Foto-update #173

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Een vriendin van me vierde onlangs haar 10de huwelijksverjaardag en vermits ik haar getuige was stuur ik ondertussen al 10 jaar lang een kaartje op die dag.

Ik voelde me een beetje Mme. Pomfrey toen ik deze Propolis-pillen maakte. Al zou zij ze waarschijnlijk in een vies toverdrankje verwerken in plaats van een ampul.

Een tijdje terug probeerde ik voor het eerst overnight oats en ik was niet meteen overtuigd. Misschien moet ik nog een paar andere varianten testen maar ik vermoed dat het ligt aan het feit dat je het koud eet.

Serieus Pickwick? Beetje ongelukkige timing om die vraag te stellen hé.

Klein gelukje: dat deze katoenen kleedjes vlak voor de hittegolf aankwamen zodat ik wat meer niet-synthetische jurken had klaarliggen om die warme dagen te doorkomen. Dat die jurken ook nog eens ecologisch én fairtrade zijn was heel mooi meegenomen. Voor de geïnteresseerden … ik kocht ze hier. Het enige nadeel is dat ze snel krimpen. Ook al was je ze op 20°C en gaan ze niet in de droogkast.

Waterijsjes hielpen daar trouwens ook bij

en lekker zomers fruit

Altijd leuk wanneer zo’n gerecht er in het echt hetzelfde uitziet als op de foto uit een magazine.

Ok, het kon het boek niet redden wat mij betreft maar Nora Roberts krijgt wel pluspunten van me omdat ze Harry Potter vermeld in haar boek.

Ik probeerde er voor te zorgen dat deze planten de hittegolf overleefden terwijl de buren aan de zee waren. Gelukkig ben ik daar ook in geslaagd.

Een hart onder de riem voor twee lieve mensen die een moeilijke dag voor de boeg hadden.

Nog zo eentje die leek op de foto uit een magazine én deze vegetarische curry Tandoori ga ik ongetwijfeld nog eens maken.

Ik kocht tweedehands vijf oudere seizoenen van Flow en ben daar nu in een rustig tempo doorheen aan het bladeren en vanalles aan het uitknippen waarvan ik denk dat ik het kan verwerken tot iets. Zo maakte ik voor mijn vader zijn verjaardag een postzegel-envelop en kaart vermits hij een filatelist is.

Tijdens het herlezen van een boek ontdekken dat leven als een Hufflepuff een mens sowieso gelukkiger maakt.

Onlangs moest ik een fietstochtje onderbreken omdat ik veren begon te verliezen.

Een aardbei nicecream met banaan. Want waarom ook niet hé

Beetje bij beetje probeer ik mijn lijstje af te werken met mensen die ik nog wil verrassen met post of bij wie ik wil reageren op post die ik van hen ontving. Alleen blijft dat lijstje steeds maar langer worden dus ik weet nog even wat te doen. Collage

Zo’n kleurrijke zomerse salade sprak me ook veel meer aan tijdens de hittegolf dan iets waar ik lang voor achter het fornuis moest staan.

Eindelijk regen

Van Stefanie kreeg ik naast een lieve kaart ook een theezakje waar ik zelf niet van ga drinken maar ik hou het wel apart tegen dat er iemand op bezoek komt die niet kan kiezen. Geef mij maar thee … of nee, koffie … Goh, doe toch maar thee. Ideale thee voor zo’n bezoeker. 🙂

We bestelden nog eens sushi. Nomnomnom

Ik bestelde bloemen voor moederdag bij een plaatselijke bloemist en kocht ineens ook fresia’s voor mezelf. Snape kon er niet mee lachen dat ik geen lelies had gekocht.

De voorbije weken heb ik een aantal enveloppen gemaakt. Van kaftpapier, van bladzijden uit magazines, … Die met het glanzende Hedwig – papier waren niet zo handig om te maken maar het matte Marauders Map papier werkte gelukkig een pak vlotter. Alleen ben ik daar uiteraard een foto van vergeten te maken.

Pas aan het einde van de hittegolf besefte ik dat je die Chai Latte eigenlijk evengoed koud kon drinken en dat ik hem dus niet heel die tijd had moeten missen.

Ik recycleerde Chai Latte-verpakkingen tot cadoosjes. (ja, vanaf nu is dat een woord.)

Nadat we eerst steeds de pech hadden dat het onweer bij ons niet wilde passeren kwam het nadien toch nog op bezoek. Die wolken waren echt indrukwekkend. Het leek echt alsof er zo een bende dementors zou uitzweven.

Bij het ontbijt leerde ik dan weer The Apple Who Lived kennen. Of ik nog steeds last heb van die Potteritis? Misschien wel ja.

Onder het goedkeurend oog van de kat van de buren maakte ik voor het eerst een quiche waarbij het deeg vervangen werd door worteltortilla’s. Ook deze zal waarschijnlijk vaker klaargemaakt worden.

Zou Eva Mouton ook in Hufflepuff zitten? Haar nieuwe collectie bij Veritas bevat immers een super schattige das-trui. Voor kinderen!

Iets voor iemand anders bestellen en meteen ook enkele items voor jezelf in het digitale winkelmandje leggen … dat kan ik.

Ik maakte een verjaardagskaart, een troostkaart, nog een verjaardagskaart, … én ik kreeg er nog een heel leuke van Céline ook. Ze had er zelfs de header van mijn blog op gezet. 🙂

Ik voegde deze stempelset van Creachick toe aan mijn collectie knutselmateriaal

ging wandelen,

hoopte na het zien van dit bord een chocolate frog tegen te komen maar vermits dat niet het geval was

maakte ik dan zelf maar chocoladerotsjes met karamel en koekjes (voor de verjaardag van mijn vake én een lieve vriendin)

tja, nu ik minder vaak een foto-update deel verschijnen sommige foto’s met behoorlijk wat vertraging. Deze zijn daar een goed voorbeeld van. Vermits onze knutselmiddag niet kon doorgaan besloten Annelies en ik dat we elkaar een troostpakket zouden sturen per post. In het pakket dat Annelies voor me samenstelde zat een deel van het Witches & Wizards knutselmateriaal van Echo Park dat ze voor me had besteld maar ook een agenda van Hema (waar ik zelf niet meteen naartoe kon gaan) vermits ik iemand ben die nog steeds een digitale en papieren exemplaar combineert, mooie zelfgemaakte kaarten, een persoonlijke postzegel-selectie met ondermeer mijn Patronus er op maar ook een zelfgemaakt mini-album.

Nu ja, ik weet eigenlijk niet wat de correcte term is maar ze heeft dus iets heel moois voor me geknutseld. Een super compact papieren cadeautje met daarin allemaal kleine verrassingen die je één voor één ontdekt wanneer je het pakje opent.

15 gedachten over “Foto-update #173”

 1. Wat een leuk overzichtje en ik vind je HP-insteek altijd zo leuk en grappig! 🙂 Zo leuk die mini-Snape met patronus <3 waar heb je die gekocht???
  Ik zou zo'n twijfelbezoeker zijn die niet kan kiezen tussen koffie en thee 😀 Maar meestal ga ik dan toch voor koffie.

  1. Hihi, dat zou hier een probleem zijn want we hebben zelfs geen koffiezet in huis. Maar ik kan wel filterkoffie aanbieden of dit zakje thee. 🙂 De bladwijzers heb ik via Etsy gekocht. Als ik me niet vergis bij Marcandopaginas.

  1. Ja, die heeft nu een ongelukkige timing hé. Momenteel willen we iedereen van onze vrienden en familie wat vaker zien of terugzien.

 2. Oei, geen fan van overnight oats… Dan heb je zeker de goeie variant nog niet ontdekt 😉

  Zo leuk om mijn spulletjes terug te zien in dit overzicht. Ik ben blij als jij er blij mee bent! En ik ben ook heel blij met jouw fantastische pakket. Die rotsjes hebben niet lang geleefd, dat kan ik je wel vertellen.

  1. Je mag me gerust verschillende varianten en smaakcombinaties tippen. Natuurlijk ben ik er blij mee. Die doos was super leuk om uit te pakken en ik vind dat mini-album nog steeds prachtig. Blij dat de rotsjes niet de kans hebben gekregen om slecht te worden. Ik vreesde echt even dat ze half gesmolten zouden zijn tegen dat je ze kon gaan ophalen bij de Post maar dat was gelukkig niet het geval.

   1. Mijn favoriete combinaties zijn:
    – Mango, kokos, pindakaas
    – Blauwe bessen, kaneel, cacao nibs, pindakaas
    – Frambozen, hazelnootjes, pindakaas
    – Banaan (’s morgens pas erbij), cacaopoeder, kokos, pindakaas

    Ja, een dikke klodder pindakaas is een constante in mijn oats. Die draai ik er ’s morgens onder. Misschien ook nog een tip: niet zoveel melk gebruiken als dat je bij warme pap zou doen. Mijn oats zijn altijd van het type beton 🙂

    Als de rotsjes bij de Post al eens gesmolten waren, dan hebben we daar alleszins niks van gemerkt.

    1. Misschien moet ik me dan toch maar eens aan de beton-variant proberen. Ik hou je alleszins op de hoogte mocht het me plots wel kunnen overtuigen. 🙂

 3. Jammer dat overnight oats jouw ding niet zijn. Ik ben er momenteel helemaal gek op, maar als het wat kouder wordt, zal het misschien ook vaker weer warme havermoutpap worden. Juliette is trouwens al gek op ‘pap’ :-).
  De Creachickstempels kocht ik ook. En dat te weten dat ik enkele jaren geleden nog dacht dat ik nooit zo iemand zou worden van stempels en stickers. Haha, ik had het even mis. Al zal ik ze wel moeten delen met dochterlief denk ik!

  1. Waarschijnlijk is het iets waar je aan gewoon moet worden én er zijn natuurlijk ook een massa combinaties om uit te proberen maar tijdens de mijn eerste twee (en tot nu toe enige pogingen) moest ik de hele tijd de neiging onderdrukken om het even op te warmen in de microgolfoven. De stempels zijn leuk hé. Ik ga ze misschien eens gebruiken om een achtergrond voor een kaart te maken. Gewoon allerlei stempels door elkaar zonder ze in te kleuren. Met mijn Harry Potter stempels wil ik dat ook eens proberen. Dan kan je gewoon zelf knutselpapier bedrukken wanneer je geen toepasselijke print vindt.

 4. Overnight oats zijn ook mijn ding niet! Ik heb een tijdje terug ook getest en heb uiteindelijk de havermout met de melk opgewarmd en dat vond ik véél lekkerder (en ik eet dat nu dus bijna elke dag). Mijn overnight oats werden ook totaal geen pap, gewoon natte havermout, brr :p
  Die chocoladerotsjes zien er dan wel weer mega goed uit!

  1. Zo ervaarde ik het zelf ook. Misschien wen je er na een tijdje wel aan maar ik moest de hele tijd de neiging onderdrukken om dat kommetje snel even op te warmen in de microgolfoven. Die waren gebaseerd op de rotsjes die ik een tijdje terug bij de Notenshop had besteld. Bij mijn tweede bestelling deed ik dat al niet meer omdat het zo moeilijk was om er af te blijven maar als verjaardagscadeautje was het natuurlijk geen probleem. 🙂

  1. Dankjewel Céline! Ik heb onlangs iets nieuws geknutseld dat ik (nadat mijn metekindje het gekregen heeft als verjaardagscadeautje) zeker op mijn blog ga delen. Het was heel leuk om te maken en het heeft ervoor gezorgd dat ik nu nog een hoop andere ideetjes in gedachten heb om te verwezenlijken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.