Gelezen in Juni 2020

De maand begon weer heel rustig qua lezen. Al was het allereerste boek dat ik las wel heel snel uitgelezen. Dat was namelijk een prentenboek dat ik voor mijn metekindje voorlas in een video. Ik bestelde De grote tandenpoetsdag een tijdje geleden bij Standaard Boekhandel vermits ik niet voldoende prentenboeken in huis had om voorleesfilmpjes te kunnen blijven maken. Als dat geen goed excuus is om nieuwe boeken te kopen. Vervolgens begon ik in De komst van de kracht van Nora Roberts. De ontknoping van een trilogie waarvan Het Begin (ja, dat is ook de titel van het eerste boek) een geweldig startschot bleek te zijn. Dat boek wist me echt helemaal te overtuigen maar jammer genoeg deed de ontknoping dat veel minder. Ik deed ook behoorlijk lang over dit ene boek.

Deze maand viel het me ook bij meerdere boeken op dat Goodreads een veel lager aantal bladzijden vermeld dan het boek in werkelijkheid telt. Een 70-tal minder bij De komst van de kracht, 62p. minder bij een ander boek. Zo gaan mijn cijfers aan het jaar natuurlijk niet overeenkomen hé.

Na Nora Roberts begon ik in De passie van Jayne Ann Krentz en dat boek kon me nog minder overtuigen. Gelukkig deed The Savior van J.R.Ward (het ZEVENTIENDE deel uit de Black Dagger Brotherhood) dat wel. Ik heb altijd schrik dat het te herhalend gaat worden vermits de serie zo omvangrijk is. Maar ook al worden bepaalde zaken herhaald ik geniet nog steeds van deze verhalen.

Daarom besloot ik dan ook om nadien voor nog wat extra ontspanning te kiezen en Serieus verliefd van Jill Shalvis te herlezen. Ik las het verhaal eerder immers al een keer in het Engels.

Hier na was het tijd voor wat afwisseling dus koos ik ervoor om De zondares van Tess Gerritsen te lezen. Eén van de boeken uit haar Rizoli en Isles reeks.

Wanneer ik dit aan het typen ben ben ik halfweg in Tangles of Need van Nalini Singh. Ik ben momenteel echt aan het proberen om zoveel mogelijk boeken van mijn TBR te lezen en van deze schrijfster waren er nog enkele ongelezen boeken op me aan het wachten. Jammer genoeg lukt het me maar moeilijk om mijn aandacht bij dit boek te houden. Ik ben er echter nog niet helemaal uit of dat aan het boek (en de personages) ligt of gewoon aan het moment.

In het kort:

De grote tandenpoetsdag – Sophie Schoenwald & Gunther Jakobs – 32p.
De komst van de kracht – Nora Roberts – 462p.
De passie – Jayne Ann Krentz – 352p.
The Savior – J.R.Ward – 496p.
Serieus verliefd – Jill Shalvis – 382p.
De zondares – Tess Gerritsen – 320p.
Tangles of need – Nalini Singh – 422p.

Cijfertjes:

Goodreads: 47/100
Gelezen boeken: 7
Eigen boeken: 5
Recensieboeken: 1
Bladzijden: 2466p.
TBR: 126

Weggedaan:

De zondares van Tess Gerritsen en De passie van Jayne Ann Krentz.
De grote tandenpoetsdag kocht ik voor mijn metekindje dus die gaat ook weg.

9 gedachten over “Gelezen in Juni 2020”

 1. De komst van de kracht staat nog te wachten om gelezen te worden, maar van zodra het meegaat naar huis, voeg ik het toe op Goodreads en pas ik de pagina’s aan. Ik merk de laatste tijd meer en meer dat het aantal pagina’s niet klopt met het effectieve boek. Soms meer, maar soms ook minder. Van zodra het meer dan 25 pagina’s verschil betreft, pas ik het aan op Goodreads.

  1. Super dat je daar je tijd wil in investeren. Bij sommige grotere verschillen vraag ik me soms echt af hoe ze er komen. Waarschijnlijk overgenomen van een andere editie.

  1. Ja, dat is meteen de moeite hé als je al van bij het begin weet dat er meer dan 17 delen op je staan te wachten.

  2. Als je tbr al zo groot is voeg je er minder snel een reeks van minstens 17 boeken (plus een bijkomende spin-off serie) aan toe hé. Ik heb de smaak te pakken gekregen doordat ik het eerste deel cadeau kreeg van een vriendin en ondertussen vult de serie een volledige plank in mijn boekenkast.

 2. Dit doet me eraan denken dat ik nog een keer verder wil met J.R. Ward! Deel 1 vond ik erg leuk maar daarna ben ik de serie een beetje vergeten, stom genoeg. En zeker nu ik hoor dat hij goed blijft!

  1. Er zijn ook zoveel fantasy-series om te lezen en bij te houden (proberen alleszins). Ik merk zelf ook dat ik heel wat reeksen nog achterloop maar anderzijds vind ik het ook wel een fijn idee dat er nog heel wat op me ligt te wachten om ontdekt te worden.

    1. Oh ja, dan zou ik zelf toch ook kiezen voor de ‘So many books, so little time’ – optie. Toen bleek dat de bibliotheken een tijdje toe zouden zijn tijdens de quarantaine was ik heel dankbaar om dat grote aantal boeken dat nog op me stond te wachten om gelezen of herlezen te worden.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.