Foto-update #152

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Naast Harry Potter kaarten gaan er hier in de toekomst ook Fantastic Beasts kaarten gemaakt worden.

Eigenlijk kan je zo’n prachtige zonsondergang nooit even mooi op foto vereeuwigen hé. De combinatie van een oranje lucht en een massa opgestapelde wolken was echter prachtig om te zien. Voor de twijfelaars … nee, er zweeft geen UFO door die wolken heen. Dat is de reflectie van de spots in de woonkamer in het raam.

Tja, blijkbaar had zelfs het tekstbewerkingsprogramma waar ik mijn blogposts in voorbereid door dat er een hittegolf was.

Na een half jaar was mijn orchidee uitgebloemd en dus besloot ik hem te ontwortelen en nieuwe potgrond te geven. Nu maar hopen dat ik me niet te ijverig ben geweest doordat het me het gevoel gaf dat ik een Herbology-klas bijwoonde.

Het is gelukt, ik vond eindelijk een tankini. Dus binnenkort kan ik nog eens een poging doen om te gaan zwemmen. Die sport is immers het minst belastend voor je spieren en gewrichten dus zou ik het beter moeten aankunnen als andere sporten

Mijn tante kwam op bezoek en had een mooi verjaardagsboeket voor me bij. Ondertussen heb ik er enkele takken van tussen moeten halen maar eigenlijk vind ik het kleinere boeket zelfs nog leuker.

Ik mocht weer een paar boeken voorlezen aan mijn metekindje en had ook het volgende grappige gesprek met haar toen ze mijn halsketting zag …

Zij: “Brilleke”
Ik: “Ja, dat is de bril van Luna”
Zij: “Ja, brilleke Lola”

Tja, Lola Lovegood had ook gekund hé.

Enkele zaken die hier op tafel terecht kwamen (met de klok mee): een salade met grijze garnalen en witloof, een schotel vol groenten, amandelcupcakes (die zie je hier straks nog eens langskomen) en frangipane voor manlief, een restjes-salade op de avond dat ik alleen thuis was en geen zin/hut had om te koken, couscous met balletjes en groente groenten, een super lekkere salade met ondermeer reepjes mango, wortel, rozijnen en pistachenoten, nog maar eens chocoladefudge om uit te delen en watermeloen.

Drie keer raden wat mijn favoriete kleur is …

Bij een bezoekje aan een kringloopwinkel zag ik deze Harry Potter boeken staan en dan vraag ik me dus af hoe iemand die plots beu kan zijn. De Harry Potter boeken hé, niet het nakomertje waar ik het liever niet over heb. Ik zou het trouwens minder triest vinden om die boeken bij de kringloop tegen te komen indien het de eerste twee Engelstalige delen in hardcover zouden zijn die ik ooit hoop tegen te komen voor een mooie prijs.

Ik had in Antwerpen afgesproken met Audrey maar besloot eerst nog even een aantal boeken binnen te brengen bij DeSleghte. Onverwachts ontmoette ik daar bij de inkoopdienst iemand die mijn blog kende (Dag Katrien!) en dat was een fijne ontmoeting vermits we vervolgens tips begonnen uit te wisselen. Vervolgens kon ik nog eens heel gezellig bijpraten met Audrey en genoten we ondermeer van deze verfrissende Mochitonade van Barnini.

We gingen ook even bij Primark langs en daar kocht ik dit leuke Hufflepuff-kussen waardoor de treinrit naar huis een fijne upgrade kreeg. Tweede klasse, Eerste klasse én Hufflepuff-klasse. Ik vermoed dat jullie wel weten welke van die drie mijn persoonlijke favoriet is.

Typisch weer iets voor mij. Ik kocht onlangs waterijsjes bij Lidl en wat blijkt … ik vind ze super lekker. Wat bleek spijtig genoeg ook … het was een eenmalige actie. En nee, die van de Aldi vind ik niet even lekker.

Geen lange nagels hebben en er toch inslagen om per ongeluk je eigen vinger open te halen … ik kan dat. Ik heb trouwens nog steeds geen flauw idee hoe ik er in geslaagd ben maar het is me dus wel gelukt.

Bloglovin deed al een tijdje moeilijk. Toen ik onlangs nog eens hinder ondervond en dit keer twee derde van de posts in mijn blogfeed niet kon openen besloot ik toch maar over te schakelen naar Feedly. Tot nu toe ben ik heel tevreden met dat besluit.

Die cupcaks van daarstraks hé, die maakte ik voor het zoontje van een vriendin. Hij wilde immers graag een keer cupcakes met me maken. Nu ja, vooral versieren dus naam ik een lading cakejes mee toen ik met hen had afgesproken en toverden we deze om in Cookie Monsters. Jammer genoeg was het iets te warm waardoor de blauwe vacht binnen de kortste keren smolt maar het was wel heel fijn om te zien hoeveel plezier hij en zijn zusje er in hadden.

Oops, I did it again. Maar het was om uit te delen aan vriendinnen dus dan kan het geen kwaad hé. Al moest ik natuurlijk eerst wel even testen of de fudge (die dit keer versierd werd met chocolade smarties die geen smarties waren) goed gelukt was.

Ik werkte een Hufflepuff sjaal af die hier al een tijdje lag te wachten. Er zit zelfs een Patronus in verwerkt en blijkbaar vind ik deze sjaals nog leuker wanneer er kwastjes (=floshkes) aanhangen.

Hebben jullie de voorbije weken nog iets leuk gelezen of geknutseld?

12 gedachten over “Foto-update #152”

  1. Ik denk dat ik ondertussen een hele lijst zou kunnen vullen met items die ik goed vond maar ondertussen nergens meer te verkrijgen zijn. Ik moet blijkbaar een nogal aparte smaak hebben wanneer die zaken er na een tijdje worden van tussen gehaald.

 1. Die Cookie Monsters zijn hilarisch! 😀 En als jouw orchidee net zo blij is met haar verpotting als die van mij was, dan krijg je straks extra veel bloemen…

  Zwemmen vind ik de meest fijne sport die er is. Ik doe het nu al een paar jaar regelmatig (het streven is wekelijks), en ik merk dat het me goed doet. Mooi meegenomen is dat ik soms hele goede schrijfideeën krijg al zwemmende!

  1. De foto die ik nadien kreeg van de kinderen hun blauwe mond en tong was ook hilarisch. 🙂 Ik hoop het echt voor die orchidee. Nu is het nog even in spanning afwachten. Zwemmen heb ik zelf ook altijd heel fijn gevonden alleen vrees ik dat ik niet veel lengtes aankan. Maar beter iets als niets hé.

 2. Oh, die cookiemonsters! Ik maakte die ook al eens, leuk he! De tip die ik gebruikte was geraspte kokos mengen met blauwe kleurstof, in plaats van botercrème.
  Feedly is inderdaad handig he!
  Ik heb vorige week boekenleggers geknutseld, voor de Zomerse Post Actie 🙂

  1. Oh ja, die tip heb ik inderdaad eens ergens gelezen. Dan heb je natuurlijk echt het effect van een blauwe vacht. Ik weet alleen niet of ze het dan met evenveel plezier naar binnen zouden hebben gewerkt. Eigenlijk had ik al veel langer die overstap naar Feedly moeten doen. Het is zoveel overzichtelijker. Oh, ik ben benieuwd hoe die boekenleggers er uitzien.

   1. Het handige aan Feedly is dat je categorieën kan maken vind ik. Foodblogs bij elkaar, boekenblogs bij elkaar, …
    De boekenleggers zijn echt belachelijk simpel hoor: op Pinterest boekenleggers met leuke quotes gezocht (printables), en die met het lamineertoestel van mijn mama gelamineerd. Niet zo geweldig origineel, maar wel leuk vind ik!

    1. Dat was één van de eerste zaken die ik heb gedaan toen ik er een profiel aanmaakte. Boekenblogs en andere bloggers die ik volg opsplitsen in aparte rubrieken en ook mapjes maken voor ondermeer de blogposts waar ik een reactie achterliet en degene die ik in een BloggerLovin post wil verwerken. Echt handig. Oh, maar daar hebben ze er veel leuke hé en doordat je ze gelamineerd hebt gaan ze er extra lang geniet van hebben.

  1. Die auto-correct deed me echt lachen. Ik hoop het zelf ook van het zwemmen maar moet eerst nog even uitdokteren waar ik kan gaan. Er is een zwembad in onze buurgemeente maar blijkbaar is dat maar af en toe open.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.