Gelezen in Januari 2020

Ik ben niet plots veel sneller of vlotter gaan lezen zodra het nieuwe jaar begon. Dat is jammer genoeg niet plots veranderd maar ik heb wel zes boeken kunnen lezen én ook echt van die verhalen genoten. Fantasie was opnieuw in de meerderheid maar ik las evengoed een futuristische thriller en een romantisch verhaal waardoor er (wat mij betreft alleszins) voldoende variatie in zat. Bovendien las ik ook een boek van een auteur die ik nog niet kende en viel ook dat boek heel goed mee. Dus januari was wat mij betreft een fijne leesmaand. Kijk maar even mee welke boeken ik las …

Het eerste boek dat ik las in 2020 was ook het eerste boek dat ik dit jaar aan mijn collectie mocht toevoegen. Ik besloot namelijk om de mooie geïllustreerde editie van The Tales of Beedle the Bard die ik van mijn lieve schoonouders cadeau kreeg als eerste te lezen. Die telt niet zoveel bladzijden maar is wel heel mooi afgewerkt.

Vervolgens koos ik voor wat afwisseling én voor het nog wat langer genieten van de kerstsfeer door Chasing Christmas Eve van Jill Shalvis te lezen. Dit boek kreeg ik van mijn lootje tijdens de Secret Santa swap van vorig jaar en het zorgde voor welkome ontspanning.

Daarna haalde ik een ander Swap-boek uit de kast. Dit keer eentje die ik tijdens de Spook-a-Swap van 2019 kreeg. Grave witch van Kalayna Price is het boek van een auteur die ik nog niet kende en dit eerste deel was een fijne kennismaking. Het deed me aan een aantal auteurs denken die ik graag gelezen heb zonder dat het aanvoelde als een kopie. Auteursnamen die me tijdens het lezen te binnen schoten zijn Kim Harrison, Seanan McGuire en Darynda Jones.

Hierna las ik mijn eerste recensieboek van het jaar. Normaal is ondertussen mijn recensie van Berucht al verschenen en weten jullie dus al dat ik opnieuw genoten heb van een nieuw vervolgdeel in de Eve Dallas-serie van J.D.Robb.

Vervolgens was Wayward Son, het vervolg op Carry on aan de beurt. Dat eerste boek las ik zonder specifieke verwachtingen en bleek ik uiteindelijk heel tof te vinden. Hierdoor had ik iets gelijkaardigs verwacht van de opvolger en blijkbaar kon Wayward Son die verwachting niet waar maken. Niet dat ik het verhaal tegen mijn zin gelezen heb of zo. Het was nog steeds vermakelijk maar het voelde tegelijk ook een beetje aan alsof er niet heel veel gebeurde. Ik ben er nog niet helemaal uit of dat aan mij (én mijn verwachtingen) lag of aan het boek zelf.

Het volgende boek dat ik uit mijn eigen collectie koos was Spell of the Highlander van Karen Marie Moning. Ongeveer halverwege het boek had ik pas door dat het boek niet in de juiste volgorde in mijn kast stond én dat ik een deel in deze serie mis waardoor ik onbewust twee delen had overgeslagen. Op zich leek dat geen probleem te zijn maar ik wil natuurlijk wél de andere twee delen ook lezen. Dus ziet het er naar uit dat ik nog een extra boek op mijn boekenwenslijst mag neerpennen. 🙂

Vervolgens besloot ik me toch maar eens te wagen aan een boek dat ik tijdje geleden won bij Jessica van Reviews & Roses. Toen ze bij haar blogverjaardag pakjes ging uitdelen viel ik namelijk in de prijzen en ontving ik zowel Obsidian als Onyx van Jennifer L.Armentrout. De boeken stonden ondertussen al een hele tijd in de kast op me te wachten dus het werd tijd dat ik er eens in begon. Alleen … tja, voorlopig lijkt het niet bepaald mijn cup of tea te zijn. Maar misschien verandert dat nog naarmate het verhaal vordert.

Naast deze boeken lag ik ook enkele fanfics. Jammer genoeg bleken veel daarvan behoorlijk tegen te vallen waardoor ik ze meteen uit mijn gedacht heb vervaagd. Dankzij Marcia las ik echter ook een fanfic die wel goed was uitgewerkt. In In front of me herschrijft dll10  het laatste boek uit de serie en zorgt er daarbij voor dat Hermione en George een koppel vormen. Ik vermoed dat nu heel wat fans gaan beginnen steigeren maar ik heb dat verhaal heel graag gelezen. Tja, ik hou er nu eenmaal van om in die wereld te verblijven. Ook wanneer fans hem er plots een beetje anders laten uitzien.

Ik tel hem niet mee voor mijn Goodreads-challenge vermits het verhaal daar niet terug te vinden is. Maar de kans is dus wel groot dat ik vanaf dit jaar ook af en toe een fanfic vermeld wanneer ik hem goed vond. Deze telde trouwens 140,479 woorden wat neerkomt op ongeveer 562 bladzijden. (Blijkbaar telt een bladzijde gemiddelde 250 woorden dus deze maatstaf gebruik ik om te berekenen hoeveel bladzijden zo’n verhaal telt.)

Weggedaan:

Na het lezen van Obsidian besloot ik dat ik niet verder wilde lezen in deze serie waardoor zowel Obsidian als Onyx van Jennifer L.Armentrout uit de boekenkast werden gehaald.

In het kort:

160p. – The Tales of Beedle the Bard
366p. – Chasing Christmas Eve
325p. – Grave witch – Kalayna Price
415p. – Berucht – J.D.Robb
354p. – Wayward Son – Rainbow Rowell
394p. – Spell of the Highlander – Karen marie Moning
418p.- Obsidian – Jennifer L. Armentrout

Cijfertjes:

Goodreads: 8/10
Gelezen boeken: 8
Eigen boeken: 6
Recensieboeken: 1
Fanfic: 1
Gelezen bladzijden: 2994p.

12 gedachten over “Gelezen in Januari 2020”

  1. Ik ben heel benieuwd wat jij er van gaat vinden. Super lief dat je die fanfic wil toevoegen op Goodreads. Je mag dat doen maar het is niet noodzakelijk hoor. Het leek me gewoon leuk om wanneer ik een goed uitgewerkte fanfic las deze ook toe te voegen aan mijn overzicht van gelezen boeken.

  1. Op zich viel het gelukkig nog wel mee. Eentje dat niet aan de verwachtingen voldeed maar nog wel fijn leesvoer was en slechts één boek dat dat niet was.

 1. Het is jaren geleden dat ik nog eens een fanfic heb gelezen. Er is een periode geweest dat ik dat enorm veel las, maar nu kom ik daar eigenlijk niet meer mee in aanraking…

  Goed begonnen ook in januari!
  Ik las maar liefst 10 boeken! Haleluja voor audioboeken 😉 Ik ben nog niet aan bloggen erover toegekomen, maar schreef wel alle recensies al 😉

  1. Ik heb exact hetzelfde op het kleine detail na dat ik dus nu weer hervallen ben. Een aantal jaren geleden las ik ontzettend veel fanfictie en amper boeken. Toen ben ik er plots mee gestopt omdat ik gewoon niet meer aan boeken toekwam en eind 2018 (of begin 2019) ben ik dus opnieuw hervallen.

   Aan audioboeken heb ik me nog steeds niet gewaagd. Ik vrees dat ik daar het geduld niet voor zou hebben. Mocht ik dagelijks met de trein reizen of in de file staan dan zou ik daar waarschijnlijk wel mee beginnen. Super knap dat je al zo goed voorbereid bent. Ik moet zelf nog eens wat meer van die ‘Oh ja, deze las ik ook nog’-posts inplannen want ik heb hier heel wat korte notities klaarstaan.

 2. Ik denk eigenlijk niet dat ik al ooit een fanfic gelezen heb, kan het mij alleszins niet herinneren. Hermione-George is inderdaad een beetje een raar idee, maar als het goed uitgewerkt is, waarom niet eigenlijk 🙂

  1. Er zit ook veel rommel bij hoor maar sommige verhalen zijn echt wel goed uitgewerkt en dan is het natuurlijk volop genieten.

  1. Ik had eerder al wat van haar gelezen en dat wist me inderdaad niet te overtuigen. Maar hier las ik echt zoveel enthousiaste reacties over dat ik dacht dat het misschien helemaal anders was dan haar andere werk. Dat bleek niet het geval te zijn.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.