Gelezen (én gekeken) in februari 2020

Februari bleek een rustige leesmaand te zijn. Een combinatie van pijnklachten en vermoeidheid zorgt er nog steeds voor dat het me vrij slecht lukt om me te concentreren. Dus word ik bij het minste uit het verhaal getrokken en dat is echt super frustrerend. Gelukkig lukte het me toch enkele keren om goed op te gaan in het verhaal én las ik deze maand geen enkel boek dat tegen viel. In die situatie vind ik het eigenlijk een pak minder erg dat ik trager en dus ook minder lees dan vroeger.

Ik begon de maand met een recensieboek waar ik heel benieuwd naar was. De eerdere twee delen van De kleuren van magie-serie heb ik immers met veel plezier verslonden en ik was dan ook heel nieuwsgierig naar het afsluitende deel, De kleuren van licht. Mijn recensie is ondertussen al verschenen dus wie deze las weet al dat het einde me niet heeft teleurgesteld.

Vervolgens nam ik Kinked uit de kast. Dit boek bestelde ik begin dit jaar nadat bleek dat ik bij de Secret Santa Swap het volgende deel had gekregen terwijl ik het voorgaande verhaal nog niet in mijn kast had staan vermits het nog op mijn kerstwenslijst voor vrienden en familie stond. Ook dit verhaal van Thea Harrison bleek voor ontspanning te zorgen.

Hierna koos ik opnieuw voor een recensieboek. Eentje waar ik geen bepaalde verwachtingen bij had maar waar ik wel heel benieuwd naar was. Tja, sommige flapteksten hebben nu eenmaal dat effect en bij dit boek was dat dus ook het geval. Ik hoopte een beetje dat Heks & Jager van Shelby Mahurin een standalone zou zijn vermits ik ondertussen al zoveel verschillende series aan het volgen ben maar er komt dus nog een vervolg op. Al moet ik toegeven dat ik dat niet heel erg vind vermits ik het een heel fijn boek bleek te vinden.

Als vierde boek koos ik voor een boek van mijn Go To-schrijfster voor een hartverwarmend en ontspannend verhaal. Jill Shalvis blijkt dan altijd de juiste keuze te zijn. Bij Rainy Day friends bleek het hartverwarmende en meeslepende meer door te wegen dan het humoristische aspect maar ontspannend was het sowieso.

Ik sloot de maand af met Etiquette & Espionnage van Gail Carriger. Het eerste deel van een spin-off serie van The Parasol Protectorate reeks. Wanneer ik deze blogpost aan het voorbereiden ben zit ik halverwege het boek. Het zou dus kunnen dat ik hierna nog aan een ander verhaal begin maar het zou me ten stelligste verbazen mocht ik dat nog uitgelezen krijgen voor het einde van de maand.

Weggedaan:

Deze maand besloot ik ook twee boeken te verwijderen van mijn TBR. Ik was namelijk iets te enthousiast toen Annemieke me vroeg of ik enkele boeken wilde waar zij afscheid van ging nemen. Rebel Belle van Rachel Hawkins viel beter mee dan verwacht maar achteraf bekeken spraken deze eerste twee delen van de Extinction Trials-serie me toch niet echt aan.

Gekeken:

The Sarah Connor Chronicles: seizoen 1, aflevering 1-5
Sex Education: seizoen 2, aflevering 2-8
Locke & Key: seizoen 1
Everest, de jonge yeti
Maleficent: Mistress of Evil

In het kort:

De kleuren van licht – V.E.Schwab – 654p.
Kinked – Thea Harrison – 294p.
Heks & Jager – Shelby Mahurin – 443p.
Rainy day friends – Jill Shalvis – 358p. – deze werd blijkbaar ook in het Nederlands uitgebracht als Op de juiste weg. Het is ook niet het enige deel in de Wildstone-serie dat werd vertaald. Dus ook wie liever in het Nederlands leest kan nu kennis maken met Jill Shalvis.
Etiquette & Espionnage – Gail Carriger – 307p.

De dag waarop ik mijn reisbeker niet bij me had vermits mijn rugzak volgeladen was met 10 boeken en 2 dozen zelfgemaakte Brookies.

Cijfertjes:

Goodreads: 13/100
Gelezen boeken: 5
Eigen boeken: 3
Recensieboeken: 2
Gelezen bladzijden: 2056p.

Wat was jullie favoriete boek in februari?

Note to self: Maak de volgende keer wat meer foto’s van de boeken die je leest. Dat ben ik de voorbije maand precies een beetje vergeten.

10 gedachten over “Gelezen (én gekeken) in februari 2020”

  1. Die titel zou ik zelf ook hebben geantwoord indien iemand me vroeg wat jouw favoriete boek was van februari. Het zou me niet elke maand lukken maar deze maand zou ik het wel geweten hebben. 🙂

 1. Altijd leuk om deze overzichtjes te lezen! Ik ben nog bezig in mijn recensie boek, als die uit is (ik hoop morgen) start ik in een nieuwe Nora. Nu al zin in! Hoewel op de zetel een fijne serie kijken ook nog op mijn to-do-lijst staat voor deze 2 vrije dagen.

  1. Ik ben momenteel ook bezig in een recensieboek en wil daarna weer iets uit mijn eigen collectie selecteren. Later deze maand gaan we ook even naar de zee en ik heb nu al zin om een stapeltje boeken uit te kiezen om daar te lezen.

 2. Die covers van The Extinction Trials zijn wel supermooi! Ik heb dit jaar nog maar twee fictieboeken gelezen (Harry Potter n°1 en Veel liefs van Beth O’Leary), al de rest was non-fictie. Het lijkt een jaarlijks terugkerend iets te worden, dat ik in de winter alleen maar non-fictie en zelfhulpboeken lees.

  1. Dat vond ik dus ook. Echte eyecatchers, maar de inhoud spreekt me dus minder aan. Ik denk dat ik in het verleden iets te veel YA boeken achter elkaar heb gelezen waardoor ze me nu vaker niet dan wel aanspreken. Wel grappig dat dat een terugkerend iets is bij jou. Ik heb bij mezelf nog niet echt een terugkerende seizoensgebonden leesgewoonte kunnen achterhalen.

 3. Dat vergeet ik ook soms, foto’s nemen van boeken 😀 Ik las 5 boeken uit waarvan drie hondenboeken. Ik hou normaal niet van boeken waarin een dier de hoofdrol heeft maar ik moet zeggen, ik was aangenaam verrast.

  1. Ik denk dat ik ondertussen alle Terminator-films gezien heb en net als jij vind ik de serie eigenlijk leuker.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.