Tegenstellingen #6

Wanneer je zoals ik zowel van lijstjes als boeken houdt is het niet meer als vanzelfsprekend dat je beide samenvoegt tot een geheel … boekenlijstjes. De ene keer baseer ik me op de cover en deel ik hier bijvoorbeeld een Raaf in de Spotlight-lijstje of een lijst met allemaal collages van boeken met een gemeenschappelijk element op de cover. Een andere keer focus ik me net op de titels of auteurs met posts als Kleurrijke auteurs, Steeds een tikkeltje meer of Here, there, everywhere als gevolg. De post van vandaag hoort in dat laatste rijtje thuis vermits ik ook met vaste regelmaat titels tegenkom die elkaars tegenpolen zijn. Dus meteen ook het tegenovergestelde van Gedeelde titels.

Playing with water – James Hamilton – Paterson
vs
Playing with fire – Tess Gerritsen

The bad girl – Mario Vargas Llosa
vs.
The good girl – Mary Kubica

Spoorloos – Harlan Coben
vs.
Gevonden – Bart Claes

Ontvoerd – Sandra Brown
vs.
Ontsnapt – Gerbrand Fenijn

The professionals – Owen Laukkanen
vs.
The amateurs – Sara Shepard

The daylight gate – Jeanette Winterson
vs.
Night Gate – Isobelle Carmody

This is how it begins – Joan Dempsey
vs.
This is how it ends – Eva Dolan

De witte kamer – Samantha Stroombergen
vs
De rode kamer – Nicci French

The light – Jacqueline Brown
vs.
Darkness – Karen Robards

Find her – Lisa Gardner
vs.
Find him – John B.Michaels

Ik blijf dit leuke blogposts vinden om samen te stellen maar sta er telkens opnieuw van versteld hoeveel tijd er in kruipt. Wel een beetje stom dus om dan nadat je een heel deel titels en afbeeldingen hebt opgezocht en samengesteld tot collages ontdekt dat er eigenlijk al een aantal klaar stonden om verwerkt te worden in een blogpost.

Maar ach, wie weet duurt het dan dit keer wat minder lang vooraleer ik een nieuwe post publiceerd in deze rubriek.

10 gedachten over “Tegenstellingen #6”

    1. Merci Annabel! Ik vind deze altijd zo grappig om samen te stellen. Dan zie ik een titel waarvan ik vermoed dat er ook wel een tegenstelling zal bestaan en ben ik meteen weer een hele hoop tijd kwijt met opzoekwerk. Maar vermits ik het eindresultaat altijd wel grappig vind én er telkens van versteld sta dat ik er zoveel kan vinden blijf ik maar blogposts als deze samenstellen. 🙂

    1. Dankjewel Petra! Ik hoop binnenkort eens werk te maken van het bijlezen van jouw blogposts. Die volg ik per mail en ik heb de slechte gewoonte om die op te slaan in een mapje tot ik ze lees. Er staan er ondertussen weer heel wat op me te wachten.

    1. Bedankt voor het melden dat ga ik zo meteen even aanpassen. Nee, meestal kom ik één van de twee boeken online tegen of in een nieuwsbrief en wanneer ik vermoed dat er ook wel een boek zal bestaan met het tegengestelde van de titel dan ga ik daarnaar op zoek. Al heb ik van dit lijstje wel De rode kamer van Nicci French gelezen. Maar dat is al weer lang geleden.

    1. Dit keer schrok ik daar zelf toch echt van op een bepaald moment. Ik ging snel even wat titels opzoeken en plots waren we twee uur verder. Al een geluk dat het eindresultaat nadien wel tof is én dat er zoveel tegenstellingen te vinden zijn. Er staan er alleszins nog enkele klaar om te delen in de toekomst.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.