Aanwinsten Januari 2020

Wie zich afvroeg of ik het nieuwe jaar zou inzetten met een Book Buying Ban om mijn TBR in te tomen moet ik bij deze ontgoochelen. Eigenlijk doe ik nooit aan goede voornemens. Ik probeer doorgaans gewoon mijn best te doen en op enkele zaken te letten maar ik ga mezelf niet die zaken ontgunnen die me gelukkig maken en nieuw leesvoer is daar sowieso één van. Aan het begin van januari leek het er op dat het deze eerste maand nog wel ging meevallen qua boeken kopen. Maar uiteindelijk kwam daar dus toch nog verandering in.

De eerste dag van het jaar kreeg ik al meteen een boek cadeau. Een heel mooi exemplaar zelfs. Als dat geen mooie start is weet ik het ook niet hoor. Toen we bij mijn schoonouders nieuwjaar gingen vieren kreeg ik van hen namelijk de geïllustreerde editie van The Tales of Beedle the Bard cadeau. De donker paarse sjaal waar het boek op ligt kreeg ik ook cadeau van hen.

Vervolgens stuurde Lannoo me zowel Berucht als Perfectie van J.D.Robb toe. Twee vervolgdelen in de Eve Dallas-serie die ik nog niet gelezen had. Bij één van hen is daar ondertussen al verandering in gekomen.

Een weekje later ontving ik opnieuw een pakket van Lannoo en dit keer zat daar De kleuren van licht van V.E.Schwab in. De eerste twee delen uit deze serie heb ik heel graag gelezen dus ik ben heel benieuwd naar de ontknoping.

Vermits ik het jaar heb ingezet met een dubbele blaasontsteking die jammer genoeg voor nog wat extra pijnklachten zorgt besloot ik toen ik in de Standaard Boekhandel in Antwerpen de volgende twee vervolgdelen tegenkwam in de editie waarin ik verder wil gaan dat ik wel wat troost-leesvoer verdiende. Dus keerde ik later die dag naar huis met zowel A heart so fierce and broken van Brigid Kemmerer als Tunnel of Bones van Victoria Schwab.

Iets later stond de postbode opnieuw aan de deur met een pakje voor me. Dit keer kwam dat van Agora Books en bevatte het een recensie-exemplaar van Heks & Jager van Shelby Mahurin. Deze schrijfster ken ik nog niet dus ik heb geen flauw idee van wat ik van het boek mag verwachten.

Begin januari wilde ik het nieuwe Thea Harrison-boek lezen dat ik van mijn Secret Santa cadeau had gekregen. Alleen ontdekte ik toen dat ik nog een deel te kort kwam. Ik had namelijk het ene deel op mijn Secret Santa wishlist geplaatst en het andere op mijn Giftster-wenslijst. Dus tja, toen bleek dat de eerder vermelde blaasontsteking het niet opgaf na één antibiotica-kuur besloot ik dat er nog een troost-boekje besteld mocht worden en dat werd Kinked van Thea Harrison.

Misschien heb ik zelfs nog wat andere zaken gekocht en besteld om mezelf te troosten. Maar die laat ik jullie in een andere blogpost wel eens zien.

In het kort:

The Tales of Beedle the Bard – illustrated – Cadeau
Berucht – J.D.Robb – recensieboek
Perfectie – J.D.Robb – recensieboek
De kleuren van licht – V.E.Schwab – recensieboek
A heart so fierce and broken – Brigid Kemmerer – gekocht
Tunnel of bones – Victoria Schwab – gekocht
Heks & Jager – Shelby Mahurin – recensieboek
Kinked – Thea Harrison – online gekocht

12 gedachten over “Aanwinsten Januari 2020”

 1. Dat is een goed begin van het jaar! Sinds ik niet meer blog, koop ik eigenlijk nog heel weinig boeken, maar met mijn nieuwe knutselaankopen zou ik ook wel iedere maand een blogpost kunnen vullen… 😀 Ik heb één boek gekocht deze maand: Big Magic van Elizabeth Gilbert, tegelijk ook het eerste vijfsterrenboek van het jaar.

  1. Oh, maar knutselmateriaal komt er hier ook af en toe bij hoor. Zo had de postbode vandaag een heel mooie Hogwarts-snijvorm bij waarmee ik binnenkort aan de slag wil gaan. Naast boeken zijn stationary en knutselmateriaal duidelijk mijn zwakke punten wanneer het om aankopen gaat.

  1. Ik ben nu alvast benieuwd naar jouw Londen-bookhaul. Maar ook naar je reisverslag. Het fijne is dat je dat aan het einde van de maand ook offline kan delen.

  1. Ik ook. Maar ik was dus zo slim om eerst het dikste recensie-exemplaar te willen lezen dat hier lag te wachten. Jammer genoeg heb ik de voorbije dagen nog niet veel kunnen lezen.

 2. De geïllustreerde versie van Tales of Beedle the Bard heb ik een keer in een boekwinkel gezien en ik vond hem echt prachtig! Ik las vroeger altijd al boeken die geïllustreerd waren door Chris Riddell dus de tekenstijl kwam me meteen bekend voor. Ik hoop dat de klachten van de blaasontsteking snel over gaan!

  1. Ik kende hem tot nu toe enkel van zijn illustraties voor Sleeper and the spindle. Maar hij heeft wel een heel fijne tekenstijl dus ik ben blij dat het de prenten voor rekening mocht nemen bij deze speciale editie van Tales of Beedle the Bard. Dankjewel trouwens! Ik duim er zelf ook voor.

 3. The tales of Beedle the Bard ken ik niet, maar het ziet er wel heel mooi uit!
  Ik kocht in januari ook al vier boeken (meer dan jij dus, woeps 🙂 ) en ik had niet eens troost voor ziekte nodig… Hoewel, ik heb ná die aankopen wel griep gehad, dus misschien was mijn hoofd zich mentaal al aan het voorbereiden op de ziekte die ging komen en heb ik daarom zoveel boeken gekocht. Ja, dat zal zeker de reden zijn 😉

  1. Haha, dat gaat het zijn. Jouw hoofd voelde het gewoon al aankomen en was zich alvast aan het voorbereiden door er voor te zorgen dat jij boeken ging kopen. Al een geluk dat we geen excuses nodig hebben om boeken te mogen kopen hé. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.