Aanwinsten Februari 2020

Het zag er lange tijd naar uit dat deze blogpost geen enkel nieuw boek zou bevatten. Ik had immers wel enkele boeken besteld maar die kwamen niet meteen aan. Een Aanwinsten-post zonder boeken zou nogal saai zijn dus had ik nog een extra reden om blij te zijn toen de postbode aan de deur stond met een recensie-exemplaar. Ik benadruk nog even die ‘extra’ want dit boek is zo mooi dat het op zich al een feestje is. Nu maar hopen dat de inhoud even mooi is als de prachtige verpakking.

Ik ben de voorbije maand nochtans tweemaal in een boekhandel geweest maar jammer genoeg was er telkens niets binnen dat me meteen aanspraak. Het lijkt er op dat ik de laatste tijd nog wat kritischer ben geworden bij het al dan niet willen aankopen van een boek. Die grote tbr zit daar ongetwijfeld voor iets mee tussen maar ook het feit dat ik al vrij veel gelezen heb en daardoor al sneller het idee heb dat een boek lijkt op iets wat ik eerder al las.

Het leek er dus naar uit te zien dat er geen boeken gekocht zouden worden in februari. Tot ik besloot om nog eens op AwesomeBooks te gaan kijken om te zien of ze toevallig het allereerste Harry Potter boek niet hadden in de hardcover editie die ik nog steeds zocht … Uiteindelijk vond ik daar meer dan verwacht maar jammer genoeg zijn de boeken nog niet aangekomen waardoor ik ze nog niet met jullie kan delen.

Gelukkig kan ik wel het prachtexemplaar van Boekerij tonen dat me werd toegestuurd door Lannoo. Van hen kreeg ik namelijk dit mooie exemplaar van De wrede prins van Holly Black.

Ik kreeg zelfs de gelimiteerde hardcover editie toegestuurd en daar ben ik echt heel blij mee. Onder de dustcover zit namelijk een boek met linnen kaft verborgen waar een goudkleurige kroon is in verwerkt. Ook de zijkant van de bladzijden heeft een gouden laagje gekregen dat mooi bij de omslag past. Maar daar stopt het niet mee. Aan de binnenzijde van die linnen hardcover staan namelijk prachtige illustraties van Salome Totladze en het boek zelf bevat ook nog een gedetailleerde landkaart en een kleinere illustratie bij de start van een nieuw hoofdstuk. Ik heb nog niet de kans gehad om het boek te lezen maar ik ben er nu al super blij mee.

Andere  fijne aanwinsten:

❤️een Harry Potter and the Philosopher’s Stone halsketting (gewonnen bij Anderwereld)
❤️Oktoberdots bladwijzers met daarop gevulde boekenkasten in Harry Potter thema
❤️een Hermione Granger artefact doos (gekregen van manlief)
❤️Een Hogwarts snijvorm
❤️een badger pin (echt, die Notes is zo gemeen. Die blijft badger telkens aanpassen naar bagger. Het is gewoon een Hufflepuff-hater!)

❤️Harry Potter stickers voor mijn bullet journal
❤️een Beauty and the Beast theeblik
❤️een metalen Chocolate Frog sleutelhanger (die zo mooi is dat ik hem eigenlijk niet durf te gebruiken uit schrik dat de verf er af zou gaan)
❤️een geel strikje zodat ik ook mijn haar een Hufflepuff-update kan bezorgen (plus een gele riem om de outfit te vervolledigen)
❤️een Harry Potter Memory vermits ik hoop dat offline een spelletje rustgevender zal zijn dan online

4 gedachten over “Aanwinsten Februari 2020”

  1. Waauw, wat een prachtige editie van de wrede prins! Ik las die vorige jaar voor mijn NEWTs en smaakte naar meer. Het laatste boek las ik nog niet, omdat ik wacht op de publicatie van de juiste editie zodat die past bij mijn andere boeken ;-). Maar de reacties zijn wel wat gemengd, dus ik ben een beetje bang om er in te beginnen ook….

    Oh, die snijvorm ziet er zo mooi uit! Ik heb me altijd al afgevraagd: hoe gebruik je dat?

    1. Oei, dan is het inderdaad een beetje spannend om er in te beginnen. Het zou wel jammer zijn mocht dat tweede deel plots behoorlijk tegenvallen. Misschien moet ik tegen een volgende foto-update eens foto’s maken van het toestel dat ik voor die snijvormen gebruik. Het lijkt een beetje op een toestel waar je pasta doorheen draait om lasagne te maken. Afhankelijk van de platen en vormen die je gebruikt kan je vormen uitsnijden of embossen.

  2. De nl editie van the cruel prince is echt super mooi maar ik heb de engelse pb en ik kan me nog steeds niet zetten tot het aanschaffen van het vervolg dus ik denk dat het dan voor mij het geld niet waard is haha. Ik zal dan dus ook het vervolg uit de bieb halen als die ook wordt vertaald.

    1. Als het een twijfelgeval is is het wel handig dat je bij de bibliotheek terecht kan hé. Ik ben zelf benieuwd naar het vervolg maar blijkbaar is niet iedereen daar even enthousiast over. Nog even afwachten dus tot ik het zelf kan lezen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.