Foto-update #160

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Een tweetal weken geleden gingen we een midweek naar Centerparcs Erperheide. Ja, we gingen eind juni ook naar een Centerparcs én nee we worden niet door hen gesponsord. Het is gewoon leuk om ook dichtbij huis van een vakantiegevoel te kunnen genieten. De kerstversiering hadden ze jammer genoeg nog niet bovengehaald want dat maakt het nu het zo snel donker wordt een pak gezelliger ’s avonds. Maar enkele korte wandelingen zorgden wel voor iets meer rust in het hoofd.

100% rustgevend was onze vakantie nu ook weer niet vermits we met enkele stalkers zaten. Vooral die kat kon een eeuwigheid naar binnen zitten staren wat vooral ’s avonds een beetje creepy overkwam. 🙂

De nieuwe visitekaartjes voor mijn site (ik noem ze steeds sitekaartjes vermits dat een pak vlotter gaat) kwamen binnen én ik moet daar binnenkort eigenlijk nog steeds eens iets over schrijven want ik heb iets genant ontdekt toen ik die aan het samenstellen was.

Verder maakte ik ook een triest kaartje voor een vriendin die verdrietig was nadat hun hondje overleed én een kaartje voor de eerste verjaardag van mijn neefje. Op de achtergrond zie je ook zijn verjaardagsgeschenk. Een rugzakje waarvan ik wist dat zijn ouders het leuk vonden. Vervolgens werd die rugzak gevuld met boekjes want dat vindt de tante dan weer leuk. Het is misschien een handig exemplaar voor bij de onthaalmoeder maar niet om mee naar de bibliotheek te gaan. Er passen immers slechts vier boekjes in.

Ik had het geniale plan om mijn Hufflepuff-plaid een keer te ontpluizen vermits die veel gebruikt wordt én dus volhing met pluisjes. Alleen heb ik daar geen toestel voor dus besloot ik het op de ouderwetse manier te doen waarna ik na ongeveer 1/3 van het deken moest stoppen vermits ik al meteen twee blaren op mijn vingers kreeg. Dat was dus geen geweldig plan Liesbet. Ik herhaal … GEEN geweldig plan. Zo stom ook hé dat we buiten Hogwarts geen magie mogen gebruiken anders had dat in een flits gefikst geweest.

Ik ben benieuwd wanneer die nieuwe bloemen gaan openen maar deze nieuwe tak ziet er alvast veelbelovend uit.

Onlangs betrapte ik mezelf dat ik wanneer ik voorbij de lage boekenkasten wandel regelmatig “Aai Hedwig” zeg én doe.

Ik ging onlangs naar de bibliotheek om boeken binnen te brengen en bracht geen nieuw leesvoer mee naar huis. Ja, dat is een vermelding waard in een Foto-update. Misschien zelfs een applaus voor mezelf.

Onlangs kregen we jammer genoeg ook slecht nieuws. Ik was alleen thuis toen ik het vernam en vermits ik er nogal van was aangedaan (nog steeds trouwens) besloot ik heel vroeg aan het eten te beginnen om mijn gedachten te verzetten. De kans is dus groot dat ik burrito’s vanaf nu aan dat trieste nieuws ga linken.

Ik ging nog eens naar de Kringloopwinkel en …

zag daar een beker die mooi bij de lay-out van mijn blog past,

kwam een boek tegen dat me aan Professor Sprout deed denken

en was lichtjes ontgoocheld dat dit niets met de Winchester-broertjes te maken had. Geen plezier met de Winchesters dus.

Ik vond het vroeger altijd grappig dat er setjes ondergoed werden verkocht waar de dagen van de week opstond. Dit T-shirt is echter veel leuker. Dat past immers bij eenders welke dag van de week.

De collega’s van mijn man hadden achter fudge gevraagd dus rook het hier onlangs nog eens alsof Willy Wonka hier woont.

Eerder deze week moest ik een bestelling ophalen met de fiets. Volgens dit scherm had ik nog 26km en zou ik dus zonder probleem heen en terug moeten geraken. Alleen bleek dat dus niet te kloppen waardoor ik met een te lage suiker, verkrampte spieren en geblokkeerde gewrichten toekwam en vervolgens een drietal dagen kon herstellen. Maar dat toestel (dat van 24 naar 17 sprong en vervolgens van 12 naar 6 en 1km. bleef wel beweren dat mijn batterij nog niet plat was. Dus vanaf nu spreek ik mijn fiets aan met Trumpie.

Vermits ik nadien ook niet meer warm leek te geraken was het hoog tijd om deze Rudolph-sokken weer eens uit de kast te halen.

13 gedachten over “Foto-update #160”

 1. De kilometeraanduiding van elektrische fietsen laat al wel eens te wensen over… Dat heb ik onlangs ook mogen ervaren. Gelukkig was ik nog maar een kilometer van huis.

  1. Ja, ik heb mijn lesje nu wel geleerd én de kilomateraanduiding heeft een bijnaam verdiend. In ieder geval ga ik het in de toekomst niet meer blindelings vertrouwen. Want tegen de wind in en door de regen met zo’n zware fiets was geen fijne ervaring.

 2. Wat balen, van de fiets! En dat trieste nieuws is ook helemaal niet fijn, dan wil je liever niet alleen zijn…
  Wij zijn nog nooit in Centerparks geweest. Dat zou voor J. wel leuk zijn, maar ik zie altijd op tegen de drukte (omdat als wij ooit zouden gaan, het wellicht in één of andere schoolvakantie zou zijn).

  1. Dat van die fiets was echt een tegenvaller. Stom eigenlijk dat ik van zoiets kleins meteen last heb maar ik heb er toch weer enkele dagen van moeten herstellen. Ach ja, ik heb mijn lesje nu wel geleerd en ga Trumpie niet meer blindelings vertrouwen. Het onverwachtse nieuws was inderdaad heel triest en het maakt de toch al donkere najaarsperiode plots nog een pak neerslachtiger.

   Ik heb Centerparcs pas vrij laat leren kennen via mijn man maar ik denk dat het voor kinderen heel fijn kan zijn. Alleen heb ik zelf het geluk dat we er telkens tijdens de rustige periodes naar toe kunnen gaan. Ik weet dus niet hoe het aanvoelt qua drukte tijdens de schoolvakanties. De meeste parken bevinden zich op een groot domein en soms zelfs naast een bos of natuurgebied dus ik vermoed dat je altijd wel ergens een plekje kan vinden om aan de drukte te ontsnappen.

 3. Centerparcs Erperheid is voor mij echt dikke nostalgie! Ging ik jarenlang elk jaar naartoe met mijn ouders. Als ik zelf kindjes heb wil ik er ook nog eens heen 🙂

  Stom van dat slechte nieuws én dat burrito’s daardoor nu misschien verpest zijn. Sterkte!

  1. Ik heb Centerparcs pas leren kennen via mijn man. In die van Erperheide zijn we ondertussen al het meeste geweest. Voor kleine kinderen moet dat echt super leuk zijn. Grote kinderen genieten vooral van de rust, het minder moeten koken en het meer kunnen lezen. 😉 Dankjewel trouwens. Dat met die burrito’s komt wel in orde denk ik maar het najaar is nu wel nog een pak neerslachtiger geworden.

 4. Hihi, Trumpie, zalige bijnaam. Al hoop ik wel dat hij vanaf nu een beetje eerlijker wordt, want drie dagen moeten bekomen van een liegende fiets, dat is het toch ook niet.
  En ook: heel veel sterkte met het slechte nieuws!

  1. Ja, hij heeft zijn nieuwe naam wel geleerd én ik een wijze les. Hopelijk valt het niet meer voor nu ik weet dat ik er voor de veiligheid een 10-tal km moet aftrekken. Toch zeker wanneer het koud is want dan lijkt de fiets meer last te hebben.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.