Potteritis #5

Wow, het is al meer dan een half jaar geleden dat ik hier nog eens een Potteritis post deelde. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen. De term Potteritis durft hier wel eens af en toe ter sprake komen. Ik kan er immers niet omheen. Het is blijkbaar sterker als mezelf. Harry Potter-referenties zijn een onmisbaar aspect in mijn leven. In die mate zelfs dat het een aandoening leek die ik dan zelf maar omschreef als Potteritis. Ik ben nog steeds niet genezen en vermoed dat het om een chronische en ongeneeslijke aandoening gaat. Nog steeds betrap ik mezelf er immers regelmatig op dat ik iets denk te zien en het vervolgens iets helemaal anders is.

In ieder geval leek het me leuk om hier af en toe enkele momenten te delen waarin mijn Potteritis opspeelde.

De kans is groot dat je Potteritis hebt …

als je in plaats van een klassieke cake of koekjes een eetbare Mandrake maakt.

wanneer er op je boodschappenlijstje Niffler koekjes staan. Maar zeg nu zelf, dat is toch duidelijk een Nifflerbek ipv een kattentong hé.

Wanneer je geen speciale foto deelt op Instagram naar aanleiding van Harry’s verjaardag maar in plaats daarvan een lange fanfic leest waarin zijn verjaardag een belangrijke rol speelt en dan net op die dag bij de hoofdstukken over zijn verjaardag uitkomt. Yes, we can!

indien je een Drarry clubkaart maakt voor een mede fanfic-lezer. Nu ja, die ene persoon die ervoor gezorgd heeft dat ik opnieuw in de fanfics hervallen ben. 🙂

wanneer je in navolging van Slughorn een clubje begint. Geen Slughorn-clubje maar wel een sjaalclub door sjaals aan je vrienden/vriendinnen uit te delen in de kleuren van hun Hogwarts-huis.

als je bij het zien van deze trolley uit een oudere Aldi folder meteen aan Platform 9 3/4 moeten denken.

wanneer je bij het zien van roze truien de neiging moeten onderdrukken om er een bordje met ‘Umbridge’s favoriete items’ boven te hangen.

als je dingen hoort die niet gezegd worden. “Harry Potter mag niet opstijgen door de rukwinden”. Dat was wat ik dacht te horen. Wat mijn man in werkelijkheid zei was “helicopter mag niet opstijgen … “ Dat had ik eigenlijk meteen goed moeten horen hé want Quidditch wordt in de slechtste weersomstandigheden gespeeld. Die laten zich niet stoppen door wat rukwinden.

 

wanneer je bij een bezoekje aan Intratuin vrijwel alles aan Harry Potter kan linken. Maar kijk dan … ze vroegen er toch echt om hé. Niet?

indien je Beauxbatons en Hufflepuff schoenen spot in het shopping center.

als je bij het zien van deze prent en de titel van het boek meteen ‘Blijkbaar steek je er Ron en Harry in’ denkt.

wanneer je je bij een slecht genezende verwonding bedenkt dat je die Episkey precies toch nog wat meer zal moeten oefenen.

als je het nog steeds spijtig vindt dat manlief het niet ziet zitten om deze in het aquarium te plaatsen. De verf zou niet goed zijn voor de vissen. Ik heb gezegd dat dat waarschijnlijk wel meevalt met magische verf maar het mocht niet baten.

indien je bij het zien van deze sjaal meteen aan Nagini moeten denken.

als je in de bibliotheek aan Professor Lupin herinnerd wordt en meteen zin krijgt om hem te herdenken met een stukje chocolade.

Indien het antwoord op deze vraag als volgt klinkt … Duh!

indien je over het talent beschikt om vrijwel alles aan Harry Potter te kunnen linken. Misschien maar goed ook want anders zou ik hier niet veel te melden hebben in deze rubriek. 😉

crusio-vs-cruzio-bergen-op-zoom-potteritis

zelfs ijsjes.

“One of the symbols looked to be a badger with his tail in flames.” Wanneer je dit leest en spontaan ‘Hufflepuff is on fire’ denkt.

als je op één en dezelfde dag zowel Hermione als Draco Malfoy spot.

indien je niet enkel een Draco Malfoy-kaart voor een vriendin knutselt maar ze vervolgens ook in zijn naam schrijft.

als deze Hufflepuff-accessoires je meteen opvallen tijdens het winkelen.

indien je in deze foto van Haaike een verticale Snitch kan spotten. Nee? Oei, dan ligt het misschien echt aan mij.

indien je over het talent beschikt om totaal te kunnen negeren dat je eigenlijk al heel wat HP notitieboeken hebt zodra er een nieuw prachtexemplaar wordt uitgebracht.

wanneer je de neiging niet kan onderdrukken om datzelfde notitieboek te aaien want tja … boeken hebben dus wel degelijk gevoelens hé.

 wanneer het je meteen opvalt dat ze zelfs bij Wibra voor het Hufflepuff-kleurenpalet hebben gekozen. Mochten ze die Hufflepuff-outfits nu ook nog eens op de voorgrond plaatsen hé.

wanneer deze reclame in je Instagram-feed opduikt omdat je veel prenten leuk vindt waar een das op staat. Ik hoop alleszins dat dat de reden is want ik drink nooit alcohol.

als je je vriendinnen aansteekt met het Potteritis-virus.

indien je vriendinnen je dit soort post toesturen.

wanneer je de Quibbler leest.

wanneer je een foto van Tom Felton in je feed ziet opduiken en meteen merkt dat hij een grijs/gele muts op heeft. Om dan vervolgens te besluiten om hem dan ook maar een Hufflepuff sjaal te geven vermits het duidelijk koud weer was.

 indien je geheugen het best vergeleken kan worden met dit beeld.

als je super happy wordt van de titel van dit nummer.

indien je de neiging niet kan onderdrukken om elementen uit je favoriete fantasiewereld te gebruiken als excuus.

indien je met je metekindje dit soort gesprekken voert wanneer ze je halsketting ziet …

IZE: Oh, een uil!
Ik: Ja en wat heeft die uil vast?
IZE: Een briefje … van wie komt die brief?
IK: Van een heel leuke school

wanneer één van je lezers je er op wijst dat ongeveer 70% van je Foto-update posts over Harry Potter gaat en je haar helemaal gelijk moet geven.

wanneer er aan deze blogposts geen einde lijkt te komen. Maar nu ga ik toch echt afronden hoor. Proficiat aan wie het tot hier heeft volgehouden. 😉

2 gedachten over “Potteritis #5”

    1. Dankjewel! Ik blijf het opvallend vinden hoeveel van die zaken ik bij elkaar krijg zonder er bewust naar op zoek te gaan. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.