Brotherhood)
The Custard Protocol (spin-off van The Parasol Protectorate)

2. Bij welke reeks was je niet van bij het eerste boek overtuigd?

De Kate Daniels – serie van Ilona Andrews

3. Bij welke serie was je van bij de start verkocht?

Alien – series van Gini Koch
Harry Potter – J.K.Rowling

4. Welke reeks(en) heb je volledig in de kast staan?

Te veel om op te noemen eigenlijk dus laat het me maar houden bij de serie waar ik zelfs meerdere edities van in de kast heb staan … Harry Potter.

5. Bij welke reeks ben je helemaal bijgelezen?

Opnieuw Harry Potter maar dat spreekt voor zich. Ook de Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris en de Kate Daniels – serie van Ilona Andrews heb ik volledig uitgelezen plus een heel deel andere (vaak kortere) series.

6. Welke series heb je nog niet volledig maar wil je wel vervolledigen?

The Black Dagger Brotherhood – J.R.Ward, Nevermoor – Jessica Townsend, Psy-Changeling van Nalini Singh, Nimmernacht – Jay Kristoff, De Reiziger – Diana Gabaldon, …

7. Welke serie wil je niet vervolledigen maar wel uitlezen?

De Nieuweling-serie van Taran Matharu

8. Welke serie wil je niet meer verder lezen?

Het derde deel van Bloed en Beenderen van Tomi Adeyemi ga ik waarschijnlijk aan me voorbij laten gaan. Net als bij de vorige vraag zou ik ook hier meerdere antwoorden kunnen geven maar dan wordt deze blogpost natuurlijk veel te lang. Vandaar enkel het eerste antwoord dat me te binnen schiet.

9. Naar welke reeksen die je nog niet gelezen hebt ben je wel benieuwd?

Ik noteerde vroeger alle reeksen die me aanspraken in een schriftje of bewaarde ze in Goodreads. Ondertussen ben ik daar al een tijdje mee gestopt en dat helpt niet bij het beantwoorden van deze vraag. In mijn eigen collectie ben ik vooral benieuwd naar The Hitchiker’s Guide to the Galaxy van Douglas Adams. Ook Het rad des tijds van Robert Jordan moet ik eens een kans geven voor ik besluit wat ik met die boeken wil doen. Maar verder schiet er me niet meteen iets te binnen dus voel je vrij om me enkele serie-tips te geven. Van welke reeks denk je dat ik ze graag zal lezen op basis van de titels die in deze post vermeld werden?

10. Welke serie zou je nogmaals willen lezen?

De Harry Potter boeken (Duh!), Alien-serie van Gini Koch, Kate Daniels – reeks, Nimmernacht, Midnight Breed, De glazen troon, Huis van aarde en bloed, de boeken van Jill Shalvis (vanaf Lucky Harbor, niet haar eerder verschenen werk), …

11. Welke series die anderen super vonden vond jij net minder leuk?

De Vampire Huntress – serie van L.A.Banks
Hush Hush – Becca Fitzpatrick
Obsidian – L.Armentrout
Argeneau-reeks van Lynsay Sands

Willen jullie je series ook eens onder de loep leggen?

Annabel
Annemieke
Audrey
Kwante
Petra

 

9 gedachten over “The Serial Reader Tag”

 1. Op zich lees ik ook heel graag series maar toch komt her er precies niet van. Ik las de Game of Thrones en de Harry Potters. En ben bezig aan de Nevermoor-reeks die vind ik ook zo mooi!
  Het rad des tijds wil ik ook een kans geven.

  Ik vind het eigenlijk fijn om te wachten op een deel zoals nu bij Nevermoor maar vaak ontdek ik de boeken te laat, waardoor alles al uitgegeven of zelfs verfilmd is en ik dan moet opletten voor spoilers 😀

  1. Ja, dat heb ik dus ook voor. Vroeger was het vaak in spanning afwachten tot er een vervolgdeel zou verschijnen vermits ik een serie van bij de start had opgepikt. Maar de voorbije jaren heb ik ook veel reeksen ontdekt die al enkele jaren bestaan en heb ik dus van bij de start meteen een heel deel boeken klaarstaan om gelezen te worden. Enerzijds wel leuk vermits je dan na een spannend einde meteen kan verderlezen maar anderzijds geen goede zaak voor mijn TBR. 🙂

 2. Hmm, ik heb eigenlijk amper series in huis als ik er over nadenk. The Little House-boeken, die ik als kind graag las (maar dan de Engelse versie i.p.v. de Nederlandstalige die ik vroeger in de bib leende). En alle Kuifjes, in een band die ik geleend heb van mijn vader, maar binnen een tijdje dus weer teruggaat. Maar dat is het zo wat eigenlijk. Ik lees soms wel series, maar heb ze daarom niet zelf in huis, zoals vb. Harry Potter (woeps, mag ik hier nog wel komen nu? 😉 ), maar heb eigenlijk eerder van dezelfde auteur meerdere boeken in huis zonder dat dat series zijn. Misschien maar best ook, want zelfs zonder series staan onze boekenkasten goed vol 🙂

  1. Hihi, tuurlijk mag je hier nog steeds komen. 🙂 Ik ben er ook echt van overtuigd dat ik zoveel series in huis heb doordat ik graag fantasy lees. Bij thrillers heb je ook nog wel omvangrijke reeksen maar bij romans is dat minder het geval hé.

 3. Oh yeay thanks voor de tag. Het is soms wel goed om eens even te kijken naar je leesgedrag. Ik ben begonnen aan the great series read project om inderdaad ook te kijken of ik ook wel series aflees of alleen maar aan nieuwe begin. 😉

  1. Ik had duidelijk nog wat werk met enkele reeksen. Soms lijkt het wel alsof er sneller vervolgdelen verschijnen dan dat ik de serie kan bijlezen. Al begin ik meestal natuurlijk wel met een grote achterstand doordat ik ze vaak pas ontdek terwijl er al meerdere delen werden uitgebracht.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.