Foto-update #155

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

De ene keer lijkt het helemaal herfst te zijn en heb je enorm veel zin in soep, een andere keer kan je dan weer van een mooie nazomer genieten. Die schommelingen zie je dan ook terug in wat er thuis op tafel terechtkwam. De quiche was trouwens een perfecte manier om een deel restjes te verwerken.

Mijn metekindje werd twee en ze kreeg een visjesfeest. Op de dag van het feest was het stralend weer waardoor we het met de hele familie buiten in de tuin konden vieren. Uiteraard ga ik enkele boekjes cadeau maar ze kreeg ook een Haba-spel, een houten broodrooster-set (die is echt super schattig) en een houten ijsje.

Er werden nog wat extra kaarten geknutseld. Eentje met vissen voor mijn metekindje (zie vorige collage), een waardebon voor mijn schoonzusje (niet op de foto maar het was er een met een bijtje erop om haar te laten weten dat we wilden BIJleggen voor wat ze in gedachten had) en de twee kaarten hier boven. Die met het konijn was voor een verjaardag, het beertje was dan weer om iemand een spoedig herstel toe te wensen.

Toen ik deze Hufflepuff-waardige haarband tegenkwam bij Zeeman twijfelde ik niet. Deze winter ga ik sowieso geen koude oren hebben én zodra ik thuiskwam heb ik de haarband meteen nog wat leuker gemaakt door hem een upgrade te geven.

Ik deed een lading boeken naar DeSlegte in Antwerpen (tja, ze blijven natuurlijk niet allemaal in de kasten passen hé) en besloot vervolgens nog even bij de Primark te gaan kijken of ze de haarspeldjes met Snitch verkochten. Dat bleek niet het geval te zijn maar ze waren er wel al heel snel bij om hun Kerstcollectie uit te stallen. Zo was er een adventskalender met kerstboomversieringen, een warmwaterfles met een schattige Niffler erop en een Adventskalender in de vorm van de Hogwarts Express die je zelf kan vullen met kleine attenties.

Door ook beneden bij de Accessoires te gaan kijken (ik hoopte immers echt om dat Snitch-speldje te vinden) ontdekte ik dat ze de Harry Potter collectie ondertussen hebben opgesplitst. Dit ontdekking zorgde ervoor dat ik mijn tasje met medische materiaal kon vervangen door een Hufflepuff-versie die wél gewassen kan worden.

We kregen twee gratis tickets voor Planckendael van een vriendin en vermits manlief enkele dagen verlof had besloten we daar nog eens naartoe te gaan. We hadden echt geluk met het weer en doordat het er zo rustig was vielen me weer heel wat andere zaken op.

Ja, het vernieuwde verblijf van de Bonobo-apen is tof maar zelf ben ik veel meer fan van de locatie waar je de berber-apen kan gaan bewonderen. Daar krijg je immers echt het gevoel dat je op vakantie bent.

Wat ik verder nog deed …. ik spotte een soortgenoot bij DeSlegte, maakte rauwe brownies, schreef een Amnesty brief en zag het plots donker worden in huis toen er frieten werden geleverd bij het frituur in onze straat. Yep, wij wonen vlak bij een frituur en we eten dat dus zelden. Ondanks de heerlijke geur.

Tja, als je suiker crasht terwijl je voorbij het ijssalon komt kan je daar maar best naar binnen gaan hé. Ik zei eerder al dat die van Primark er snel bij zijn met hun Kerstcollectie maar ik was zelf ook een vroege vogel hoor. Vorig jaar heb ik deze scheurkalender immers helemaal gemist en dat wou ik dit jaar niet riskeren. Verder vroeg ik me ook af of ik me zorgen moest maken om Nessie vermits die blijkbaar snode plannen in gedachten heeft en mijn boekenkasten in het vizier heeft. De kat van onze buren leek (ondanks de aanwezigheid van meerdere stoelen en tafels) te denken dat dit wel een fijn plekje was. Ze heeft daar dus echt twee uur opgezeten hé.

Als ik fudge maak is het doorgaans een versie van witte chocolade en Oreo koekjes. Dit keer wilde ik echter iets nieuws uitproberen als verjaardagscadeautje voor een vriendin. Het werd uiteindelijk Chocolate Salted Caramel Fudge en vermits jullie dat misschien ook wel eens willen klaarmaken kan je hieronder het recept terugvinden.

Recept: Chocolate Salted Caramel Fudge

Smelt op een zacht vuur en onder voortdurend roeren 400g melkchocolade in de inhoud van een blik Dulce de Leche (die kan je bij een grote Carrefour terugvinden).

Neem de pan van het vuur en schep er wat grof zeezout doorheen. Ik heb zelf iets minder als 2 theelepels gebruikt.

Bekleed een braadslee met bakpapier, strooit er amandelschilders overheen en verdeel hier vervolgens de fudge over. Bestrooi ook de bovenzijde me amandelschilfers. Ik had ook bovenop nog wat zeezout gestrooid maar dat zou ik een volgende keer niet meer doen.

Laat de fudge een nacht in de koelkast staan vooraleer je hem ontvormt en in blokjes snijdt. In de koelkast blijft deze fudge twee weken goed. Veel succes om hem zo lang te laten staan. 😉

Maandag sprak ik in Hasselt af met Annelies. Ik leerde haar kennen via haar blog Boekboetiek en vind het heel fijn dat we elkaar nu af en toe offline ontmoeten. De tijd vloog uiteraard voorbij terwijl we van een lekkere lunch genoten en de Standaard Boekhandel bezochten. Daar ontdekte dat ik All the ever afters van Danielle Teller vertaald werd naar het Nederlands én dat ze de leuke scheurkalender van Harry Potter verkochtten. In de namiddag aten we een lekker stukje taart bij Tarte Tatin en vervolgens was het alweer tijd om terug naar huis te keren. Gelukkig had ik koekjes meegenomen want de laatste trein naar huis bleek behoorlijk wat vertraging (1 uur) te hebben.

De rest van de week verliep vrij rustig. Ik liet de maat opnemen voor nieuwe steunzolen, knutselde wat zaken voor Kwante’s Spook-a-Swap die ik momenteel nog niet kan laten zien, maakte een aantal foto’s voor de #anightmareonbookstagram-challenge van diezelfde Kwante (die ik opnieuw nog niet kan laten zien), deed huishoudelijke klusjes, werkte enkele blogposts af en rustte zoveel mogelijk (wat niet zo’n interessante foto’s oplevert).

16 gedachten over “Foto-update #155”

 1. Ik probeer het voor de 4de keer en ik denk dat ik weet wat de foutmelding geeft. In mijn comment gebruikte ik een ascii/html code voor een hartje. Nu probeer ik het eens zonder en zie hoe dat loopt *duimen*

  Die haarband staat je echt goed! En met je upgrade is hij direct nog stukken beter!
  Ik heb me trouwens altijd verbaasd dat jij geen RAVENclaw bent 😉 Maar ja, volgens de boeken is het symbool wel een adelaar, en geen raaf zoals in de films en de meeste merchandise.

  Jammer dat hier geen Primark dichtbij is. Die hebben altijd zo’n leuke spulletjes. Die trein **hartjes**

  Mmmh, fudge. Dank voor het recept!
  Trouwens, dulce de leche kan je zelf maken met een blikje gecondenseerde melk en tijd 😀

  En verdorie toch. Ik was van plan om mij eens in te schrijven voor de swap, maar ik heb het dus weer gemist 🙁 OOIT lukt het wel eens

  1. Joepie! Dit keer is het wel gelukt. Wel flauw van WordPress dat die geen hartjes willen aanvaarden. Vooral omdat de andere emoji niet voor problemen zorgen. Hihi, ik denk dat het ook heel erg van de vragen afhangt. Mocht ik de Pottermore test opnieuw doen en ze stellen heel veel vragen waarin je met boeken kan antwoorden dan kom ik misschien wel daar terecht. Maar ik weet ook dat ik ondanks mijn liefde voor boeken zaken als empathie en loyaliteit belangrijker vind dan kennis. Dus ik denk wel dat de Sorting Hat me goed heeft ingedeeld. 🙂

   Toen ik die Dulce de leche in het begin nergens kon vinden had ik opgezocht hoe je hem zelf kon maken maar ik moet eerlijk toegeven dat ik het een gek idee vind om zo’n blik urenlang in een pot moet kokend water te laten drijven. Op de een of andere manier heb ik schrik dat het dan na een tijdje zou openbarsten van de hitte.

   Oh, jammer van de Halloween-swap maar je kan je als je wil wel nog opgeven voor de Bookish Secret Santa van Kwante. Daar kan je je via haar site nog voor inschrijven tot 28 september.

   1. Jeij dat het is gelukt 😀

    De dulce de leche heb ik al een paar keer zo gemaakt en nog geen problemen gehad. Je moet alleen zorgen dat je blikje steeds volledig onder blijft staan. Ik leg er vaak nog iets op om het naar beneden te duwen.

    Ik zit te lezen over de Santa Swap, maar ik denk dat nieuwe mensen niet toegelaten worden voor deze grote swap 🙁 Enkel bij de kleiner swaps, zoals de volgende voor Valentijn.

    1. Hoelang laat jij je blikje dan ongeveer koken? Super blij trouwens dat het uiteindelijk toch nog lukte om je op te geven voor de Secret Santa Swap. Ik vind die swaps altijd heerlijk om aan mee te doen.

 2. Ik krijg altijd honger van jouw foto-updates! Die restjesquiche is wel een goed idee. En die fudge was dat zeker ook 😉 Ik kijk alweer uit naar ons volgende afspraakje!

  1. Ik ook en nu ik daadwerkelijk een nieuwe datum heb doorgestuurd (in plaats van te denken dat ik dat had gedaan) kunnen we weer beginnen aftellen.

  1. Het schuift steeds meer naar voren hé. Vorig jaar ging ik met mijn nicht in september naar een tuincentrum en terwijl het buiten 27°C was liepen we binnen rond in een Winter Wonderland vol kerstdecoratie. Zo bizar.

  1. Hihi, missie geslaagd. Nee hoor, ik doe het niet bewust maar ik vind het wel grappig dat veel mensen honger krijgen van mijn foto updates. 🙂

  1. Dankjewel Sas! Die gaat zeker vaak gedragen worden zodra het kouder wordt. Ik vind het eigenlijk wel fijner dan een muts.

 3. leuke update weer Liesbet! En wat een geweldige spulletjes bij de primark ook! Het recept van de witte oreo fudge toevallig ook ergens te vinden 😉 die vond ik zo zalig! Ik hoop heel gauw weer eens met jou af te spreken! Wellicht wil Annabel dan ook weer mee ♥

  1. Oh, dat recept heb ik hier nog niet gepost denk ik maar het is wel super simpel. Als ik het niet vergeet stuur ik het je straks even door dan kan je het zelf ook maken. Ik zou het heerlijk vinden om nog eens met jullie af te spreken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.