Harry Potter Bullet Journal 2020: #4

In 2017 besloot ik voor het eerst om te zien of een Bullet Journal iets voor mij was. Ik besloot hem niet als planner en/of tracker te gebruiken maar wel als een vereenvoudigde versie van het herinneringsdagboek dat ik eerder had. Dit concept beviel me veel beter. Niet alleen vind ik het heel fijn om te doen, het is ook super handig vermits mijn geheugen een zeef is en ik op deze manier veel leuke momenten kan blijven herinneren. Met andere woorden … mijn bullet journal doet dienst als een pensieve waarin ik veel herinneringen kan herbekijken.

In januari vroeg ik me nog af of ik opnieuw maandelijks mijn lay-out zou delen. Ik vermoed dat het wel duidelijk is geworden dat ik besloten heb om dat niet te doen. Eén keer om de zoveel maanden zie ik het wel zitten maar maandelijks leek me een beetje teveel van het goede omdat enkele bladzijden er iedere maand exact hetzelfde uitzien en ik niet teveel in herhaling wilde vallen.

Dus in plaats van een uitgebreide maandelijkse post ga ik jullie hier enkel wat details van de lay-out tonen.

Net als in de boeken -en verfilmingen mocht Harry in juli de hoofdrol voor rekening nemen. Ah ja, die mens is net als ik jarig in juli dus dat moest wel hé. Het gaf me meteen ook het perfecte excuus om de derde knappe sticker te verwerken die ik van Haaike cadeau kreeg.

Als ik aan Harry denk denk ik automatisch ook aan de Marauders Map, vliegende sleutels, Hedwig, … al een geluk dat ik hier ook nog als stickers had liggen.

Een snitch én Quidditch mochten uiteraard ook niet ontbreken. Ik merk wel dat mijn stickervoorraad begint te slinken dus als ik volgend jaar opnieuw in Harry Potter thema wil verder gaan ga ik er weer wat nieuwe moeten zoeken.

In augustus koos ik ervoor om voorwerpen in de spotlight te zetten die me aan Hogwarts en/of de Trwizard Tournament doen denken. De vlaggen van de verschillende Hogwarts huizen, de Vuurbeker, de Triwizard cup, het gouden ei, …

maar evengoed een Hogwarts brief, de Sorteerhoed, de Whomping Willow en natuurlijk ook Hogwarts zelf. Die laatste sticker van AnotherView vind ik echt prachtig. Ik heb die afbeelding ook als achtergrond op mijn gsm en op een stoffen doek aan de muur. Eigenlijk hoop ik dat ze ook nog een keer als kaarten zullen verschijnen.

In augustus was het ook tijd voor de N.E.W.T.S. Readathon. Mijn resultaat konden jullie eerder al bekijken maar de lay-out met een afvinklijst voor de vereiste resultaten en het overzicht van de boeken die ik las deelde ik nog niet.

Tja, zo is het natuurlijk niet moeilijk dat mijn stickervoorraad slinkt hé. Maar ik vind het leuker om ze op deze manier te verwerken vermits ik ze dan later nog terugzie wanneer ik door een bullet journal heen blader. Ja, ook als volwassene blijft het leuk om prenten in een boek of notitieboek te zien.

In september begon uiteraard het nieuwe schooljaar op Hogwarts dus kon ik niet anders dan deze maand wat Hufflepuffpride te werken in mijn bujo lay-out. Toch?

Het lijkt me leuk om in oktober opnieuw een combinatie van Halloween en Hogwarts te gebruiken dus misschien moet ik toch maar wat nieuwe stickers bestellen bij Anouk. Ze heeft immers net aangekondigd dat er nu ook een Halloween stickervel beschikbaar is.

4 gedachten over “Harry Potter Bullet Journal 2020: #4”

  1. Zo mooi weer! Bullet Journal is niks voor mij, er kruipt te veel tijd in om hem mooi te maken. Maar zo’n herinneringsdagboek lijkt me wel iets 🙂 Ik gebruik een BuJo maar dan meer om cijfers en lijstjes bij te houden, niet als to-do-list.

    1. Ja, zo gebruik ik het ook. Niet als agenda maar wel om nadien te kunnen zien met wie ik die maand afsprak of wat er op mijn blog verscheen. Maar ook qua weekmenu’s is het handig vermits ik op deze manier makkelijk kan nakijken of ik niet te vaak hezelfde klaarmaak. Een boekje vol herinneringen dus.

  2. Ik vind dit echt zo leuk hé, heb ik al laten vallen! Blijft ook leuk dat je hem gebruikt als herinneringsdagboek en daarmee gewoon ook je eigen ding doet!

    1. Dankjewel Tamara! Ik denk ook echt dat dit de enige manier is die voor mij werkt. Mocht ik er zo’n exemplaar met prachtige illustraties van willen maken dan zou ik het waarschijnlijk sneller opgeven omdat het niet haalbaar lijkt te zijn. Maar deze manier past perfect bij me.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.