Deze boeken las ik NIET uit.

Vroeger las ik elk boek volledig uit. Het maakte niet uit hoe slecht ik het vond om de één of andere reden vond ik dat ik het sowieso moest uitlezen. De laatste jaren is daar verandering in gekomen. Als ik niet in een boek kan komen of het boek spreekt me na een 100-tal bladzijden nog steeds niet aan dan geef ik het op. Bij sommige boeken is dat definitief, bij andere boeken besluit ik het boek later opnieuw een kans te geven vermits ik vermoed dat ik het op een ander moment wel zal kunnen appreciëren.

Toch is het nog steeds een uitzondering. Een heel lange lijst gaat dit dus sowieso niet worden.

Enkele jaren terug deed ik een poging om De dief van de tijd van John Boyne te lezen. Maar het boek kon mijn aandacht niet vasthouden en na een 150 tal bladzijden hield ik het voor bekeken. Het boek is nog lange tijd in mijn boekenkast blijven staan vermits ik het idee had dat ik het wel zou kunnen appreciëren maar uiteindelijk heb ik het toch weggedaan.

Een ander boek dat me niet kon overtuigen was een tweedehandse kringloopvondst. Wolf pact van Melisa de la Cruz kon me totaal niet boeien dus werd het bij een andere Kringloopwinkel terug binnengebracht in de hoop dat iemand anders het wél graag zal lezen.

In augustus had ik Blessed van Tonya Hurley geselecteerd voor een prompt van de N.E.W.T.S. Readathon. Ik deed ontzettend lang over een 140-tal bladzijden en gaf het vervolgens op vermits ik het als veel te chaotisch ervaarde en ik totaal niet met de personages kon meeleven.

Naar Het meisje in de toren van Katherine Arden keek ik behoorlijk uit vermits ik De beer en de nachtegaal heel erg goed vond. Het lukte me echter maar niet om in dit vervolgdeel te komen. Maar in dit geval vermoed ik dat dat aan het moment lag en aan het feit dat het lezen momenteel sowieso minder vlot gaat. Ik wil dit boek dus zeker nog een nieuwe kans geven.

Voor The Beast’s Heart van Leife Shalcross telt eigenlijk hetzelfde. Niet dat ik eerder al iets van deze auteur las maar het gaat om een hervertelling van Beauty and the Beast en daar kijk ik altijd naar uit. Alleen deed ik een eeuwigheid over het eerste hoofdstuk en leek het op dat moment alsof ik me door drijfzand aan het heen werken was. Daarom werd ook dit boek terug in de kast geplaatst zonder dat ik het uitlas. Al hoop ik ook hier dat daar ooit verandering in zal komen.

Natuurlijk zijn er ook enkele boeken die ik uitlas maar grotendeels tegen mijn zin. Het soort boeken waarbij het bereiken van de laatste bladzijde aanvoelde als een opluchting. Obsidian van Jennifer L.Armentrout bijvoorbeeld. Maar ook Bloemen voor Bree van Sherryl Woods. Negentig geheimen van Jacey (Lucinda Carrington), Vriendinnenzomer van Meg Donohue, The Awakening van L.A.Banks, Een warm welkom van Nora Roberts, Het huis met de blauwe luiken van Michelle Visser, Dwalen van Becca Fitzpatrick, Bestseller Babe – Holly McQueen, … Ik geef het dus vaker niet dan wel op maar bij sommige boeken moet ik achteraf toegeven dat ik het misschien liever wel had gedaan.

Lees jij elk boek uit waarin je gestart bent? Of geef je het ook op wanneer een boek je echt niet kan overtuigen?

4 gedachten over “Deze boeken las ik NIET uit.”

  1. Vroeger moest ik van mezelf elk boek uitlezen waar ik in gestart was, maar dat doe ik nu al even niet meer. Er zijn té veel boeken die wel goed zijn, en dan verspil ik liever geen tijd aan de boeken die me minder bevallen. Ik hou wel een lijstje bij op Goodreads van de boeken die ik niet heb uitgelezen, zodat ik ze eventueel later nog terug op kan pikken (mocht ik dat willen :-)).

    1. Dan volgen we de laatste jaren dezelfde redenering en uiteraard is elke reden goed om een extra lijstje samen te stellen. 🙂

  2. De dief van de tijd vond ik dan weer geweldig! Ik ben trouwens ook heel blij dat ik geleerd heb om boeken niet uit te lezen. Het bespaart je zoveel tijd!

    1. Ik dacht ook echt dat het iets voor mij zou zijn op basis van de samenvatting maar het lukte me dus echt niet om er in te komen. Het scheelt inderdaad een pak tijd wanneer je dan overstapt op een boek dat je meer aanspreekt hé in plaats van maar te blijven ploeteren.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.