Mijn huidge TBR in cijfers

Oops, ik dacht dat het minder lang geleden was dat ik hier mijn ongelezen boeken onder de loep had gelegd. Blijkbaar is het al van 2018 geleden. Tijd dus om daar nog eens werk van te maken. Het aantal ongelezen boeken kan ik veel makkelijker bijhouden sinds ik op Goodreads een plank aanmaakte met mijn fysieke TBR. Maar in deze post ga ik de boeken nog iets nauwkeuriger bekijken. Misschien moet ik alvast beginnen met jullie te vertellen dat die TBR vorig jaar op een gegeven moment niet minder dan 170 boeken telde en dat dat aantal ondertussen al behoorlijk gezakt is.

Mijn huidge TBR telt namelijk 139 boeken.

3 x romans
4 x hervertellingen
18x romantische verhalen
1x Contemporary YA
100x fantasy (veel urban fantasy en paranormal romance)
7x SF
6x thrillers

Anekdotes over enkele van de ongelezen boeken:

Sommige van hen staan al een eeuwigheid in mijn boekenkast. Sorry boekjes.

De kleine getuige, één van de ongelezen thrillers kreeg ik van Annelies. Ik ga hem heus wel een keertje lezen hoor. Pinky swear!

The Fallen Angels – serie van J.R.Ward kon ik voor een mooie prijs op de kop tikken bij tweedehands.be

Bitten van Kelley Armstrong kocht ik bij een tweedehandse boekenverkoop van de plaatselijke bibliotheek.

Er zitten nog steeds heel wat Boekenfestijn boeken tussen: Infernal Devices trilogie, Katie Fforde, The Devil Inside van Jenna Black,

De Kim Harrison boeken heb ik in verschillende formaten en dat stoort me enorm. Ik heb de serie trouwens ook niet volledig. De eerste vijf boeken leende ik immers eerst bij de bibliotheek en toen de vertaling nadien niet meer werd verdergezet heb ik enkele delen in het Engels aangeschaft.

De twee boeken van Sherrilyn Kenyon kocht ik allebei tweedehands, maar wel in twee verschillende winkels (eentje in mijn eigen gemeente en eentje in Gent).

The Hazel Wood kreeg ik van Silke (nadat ze hem gelezen had) en ik twijfel ondertussen eigenlijk of ik het boek nog wel wil lezen.

Ook The Hitchiker’s Guide to the Galaxy verhalen staan nog op me te wachten.

Er zit een boek bij dat me getipt werd door Annemieke (Sorcerer to the Crown van Zen Cho)

en enkele boeken die ik ruilde tijdens het tweede verjaardagsfeest van Audrey’s leesclub.

Jaja,  die ene serie die ik ooit per ongeluk won (Het rad des tijds van Robert Jordan) staat er ook nog steeds.

Maar ook het vijfde boek uit de Outlander-serie waar ik nog steeds niet in begonnen ben vermits ik had opgevangen dat veel fans het vanaf daar bergafwaarts vinden gaan en ik de eerste delen net zo geweldig vond.

Plus en hele reeks Virgin River – paperbacks van Robyn Carr. Die stonden een jaar of twee geleden bij een Kringloopwinkel aan 0,25€ per stuk en toen besloot ik dat ik nog eens wilde testen of de serie ontspannend bleef of niet.

Er zitten ook twee recensieboeken bij die me ongevraagd werden opgestuurd maar die ik misschien nog wel eens een kans wil geven. (Ik ben Eleanor Oliphant en Het vijfde seizoen)

Plus een recensieboek dat ik wel had aangevraagd maar waar ik maar niet doorheen geraakte. Al wil ik dat ooit nog wel een keer opnieuw proberen vermits ik het eerste boek wel prachtig vond. (Het meisje in de toren)

Verder zit er ook een hervertelling van Beauty and the Beast bij waar ik exact hetzelfde probleem mee had. (The Beast’s Heart)

Een boek dat ik cadeau kreeg maar dat ik zelf nooit gekocht zou hebben (Ghosts of the Shadow Market van Cassandra Clare)

Het tweede deel uit de Overstekers-serie van Petra Doom. Ik ben het niet vergeten hoor Petra. Het staat daar net als die andere ongelezen boeken continu stilletjes ‘lees mij … lees mij’ te fluisteren.

Dat telt trouwens ook voor Tweedehands Vleugels en Zilveren Vleugels van Vanessa Gerrits.

Auteurs die me nog veel leeswerk gaan bezorgen in deze tbr:

Robert Jordan – 14 boeken
Robyn Carr – 7 boeken
J.R.Ward – 6 boeken
Nalini Singh – 5 boeken
Rachel Caine – 5 boeken
Kresley Cole – 5 boeken
Katie Fforde – 5 boeken

Hoe staat het met jullie TBR?

Ik ga er trouwens wel van uit dat dit aantal boeken behoorlijk zal zakken tijdens de O.W.L.’S. Readathon. Al heb ik daarvoor ook wel enkele strips van mijn man moeten aanspreken vermits ik voor bepaalde opdrachten zelf geen geschikte ongelezen boeken had.

20 gedachten over “Mijn huidge TBR in cijfers”

 1. Grappig dat jij uitgerekend Bitten nog niet gelezen hebt! Ik zie jou zo’n beetje als de Urban Fantasy-expert in Vlaanderen 😉 en dat is nu juist het boek waar mijn UF-liefde mee begonnen is. Vele wegen leiden naar Rome, dat is wel duidelijk…

  Fluistert nog eens extra * lees mij, lees mij *…
  😀

  1. Wow, wat een compliment. Dat zou wel heel indrukwekkend staan op een visitekaartje. “Urban Fantasy-expert in Vlaanderen” 🙂
   Maar zo zie ik mezelf niet hoor. Er zijn immers nog heel veel boeken binnen dat genre die ik nog moet ontdekken. Ik denk dat de eerste vijf boeken uit The Hollows-reeks van Kim Harrison mijn eerste kennismaking met Urban Fantasy waren.

 2. Mijn TBR gaat heel erg op en neer. Het ene moment lees ik eigenlijk alleen maar uit mijn eigen boekenkast, het andere moment alleen nog maar ebooks of boeken van de bibliotheek. Op dit moment valt het mee, volgens mij heb ik nu ongeveer 60 ongelezen boeken in mijn boekenkast.

  1. Bij mij wisselt het ook af en toe. Soms door de bibliotheek, een andere keer omdat er veel recensieboeken op me liggen te wachten. Ik vind het echter wel een fijn gevoel wanneer ik dat aantal wat kan laten zakken. Om het dan vervolgens weer aan te vullen met nieuwe exemplaren. Want het blijft uiteraard een vicieuse cirkel. 🙂 Zestig is trouwens een mooi aantal. Laag genoeg om haalbaar te blijven en hoog genoeg om niet meteen zonder leesvoer te vallen nu je moet binnen blijven.

 3. Wow 100x fantasy 😀 Ik heb niet eens zoveel boeken. En al zeker niet zoveel die nog gelezen moeten worden. Alhoewel misschien heb ik er wel meer dan 100. Ik heb ook verschillende HP-versies inclusief in vreemde talen, ik vraag me soms af of ik die elk afzonderlijk moet meetellen 😀

  Maar door de quarantaine ga ik eigenlijk niet meer naar de bib, al kan ik er mogen wel een boek afhalen. En daardoor moet ik wel ongelezen boeken uit mijn kast lezen ofwel moet ik er online kopen. Ik ben nu begonnen in een klepper van 1.285 bladzijden, daar ben ik nog even zoet mee 🙂

  1. Voor mijn totaal aantal boeken zou ik die verschillende edities allemaal meetellen maar bij mijn TBR hangt het er een beetje van af. Ik denk dat ik het enkel zou laten meetellen wanneer het in een taal is waarin ik het verhaal nog niet gelezen heb. Maar niet wanneer ik het een feestelijke editie van het nederlandstalige verhaal aanschaf. Wauw, met die klepper ga je inderdaad even toekomen. Ik ben nu eigenlijk wel heel blij dat er nog veel ongelezen boeken op me staan te wachten zodat ik niet naar de bibliotheek moet gaan tijdens deze periode.

   1. Ja, voor mijn TBR laat ik ze nu ook niet meetellen, meer voor het algemeen inderdaad 😀 Want ik heb ze in het Ijslands, Pools, Hongaars, Spaans,… Zuid-Afrikaans zou nog lukken maar dat is het laatste deel.
    Ik ben vandaag mijn gereserveerde boeken gaan ophalen.

    1. Ik zag ze in je stories verschijnen. Fijn dat je nog wat extra leesvoer in huis kon halen. Zijn de anderstalige edities souvenirs aan reizen die je hebt gemaakt? Of is er een andere reden waardoor het net die talen zijn?

     1. De meeste zijn souvenirs maar ik heb er ook een paar gekregen van mensen die op reis gingen. Dat van het Zuid-Afrikaans vond ik gewoon tof en gevraagd aan een vriendin die daar op bezoek ging bij haar zus of ze er één wilde meenemen. De zus dacht dat het niet zou bestaan in die taal, maar kijk, het bestaat toch.

     2. Ik zou zelf de Schotse versie eventueel nog aan mijn collectie willen toevoegen.

  1. Ik heb precies nog niet veel mensen enthousiast op The Hazel Wood weten reageren dus staat het niet meteen bovenaan mijn tbr. Misschien komt het er nog wel eens van maar het spreekt me momenteel niet direct aan.

 4. Nice! Mijn nummers zakken heel gestaag naar beneden trouwens dit jaar 😉

  Geef het Vijfde Seizoen asjeblieft een kans. Het is misschien wat anders geschreven dan je gewend bent maar geef het een paar hoofdstukken en kijk dan wat je vind. Het is echt een van mijn favoriete series en ik wil zoveel meer van deze schrijfster lezen.

  1. Alle beetjes tellen én helpen hé. Vermits ik dit jaar nog niet veel boeken heb gekocht gaat het hier ook nog steeds geleidelijk aan naar beneden. Maar ik ga me uiteraard geen heel jaar kunnen inhouden. Op zich deed ik dat omdat ik er van uit ging dat ik me in Londen serieus kon laten gaan maar nu dat er niet meer inzit zal ik binnenkort waarschijnlijk wel dichter bij huis wat nieuw leesvoer uitkiezen.

  1. Oh, dat heb ik er deze keer helemaal niet bijgezet. Normaal zoek ik dat ook op voor dit overzicht. Ik vermoed echter dat beide talen hier verhoudingsgewijs ook heel dicht bij elkaar gaan liggen. Beetje bij beetje daalt het aantal. Wie weet geraak ik ook nog een keer onder de 100. 🙂

 5. Is die Virgin River reeks toevallig gelinkt aan de Netflix-serie Virgin River? Ik heb trouwens The Hazel Wood weggegeven want ik vond hem niet zo goed. Mijn TBR bevat nu 149 boeken dacht ik !

  1. Ja, hoor. Dat klopt. Ik heb enkele jaren geleden de eerste vijf of zes boeken gelezen. In het eerste seizoen worden enkele boeken door elkaar verweven. Ik ben benieuwd hoe ze gaan verdergaan. Materiaal hebben ze alleszins genoeg want het is een nogal uitvoerige reeks.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.