Terug van weggeweest en ik laat jullie graag zien wat ik in de tussentijd gemaakt heb.

Ja hoor, hier ben ik weer. Het was hier de voorbije week behoorlijk stil en de kans is groot dat dat wat vaker zal voorvallen. Mijn lichaam heeft immers aan het begin van de maand al besloten dat het herfst was en dus hoog tijd om het nog wat meer te gaan uithangen. Het feit dat we nog van een prachtige nazomer konden genieten was jammer genoeg niet voldoende motivatie om dat uithangen nog wat uit te stellen. Hierdoor is september geen al te beste maand voor me. Veel uitputting in combinatie met nog wat extra pijnklachten (waar ik nu niet bepaald op zat te wachten) zorgden er voor dat er amper gelezen werd. Dat zullen jullie binnenkort wel merken aan mijn maandelijkse terugblikpost.

Vermits lezen niet lukte probeerde ik mijn gedachten op andere manieren te verzetten. Eén van die pogingen leverde een aantal leuke zaken op en die wil ik hier even delen. Mijn metekindje werd deze maand drie jaar en vermits ze net als haar meter van boekjes houdt besloot ik voor haar een uniek boekje te maken. Een soort boekige verjaardagskaart vol verrassingen gebaseerd op dit filmpje van Maymaymadeit dat Annelies me had doorgestuurd. Nogmaals bedankt voor die tip Annelies.

Ze zit in de vosjesklas dus een vosje hoorde er zeker bij.

Haar mama had een roze vlinderjurk en verjaardagskroon voor haar gemaakt dus daar paste deze bladzijde mooi bij.

Achter elk flapje zat iets verstopt. Van vlinders en ballonnen tot kaarten en prenten om in te kleuren.

Jammer genoeg is de auteur van dit bekende prentenboek onlangs overleden. Maar dus zonder twijfel tot aan de maan en terug. Doe er nog maar een paar extra omwentelingen bij ook.

Nog wat verborgen sterren en circus-stickers er bovenop.

Confetti heb ik mijn broer en schoonzusje maar niet aangedaan maar ballonnen konden uiteraard niet ontbreken bij een verjaardagsfeestje.

Nog een indiaantje dat vaarwel zwaait en dan is het boekje …

uit! Dit kleine olifantje deed me een beetje aan haar “Rompompom … ik sla hier op mijn trom” – nieuwjaarsbrief denken dus die mocht het album afsluiten.

Het album zelf ging vrij vlot vooruit maar de afwerking vroeg ‘ietsje’ meer tijd. Ik vond het echter heel fijn om te knutselen én een gepersonaliseerd cadeautje is toch net iets leuker om af te geven. Ik vind het heel fascinerend dat je zo’n boekje maakt met slechts twee vierkante vellen knutselkarton dat aan beide zijden is bedrukt. Laat dat nu net iets zijn waarvan ik amper iets in huis heb. Vermits dit eerste exemplaar gelukt was besloot ik knutselpapier te bestellen voor nog wat andere albums. De kans is dus groot dat er hier in de toekomst nog enkele van die boekjes gaan opduiken. Een herfst-versie, eentje voor Halloween, een winterse variant, …

Vermits ik geen grote vellen Harry Potter knutselpapier had ging ik op zoek naar een album dat je met 6×6 inch papier kon maken. Gelukkig had dezelfde Maymaymadeit ook hier een handig filmpje voor waardoor ik na een relatief groot boek voor een klein kindje kon beginnen aan een mini album voor een groot kindje.

Ook bij dit kleine exemplaar zitten er vakjes tussen de bladzijden waarin je kleine afbeeldingen of briefjes kan opbergen. Bij mij werden dat screenshots uit de film die bij een specifieke scène horen.

Je kan het niet zo goed zijn op deze foto maar op de voorzijde van de cover staan allemaal kleine bliksemschichten.

Waar komen die dekselse uilen toch vandaan?

No post on sund… Lap!

Hier had ik dus duidelijk niet door dat de instellingen van de camera niet goed stonden. Maar ik vermoed dat jullie ondertussen wel door hebben dat ik in dit album scènes uit het eerste Harry Potter boek heb verwerkt. Diagon Alley hoorde daar natuurlijk ook bij. Plus die ene muur die vele van ons ooit hopen tegen te komen.

Anything from the trolley dears?

Wat magische leesvoer erbij om de treinrit wat sneller voorbij te laten vliegen.

Hier had ik geen geschikt knutselpapier voor dus besloot ik inpakpapier op karton te lijmen en daar mee aan de slag te gaan. Het bootje heb ik uit een rolletje washi-tape geknipt.

Kijk nu toch … papier met zwevende kaarsen.

De sorteerhoed moest natuurlijk ook aanwezig zijn en de mooie stickers van Anouk kwamen weer goed van pas.

Nee, ik ben niet van Hogwarts-huis veranderd. Ik heb gewoon meer tinten groen in mijn twinmarkers-collectie dan geel.

Zowel de Sorteerhoed als quote komen uit de Witches & Wizards collectie van Echo Park. Dat telt ook voor vrijwel alle vellen papier die ik heb gebruikt.

Deze twee stickers, de ene van AnotherView en de andere van Echo Park pasten perfect bij elkaar dus die moest ik wel samen gebruiken.

Afsluiten doe ik dan weer met de kleuren van mijn Hogwarts-huis. Hufflepuff!

Ik ben heel blij met het eindresultaat van dit boekje. Veel magie in een heel compact zakformaat. Maar wel een boekje waar je zorgzaam mee moet omgaan indien je wil dat het lang meegaat.

Toch maar even meegeven dat ik het niet eens ben met J.K.Rowling’s uitspraken maar vermits de magische wereld die ze tot stand bracht voor mij onlosmakelijk gekoppeld is aan heel veel fijne herinneringen, leuke gebeurtenissen en lieve vrienden en vriendinnen probeer ik beide los van elkaar te zien. Dat er hier ondanks haar uitspraken nog steeds verwijzingen naar Harry Potter verschijnen betekent dus niet dat ik voor haar aan het supporteren ben maar wel dat ik beide zaken los van elkaar probeer te zien.

Voor wie nu denkt ‘Duh, Liesbet. We kennen jou toch goed genoeg om dat te weten zonder dat je het vermeldt’  blijkbaar zijn er mensen die vinden dat je nu de hele magische wereld moet laten vallen en dat je het wanneer je dat niet doet eens bent met de schrijfster. Nee dus. Toch niet. Ook voor mij is deze auteur behoorlijk van haar sokkel gevallen.

21 gedachten over “Terug van weggeweest en ik laat jullie graag zien wat ik in de tussentijd gemaakt heb.”

 1. Heb jij ook zo veel last van de weersveranderingen? Ik heb er ook last van, maar waarschijnlijk andere klachten. Ik merk gewoon echt een verschil bij warm en koud weer, haha. Ik ben echt jaloers op je kaartjes, keer op keer

  1. Hey Céline! Ja, dat is al sinds ik een tiener was zo. In de herfst had ik steeds meer last van mijn darmen en buikpijn. Nadien kwamen daar ook spier -en gewrichtsaandoeningen bij en die protesteren dus ook extra wanneer er een nieuw seizoen op komst is. Of wanneer het koud en/of nat is. In ons landje dus behoorlijk vaak. 🙂 Dankjewel trouwens. De laatste tijd heb ik jammer genoeg geen voorraad geknutselde kaarten in huis en is het steeds last-minute knutselen wanneer ik iemand iets zelfgemaakt wil toesturen. Maar als ik er weer een paar kan knutselen probeer ik er is eentje jouw richting uit te sturen.

 2. Zo’n mooie creatieve kaartjes/boekjes. Ik had vroeger een penvriendin die daar ook zo goed in was. Zelf ben ik helaas niet zo handig en creatief 🙂
  Volledig akkoord wat je zegt ivm J.K. Rowling… ik ben op zich niet echt fan van haar als schrijfster. Enkel van haar HP-boeken/wereld. En dat zie ik los van elkaar.

  Hopelijk voel je je gauw beter x

  1. Dankjewel Sofie! Ik dacht steeds dat scrapbooking niets voor mij was maar op deze manier een gepersonaliseerd album maken was wel leuk om te doen. Het helpt natuurlijk dat ik hier ondertussen heel wat materiaal heb liggen dat het me makkelijker maakt om dit soort dingen in elkaar te flansen. 🙂 Blij dat ik niet de enige ben die de wereld en de auteur probeert los te koppelen.

 3. Daar zijn ze dan! Zo mooi! Heel graag gedaan trouwens, die tip. Het tweede album moet ik nog steeds proberen.

  De herfst is nog steeds mijn lievelingsseizoen, maar ik merk toch ook dat ik meer last heb van mijn been en nek/schouders bij wisselvallig weer. We zullen het maar op ons Odette steken dan he 🙂

  1. Haha, je hebt me met een extra creatieve hobby aangestoken. Nu eerst even een begin maken met de kerstkaarten maar dan ga ik wsl weer minstens één album bijmaken. Ja, bij mij is het dus ook dubbel. Enerzijds is het een prachtig seizoen. Mooi qua kleur, knus door warme drankjes en zachte plaids maar dus anderzijds ook extra pijn. Laten we het inderdaad maar op Odette steken en hopen dat die ons snel met rust laat. 🙂

  1. Dankjewel! Grappig hoe dat er meestal al van kindsaf aan in zit hé. Ik maakte zelf ook allerlei boekjes met verhalen en tekeningen, gedichten, …

   1. Ja, leuk! Ik herinner me nog dat ik als tiener een boekje had gemaakt waarin ik de boeken schreef die ik gelezen had, met een recensie erbij. Een beetje zoals Goodreads nu eigenlijk :-). Maar helaas heb ik het niet meer…
    Wel leuk is dat Juliette net dezelfde interesses lijkt te hebben: van zodra ik nog maar met papier en washi en stickers en zo in de weer ben, wil ze meedoen.
    Toen ik vorige week de stickers van CreaChick open had gemaakt, wou ze meteen verdelen: ‘samen spelen, samen delen, mama’ :-D.

    1. Ik vind het echt mooi dat Juliette ook al gebeten is door hetzelfde virus. Het stationary-virus hé, want dit jaar moet je al opletten met het gebruik van bepaalde uitdrukkingen. Wel grappig dat ze jullie eigen woorden op het juiste moment uit de kast weet te halen. Dan kan je natuurlijk moeilijk nee zeggen. 🙂

  1. Zo zie je maar dat zelfs muggles hun eigen Transfiguration-trucjes hebben hé. 🙂 Dankjewel Charlotte, zowel voor het compliment als de lieve wens.

 4. Wow, wat een kunstwerkjes! Doet me denken aan de pop-upkaarten die mijn zusje en ik vroeger maken (maar dan in de zin dat een tekening op een tentoonstelling je doet denken aan ‘oh ja, ik klungelde ook eens met houtskool’). Je metekindje wordt in de watten gelegd. 🙂

  Hopelijk is oktober wat liever voor je lichaam…!

  1. Dankjewel Petra! Voor dat laatste ben ik zelf ook aan het duimen. Oktober is gelukkig sowieso ook de maand waarin we op het einde ons swap-pakket mogen verzenden en openen. Plus de maand waarin de Magic Book Club subscription box die ik kocht hier gaat toekomen en uiteraard ook de maand waarin ik meermaals Hocus Pocus en Co kan herbekijken. Ik ga me dus sowieso zoveel mogelijk op die leuke zaken proberen te focussen. Ik ben nu trouwens wel benieuwd naar jullie pop-up kaarten. Sommige zaken die ik vroeger als kind heb gemaakt zou ik nu eigenlijk wel willen terugzien.

   1. Ja, hé. We hebben ze uitbundig uitgedeeld en volgens mij is er niet één van bewaard gebleven. Ik kan me nog wel herinneren dat er een boekje bij zat met circusdieren of zoiets… die had ik nog wel eens terug willen zien.

 5. Oh waw, zo mooi gemaakt! Ik ben vrij zeker dat het mij nooit zo mooi gaat lukken, maar ik ga de link toch opslaan om het eens te proberen 🙂

  Hopelijk voel je je ondertussen wat beter en hangt je lichaam het niet de hele herfst en winter uit!

  1. De albums waren eenvoudiger dan ik had verwacht op het eerste zicht. De enveloppen-kaart is iets complexer maar nog wel haalbaar als je het juiste materiaal in huis hebt. Eigenlijk kruipt er echt het meeste tijd in de afwerking maar ik heb hier nog wel wat mooie vellen klaarliggen dus binnenkort hoop ik er nog enkele te kunnen maken. Voorlopig nog steeds in herfst-modus maar wie weet, misschien gaat dat lichaam van me zich binnenkort plots beter gedragen. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.