Aanwinsten September 2020

Mijn TBR is er heel dankbaar om en mijn spaarrekening waarschijnlijk ook … deze maand voegde ik opnieuw slechts een klein aantal boeken toe aan mijn collectie. Eentje meer dan vorige maand en dit keer zijn het allemaal eigen aanwinsten in plaats van recensie-exemplaren. Tja, ik vermijd de drukte van steden nog steeds dus dan kom je sowieso in minder boekenwinkels hé.

Zeeën van liefde van Jill Shalvis bestelde ik online vermits ik het via de plaatselijke boekhandel niet te pakken kreeg. Gelukkig lukte het me via het blauwe mannetje wel om er aan te geraken. Ja hoor, ik weet dat ik het ook rechtstreeks bij Harlequin kan bestellen maar het lijkt me een beetje gek om 3,95€ verzendkosten te betalen voor een boek dat 7,75€ kost. Ik was oorspronkelijk heel blij dat de Lucky Harbor-serie vertaald werd zodat meer mensen Jill Shalvis konden ontdekken maar vermits het altijd een uitdaging is om de vertaalde boeken te pakken te krijgen is de kans groot dat ik haar boeken nadat ik deze vervolledigd heb enkel nog in het Engels ga aanschaffen.

Halverwege de maand besloot ik toch nog maar eens bij de kringloopwinkel in ons dorp langs te gaan en twee paperbacks trokken meteen mijn aandacht bij de Engelstalige boeken. Dat laatste klinkt trouwens indrukwekkender dan het in werkelijkheid is hoor. Zo lijkt het immers alsof er super veel Engelstalig leesvoer te vinden is terwijl het maar een klein aantal boeken zijn. Wanneer er dan net twee tussen zitten die je aanspreken is het natuurlijk extra leuk.

Ik heb geen flauw idee of ze goed zijn dus dat is nog even afwachten. Toen ik ze kocht ging ik er ook vanuit dat ze tot dezelfde serie behoorden maar blijkbaar gaat het hier om twee aparte reeksen waardoor ik dus meer delen mis dan ik dacht. Dat is natuurlijk een risico bij Kringloopvondsten. Maar wie weet misschien kom ik de andere delen ook nog wel een keer tegen bij hen. Het lijkt me immers gek dat iemand enkel een tweede deel van een serie en het derde deel van een andere reeks zou binnenkomen bij de Kringloopwinkel.

My favourite witch – Annette Blair
Never been witched – Annette Blair

Drie boeken dus op één maand tijd. Ik kocht echter wel nog wat andere zaken. Zo bestelde ik bij Olleke de eerste box van hun Magic Book Club. Het is een subscription box waarbij je de dozen ook los kan kopen zonder dat je je bankkaart ergens aan moet koppelen. Dat was namelijk één van de zaken die me tegenhield om een box als Owlcrate, Fairyloot of Illumicrate te bestellen. Dat de dozen de vorm van een boek hebben en me daardoor meteen aan de Hogwarts Library deden denken hielp natuurlijk ook. Voeg daar nog een eenmalige korting aan toe en ik vond dat ik mezelf zo’n doos mocht schenken vermits ik deze maand nogal veel medische afspraken op de planning had staan. (ja hoor, ik ben goed in het bedenken van excuses om mezelf leuke zaken te gunnen) Ik ben heel benieuwd naar wat er allemaal in die Magic Book Club Box zal zitten en ga de inhoud hier zeker met jullie delen. Voor wie het zich afvraagt … nee, ik word niet door hen gesponsord. Al zou ik het niet erg vinden mocht daar ooit verandering in komen. 😀

Verder bestelde ik vooral items voor de Halloween-swap waar ik aan meedoe, cadeautjes voor mijn metekindje en knutselmateriaal voor mezelf. Yep, nog meer knutselmateriaal. Mijn snijplank was aan vervanging toe vermits het mes niet scherp genoeg meer was én blijkbaar niet vervangen kon worden. Bij mijn nieuwe exemplaar kan dat gelukkig wel. Daarnaast kocht ik ook enkele vellen van dat grote vierkante  dat ik nodig heb om meer albums te maken zoals het gepersonaliseerde boekje dat ik voor de derde verjaardag van mijn metekindje heb gemaakt.

Naar het einde van de maand toe zorgde een slechte weersvoorspelling én een cadeaubon waarvan de vervaldatum in zicht kwam voor een extra aanwinst. Tja, die bon kon hier bij ons in de buurt slechts in een klein aantal winkels worden ingeruild. Speelgoedwinkel Fun was daar één van dus eigenlijk is het niet mijn fout dat we hier mee terug naar huis keerden. Manlief was zelfs degene die uiteindelijk de knoop doorhakte en ik vond het super leuk om deze Harry Potter Lego Astronomy tower vervolgens samen in elkaar te knutselen terwijl het buiten aan het gieten en waaien was. Ik was helemaal vergeten hoe ontspannend het is om zo’n Lego stappenplan op te volgen en je creatie te zien groeien. Nope, ook hier werden we niet gesponsord door Lego of zo.

Kocht jij de voorbije maand iets leuks voor jezelf?

12 gedachten over “Aanwinsten September 2020”

 1. Boeken…. De Viking… een nieuwe serie terwijl de vorige nog niet uit is. Maar met de hoop dat zoonlief deze misschien ook leuk vindt, nu hij aan het einde komt van Grijze Jager en How to Train Your Dragon reeksen.
  Ik heb een Harry Potter lego ventje met Hedwig op mijn home office bureau staan, ook een recente aanwinst!

  1. Daar ben ik zelf ook goed in. Nieuwe boeken en series kopen terwijl ik de andere nog niet allemaal gelezen heb. 🙂 Oh tof, dat Harry en Hedwig je bureau wat magischer mogen maken.

  1. Eigenlijk had ik er wat detailfoto’s van moeten delen want het is echt knap om te zien. Zo ligt er in de Ravenclaw slaapkamer een Daily Prophet en een boekje dat je kan openklappen. De mandrakes kan je ook uit hun bloempot tillen om hun schreeuwende gezicht te zien. Er zitten echt veel leuke details in verwerkt. De nieuwe Flow heb ik uiteindelijk zelf ook gekocht maar de Cozy-box niet. Die sprak me op het eerste zicht minder aan.

 2. Dat kasteel is prachtig!! <3 Fijn dat jullie er samen zoveel plezier aan beleefd hebben. In september heb ik mezelf heel wat verjaardagscadeautjes gegund, voornamelijk knutselspullen. Daar heb je het bewijs al van gezien 🙂

  1. Ik vind het super leuk om al die creatieve foto’s en nieuwe aanwinsten te zien. Groot gelijk dat je jezelf wat extra cadeautjes hebt gegund in je verjaardagsmaand.

 3. Hier enkel een boek, en ook een eenpersoonsbed voor Juliette.
  En wauw, die lego! Ik speelde vandaag ook met J. met lego, en was ook vergeten hoe leuk ik het vond. Het zou kunnen dat Sinterklaas hier lego zal brengen :-D.

  1. Haha, hopelijk kan de Sint zich dan een beetje inhouden. Mijn broer kreeg ooit een Lego ridderkasteel van de Sint en toen had zwarte piet het ’s nachts al in elkaar gestoken voor hem.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.