Foto-update #163

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.


Op korte tijd maakte ik zowel iets om iemand troost te bieden die onverwachts afscheid moest nemen (jammer genoeg bleef het niet beperkt tot dit ene afscheid en maakte ik nadien nog zo’n sleutelhanger als herinnering), als een kaartje met gelukwensen voor een gezinsuitbreiding. Ja hoor, de familie werd weer wat groter.

Ik moest glimlachen toen ik tijdens het selecteren van rustige muziek voor tijdens mijn Tai Chi oefeningen deze titel zag staan. De ideale soundtrack voor een Hufflepuff.

Ongeveer half januari kwamen we samen met mijn broers en schoonzussen zodat mijn neefje en metekindje hun nieuwjaarsbrieven konden lezen. Ize kende hem al helemaal uit het hoofd en haar brief heeft ondertussen een ereplekje in de boekenkasten gekregen. Zelf kreeg ze (uiteraard) enkele nieuwe boeken maar ook een houten sushi-set en een puzzel met lezende dieren. Er waren ook lekkere desertjes en ’s avonds werd de houten sushi vervangen door een iets smakelijkere versie.

Ik was nog net op tijd om een blogvriendin te kunnen verrassen met verjaardagspost.

Tijdens een bezoekje aan de Standaard Boekhandel spotte ik een boek dat me meteen aan Kwante deed denken.

Ik kwam bij 4Geeks in de kelder van de Stadsfeestzaal ook deze leuke theepot tegen maar liet hem toch maar mooi staan vermits ik er ooit eentje met de Marauders Map wil kopen.

Januari begon niet zo goed op medisch vlak dus troostte ik mezelf door deze leuke Quibbler te bestellen (en nieuwe boeken te kopen). De Quibbler bestelde ik trouwens hier.

Ik was ook heel blij toen mijn broer die niets met Harry Potter heeft wel over geweldige Reparo-skills leek te beschikken en daardoor mijn Snitch-diadeem voor me kon repareren.

Op een zonnige dag sprak ik met Annelies af in Antwerpen. Ik blijf het Centraal Station prachtig vinden en het mooie weer maakte het zelfs nog wat indrukwekkender.

We gingen even bij De Wieuw langs om de prijs op te halen die Annelies een tijdje terug won en genoten verder vooral van elkaars gezelschap, een heerlijke bijpraat-sessie en lekkers.

Dit keer was dat een bagel bij Kaffeenini en een veganistische citroencake van Buchbar die me overtuigde dat veganistisch gebak inderdaad minstens even lekker (én zelfs lekkerder) kan zijn dan de traditionele versie. Tot nu toe had ik nog geen al te beste ervaringen gehad bij het proeven van veganistisch gebak dus ik ben heel blij dat Buchbar me van het tegendeel kon overtuigen.

Annelies had ook een verrassing voor me bij. Ze had me gevraagd of ik de kerstdozen die ik had gebruikt voor haar adventskalender kon hergebruiken. Ik denk dat jullie wel weten dat ik liever iets recycleer in plaats van het weg te smijten dus bracht ze hen voor me mee. Eén van hen had ze echter omgetoverd tot een Winteroverlevings-pakket.

Daar zaten ondermeer de volgende zaken in: een leuke stempelset voor boek en thee-lovers. Heerlijke bosbessenthee, een lekker stukje chocolade voor daarbij, verschillende scentchips, een crème tegen droge voeten en een bruistablet voor in het bad.

Ik mocht ook nog eens op mijn metekindje passen en dat betekende dat ik …
1. heel veel balletjes-soep mocht eten. Voor alle duidelijkheid “Geen groenten, Tante Liesbet … alleen balletjes.” Oh ja, én je moet een slabber aan doen vooraleer je in dit restaurant mag eten.
2. boekjes mocht voorlezen. Heel veel boekjes
3. Alle Duplo-ventjes mooi in de zetel moesten zitten van het nieuwe poppenhuis dat ze cadeau kreeg vooraleer ze naar de (achterkant van de ) tv mochten kijken.

Ah ja, die slechte start van het jaar die ik eerder vermelde komt neer op het feit dat ik in de eerste week van januari al bij de huisarts stond en vervolgens bleek dat ik al een tijdje met een blaasinfectie rondliep. Een dubbele infectie zelfs want tja … eentje is eentje zeker? Eén antibioticakuur bleek niet voldoende te zijn dus ben ik aan een tweede gestart én ik bestelde nog een extra troostboek (én straks misschien ook nog troost-bladwijzers.)

Er kwamen ook nog wat late kerstkaartjes aan en ik vond deze envelop wel heel tof.

Op de foto lijkt het niet zo maar de kleur van deze bosbessen-yoghurt kwam echt perfect overeen met mijn paarse zeemeerminnen-deken.

Tijdens het lezen van Berucht besloot ik om nog eens zelf een Chai Latte te maken.

Jaja, nog meer afspraakjes. Ik zag niet enkel Annelies in Antwerpen maar ook Nancy (en nadien ook nog Talitha). Vorige week kwamen er net iets te veel fijne zaken bij elkaar waardoor deze week net heel rustig is. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik niet volop van die fijne bijpraat-afspraken heb genoten. ’s Ochtends bij het station kwam ik al meteen een ‘gedropt’ boek tegen. Niets voor mij maar ik moest er wel meteen door glimlachen.

’s Middags probeerde ik voor het eerst een Pokebowl. Jammer genoeg waren de avocado’s die dag nog veel te hard om te verwerken maar desondanks heeft die bowl wel gesmaakt. Al weet ik nu wel dat het als lunch vrij zwaar is. Als ik het nog eens op de middag zou bestellen zou ik dat met sla doen in plaats van de menging van sla en rijst. De kip vond ik ook niet zo geweldig dus volgende keer toch maar eens de zalm proberen.

Dat Nancy en ik allebei van lezen houden wist ik al. Dat we allebei exact dezelfde bladwijzer hebben ook. Ondertussen zijn we echter ook booksleeve-buddies geworden. Onze Up to no good betekent meestal dat we van lekker genieten en de hele dag over boeken praten. 🙂

Toen ik een weekje eerder met Annelies deze notitieblokken zag bij Primark kocht ik ze niet vermits de onderste twee roos zijn en dat nu eenmaal niet mijn kleur is. Maar zodra ik die timeturner spotte lukte het me veel beter om het Umbridge-gehalte te negeren.

Wat me die dag ook opviel bij Primark is dat ze daar precies niet van Hufflepuff houden. Ik kwam heel veel Gryffindor en Slytherin tegen maar de andere huizen waren amper vertegenwoordigd. Bij deze nieuwe pennen kwam Ravenclaw wel aan bod maar mijn eigen Hogwarts-huis niet. Jammer want zo’n geborduurde Hufflepuff-muts had ik anders wel kunnen gebruiken.

Ik speel nog steeds af en toe Wizards Unite. Veel minder dan in het begin en eigenlijk niet meer dan sporadisch. Ik vind het echter nog steeds fijn wanneer de portkeys je plotseling naar een nieuwe bestemming brengen. Zo bezocht ik onlangs Honeydukes.

Verder sprak ik dus ook nog eens met Talitha af bij Marolus om gezellig bij te praten terwijl ik van één van mijn favoriete theesmaken (de Spiced Winter van Teapigs) en een heerlijke onverantwoorde lunch genoot. Ik heb er geen foto van want als je het niet vereeuwigd in een foto worden de calorieën ook niet vereeuwigd. Dat maak ik mezelf alleszins graag wijs.

Ook de Creamiekes kwamen nog eens bij elkaar. Het was niet zo’n heel productieve knutselmiddag maar ik kleurde wel alvast enkele stempelafdrukken in om later te verwerken in kaarten. De Niffler-kaart is ondertussen af en voor de Occamy en Newt-kaart ligt het materiaal al klaar. Die hoop ik deze week nog af te werken.

18 gedachten over “Foto-update #163”

 1. Ik blijf het geweldig vinden om mezelf in dit soort updates tegen te komen he, zo vereerd altijd 🙂 Ik hoop dat je iets gehad hebt aan het overlevingspakket. Helaas is de winter nog steeds niet om, dus misschien moet je voor jezelf nog een refill voorzien. Hebben jullie trouwens een bad om die tablet in te gooien? Dat wist ik dus niet…

  Dat pateeke ziet er dus wel superlekker uit! En die pokebowl eigenlijk ook wel. En dat ijs. 🙂

  1. Haha, ik blijf het geweldig vinden dat ik jou via het bloggen ontmoet heb en dat we nu af en toe offline kunnen bijpraten. Het voorbije weekend heb ik nog iets besteld om mezelf te troosten (stomme blaasontsteking) en de winter wat draagzamer te maken. Gisteren kwam het hier aan en ik ben er super blij mee. Niet dat ik nog extra bladwijzers nodig had maar toch ze vormden een fijne opkikker. We hebben zelf enkel een douche maar ik vind wel iemand die ik blij kan maken met dat bruistablet. De scentchips ga ik wel gebruiken. Het wordt tijd dat ik die brander eens wat vaker uit de kast haal. Oh en die pokebowl gaan we sowieso samen ook nog eens testen hé. Dat ijs tja … een ijssalon dat om de hoek van de huisartsenpraktijk ligt is precies geen goede zaak. Als ik bij het ene stom nieuws krijg heb ik immers de neiging om even langs te gaan bij het andere. 🙂

   1. I feel you, wij wonen tegenover een ijssalon. In de winter kunnen we ons nog redelijk goed bedwingen, maar als het mooie weer begint wordt het moeilijker.

    1. Hier weten ze die rustigere winterperiode goed te overbruggen door ook lekkere wafels en dergelijke aan te bieden. Ik denk dat het maar goed is dat ik er niet vlak over woon want dan zou het wel heel moeilijk zijn om de verleiding te weerstaan.

  1. Dat was super graag gedaan. Ik vind Sofia ook wel een mooie naam en … ik heb dankzij die citroencake meer zin gekregen om vegan gebak te testen. Nu nog eens wat opzoekwerk doen om te achterhalen waar ik daar in Antwerpen allemaal voor terecht kan.

  1. Ik heb hem ondertussen in een kaart verwerkt dus die zal waarschijnlijk in de volgende foto-update aan bod komen. 🙂

 2. Blaasontsteking, au-au, en dan nog twee… hopelijk gaat het intussen al wat beter!

  Was de chai latte geslaagd? Ik ben er ondertussen ook helemaal weg van, maar zelf maken lukt me echt van geen kanten, hoe erg ik het ook vind om ‘voorverpakte poeder’ superieur te moeten noemen. (Maar het is wel gemakkelijk, toegegeven.)

  1. Ja, het is weer een ‘goede’ start hoor. Eén van de twee was ondertussen weg door de eerste antibiotica. Ik was aan een tweede kuur begonnen vermits die tweede infectie koppiger bleek te zijn maar toen bleek ik er slecht op te reageren doordat ik die antibiotica zo lang moest nemen. Daarnet met de dokter gebeld en die zei om de kuur best stop te zetten. Nu dus maar hopen dat het voldoende was om die infectie te verdrijven. Fingers crossed.

 3. Ai, balen dat je jaar zo moet beginnen. Hopelijk ben je snel beter!
  Wel weer een fantastisch leuke update hier. Altijd fijn om al dat eten en spulletjes te zien.
  Je occamy is zooooo schattig! De nifflers trouwens ook hè 😉

  1. Dankjewel! Bij mij is de Occamy ook de grote favoriet hoor. Al ben ik eigenlijk wel met alle drie de kaartjes die ik maakte tevreden.

  1. Ik had het opnieuw laten testen vermits de pijnklachten nog steeds aanwezig waren maar kreeg daarstraks te horen dat de resultaten er goed uitzagen. Blijkbaar heeft mijn blaas gewoon nog wat last omdat het een stevige en langdurige infectie was. Hopelijk verdwijnen die klachten binnenkort ook.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.