Scooby-Doo! Where are you? Book Tag

Annemieke van A dance with books deelde een tijdje terug de ‘Scooby-Doo! Where are you?’ Book Tag. Het is een tag die ze zelf heeft bedacht en ik vermoed dat het duidelijk is in welk thema de vragen zijn opgesteld. Ze tikte me aan om het stokje over te nemen en dat vind ik zowel leuk (vermits ze toffe vragen heeft bedacht) als een uitdaging (want sommige vragen zijn echt wel moeilijk). Dankjewel voor de tag Annemieke!

Regels:
1. Vermeld de bedenker van de tag. Je mag haar gerust een link naar jouw deelname bezorgen vermits Annemieke het fijn vindt om deze te lezen.
2. Voel je vrij om de graphics te gebruiken die Annemieke gemaakt heeft.
3. Bedank de persoon die je heeft aangetikt.
4. Beantwoord de vragen
5. Tag zoveel mensen als je wil.


If you could have an animal companion from any book which would you choose?

Meneer Goedhart de schaduwkat van Mia uit de Nimmernacht-reeks zou het perfecte gezelschapsdier zijn indien ik van mijn angsten en twijfels wil af geraken. Fawkes, de phoenix van Dumbledore (of één van zijn soortgenoten) zou dan weer super handig zijn op het vlak van pijnbestrijding. Ik ben ervan overtuigd dat zijn tranen meer effect zouden hebben dan mijn huidige medicatie.  Duidelijk een gevalletje van kwaliteit (één traan) over kwantiteit (24 pilletjes).


What is the scarriest book you’ve read?

Ik lees eigenlijk niet zoveel enge boeken maar bij het lezen van Het Begin van Nora Roberts moest ik wel de neiging onderdrukken om steeds te controleren of de deuren wel goed waren afgesloten en tijdens het lezen van Breathe van Sarah Crossan lastte ik af en toe een adempauze in. Zo’n futuristisch verhaal kan behoorlijk beangstigend overkomen wanneer het realistisch lijkt en eerlijk is eerlijk, zo’n vreemd idee is het niet dat we onze planeet zo zouden kunnen uitputten dat er op de duur te weinig zuurstof overblijft.


What is your favorite kind of science to see in a book?

Tijdreizen! Op de één of andere manier heeft dat me steeds enorm gefascineerd. Of het nu via stenen is, via een wetenschappelijke uitvinding of via een magische instrument als een timeturner … tijdreizen spreekt me echt aan.


Who is your favourite all time favorite character who identifies as male?

Lap, dat zijn zo van die vragen waar ik niet één antwoord op kan bedenken. Dus hier volgen er enkele: Jamie Fraser (Outlander- Diana Gabaldon), Roarke (Eve Dallas – J.D.Robb), Rowan (De glazen troon – Sarah J.Maas), Simon Wolfgard (De Anderen – Anne Bishop) , Eric Northman (The Southern Vampire Mysteries – Charlaine Harris), Curran (Kate Daniels – Ilona Andrews) en Jeff Martini (Alien-novels – Gini Koch).


Who is your favorite all time favourite character who identifies as female?

Ook hier telt dat het onmogelijk is om er slechts ééntje uit te kiezen dus momenteel zijn dit de eerste die me te binnen schieten: Alexia Tarabotti (Parasol Protectorate – Gail Carriger),  Eve Dallas (J.D.Robb), Kitty Katt (Alien novels – Gini Koch),  Luna Lovegood (J.K.Rowling), Minerva McGonagall (J.K.Rowling) , Hermione Granger (J.K.Rowling) , Maddy (Lucky Harbor #1 – Jill Shalvis), Meg Corbyn (De Anderen – Anne Bishop), Kate Daniels (Ilona Andrews), Aelin (De glazen troon – Sarah J.Maas), Mia Corvere (Nimmernacht – Jay Kristof) en Matilda (Roald Dahl).


What is your favorite human-animal relationship in a book?

Laten we er ineens ook een beetje Vier op een rij van maken:

Mia en Meneer Goedhart (Jay Kristof)
Newt en Niffy (ja, ik weet dat het een script is maar ik tel het toch mee)
Kellen & Reichis (Sebastien de Castell)
Kitty Katt en haar poofs (Gini Koch)


What is your favorite female friendship?

Maddy en haar zussen Chloe en Tara oftewel de zusjes Traeger uit de eerste drie boeken van de Lucky Harbor serie van Jill Shalvis.


Share one food or dish from a book that you would love to make?

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar die Treacle Tart waar Harry Potter zo van houdt. Nu ja, vrijwel alle zoete lekkernijen die in Hogwarts geserveerd worden want dat zijn magische desserts waar je ongetwijfeld NIET van gaat bijkomen.


What kind of transportation from a book would you love to have or use?

Ik wil kunnen verdwijnselen en als dat niet mogelijk is dan is een herbruikbare portkey ook goed. Het zou wel heerlijk zijn mocht je door iets eenvoudigs als een betoverde pin of pen overal naar toe kunnen reizen in een seconde tijd.


Which character is the most annoying that you ever found in a book?

Professor Umbridge – maar echt hé, ik word al ambetant zodra haar naam verschijnt in het boek of wanneer ze in de verfilming die ‘uhum’ doet. Imelda Staunton speelt die rol echt super goed waardoor ik me nog meer aan dat personage ga ergeren.


What is your favorite mystery or detective book?

Ik hou van de Eve Dallas serie waarin moordzaken in een futuristische setting worden opgelost en van de Alien-serie van Gini Koch waarin niet alleen complexe complotten worden ontrafeld maar er ook een heel deel buitenaardse wezens aan bod komen.


What is your favorite element about paranormal romance?

Ik hou er bij dat genre net van dat meerdere elementen perfect in verhouding zijn. Doordat romantiek een belangrijke rol speelt maar dat niet de enige drijfveer van het verhaal is omdat er ook avontuur, humor en magische of bovennatuurlijke aspecten aanwezig zijn. Dus waarschijnlijk ben ik gewoon hebberig wanneer het op verhalen aankomt en lees ik ze liefst wanneer er alle favoriete elementen in aan bod komen.


What was your last middle grade read?

De hervertelling van De tovenaar van Oz door Sébastien Perez die door Clavis werd uitgegeven. Ik hield enorm van de illustraties die Benjamin Lacombe voor deze prachtige editie heeft gemaakt.


Which modern day retelling of a classic or fairytale surprised you?

Hartenbloed van Juliet Marillier wist me aangenaam te verrassen. Ik hou van hervertellingen van Beauty and the Beast en dit is zonder twijfel een van mijn favorieten.


Lovecraft: What was a book that showed you the best what horrors other people can do to each other?

Het begin en Vanuit het duister van Nora Roberts. Die boeken tonen echt aan hoe mensen reageren in een crisis-situatie. Waar een ene groep anderen probeert te helpen en er het beste van probeert te maken zijn er jammer genoeg ook steeds een aantal mensen die net het omgekeerde doen.


Which 2019 release did you read recently?

Het begin van de rest van je leven – Kathy Kelly – deze maand verschenen bij Boekerij.


Which book of the last year had the best plot twist?

Godsgraf van Jay Kristoff. Ik hou echt van deze serie en ben dan ook enorm benieuwd naar het derde deel.

Op zich iedereen die zin heeft om deze tag in te vullen. Maar ik ben zelf eigenlijk wel benieuwd naar de antwoorden van

Kwante van Kwante in Wonderland
Katrien van Perfect Imperfect
en Audrey van The Confession of a Booknerd

3 gedachten over “Scooby-Doo! Where are you? Book Tag”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.