DIY 17: toverstaf styluspen

Wie mijn eerder verschenen post over mijn bedenkingen bij Wizards Unite las weet dat er één ding is dat ik echt een gemiste kans vind. Nog steeds trouwens. Tegenwoordig zijn firma’s er altijd zo snel bij om op een hype in te spelen maar dit keer hebben ze echt een kans over het hoofd gezien. Niemand heeft namelijk naar aanleiding van de release van Wizards Unite styluspennen uitgebracht in de vorm van een toverstaf en geef nu eerlijk toe … een tovenaar gaat toch geen spreuk uitvoeren door met zijn vinger op het scherm van een gsm te tikken. Toch?

Daarom besloot ik om er zelf voor te zorgen en het zal jullie waarschijnlijk niet verbazen dat dat weer een heel makkelijk DIY-project opleverde. Ik heb het idee dat ik hier nog nooit een echt moeilijk project heb gedeeld. Gelukkig maar want eenvoudige knutselprojecten zijn meestal het leukst om te doen.

Ook deze keer kwam er niet veel materiaal bij kijken. Ik gebruikte namelijk …

⚡ een korte styluspen die ik een tijdje terug bij Kruidvat kocht in een setje van vier stuks

⚡ een balpen in de vorm van een toverstaf die bij het Hogwarts briefpapier zat dat ik ongeveer een jaar geleden bij Primark kocht. Maar goed nieuws … ze verkopen die momenteel opnieuw en dit keer apart. Dus voor 2€ kan je momenteel deze pen aanschaffen.
⚡ bruine verf
⚡ verfborstel
⚡ modpodge of andere vernis

Eventjes beide pennen uit elkaar halen. Van de styluspen heb je enkel het bovenste gedeelte nodig en van de toverstaf-pen hou je enkel het afdekgedeelte bij.

Vervolgens heb ik de styluspen in het toverstafgedeelte bevestigd en het topje van de styluspen én het metalen gedeelte er even afgehaald.

Dat moest namelijk niet worden geverfd. De bruine verf komt van Action en die had ik nog in huis van toen ik mijn eigen toverstaf had gemaakt.

Nadat de verf was opgedroogd heb ik de toverstaf ook nog van een laagje vernis voorzien. Ik wist namelijk van mijn toverstaf al dat die verf anders afgaat op je vingers. Tja, ik gebruik die toverstaf natuurlijk ook echt hé. Ik maak die niet om hem vervolgens in de kast te laten liggen. Die vernis is dus geen overbodige luxe.

Zodra de vernis is opgedroogd kan je het topje van de styluspen er terug op draaien en dan heb je je eigen toverstaf-styluspen.

Ik zei al dat het super makkelijk was hé. Maar het ziet er wel super leuk uit en maakt Wizards Unite een pak magischer. Al durf ik die styluspen even goed gebruiken wanneer ik aan het lezen ben op mijn gsm of wanneer ik door Instagram heen scroll.

 

9 gedachten over “DIY 17: toverstaf styluspen”

    1. Ik vind het altijd zo fijn wanneer dat dan ook effectief lukt. Knutselinspiratie is meestal geen probleem maar ze zijn misschien niet allemaal even realistisch. Deze was dat gelukkig wel.

    1. Vrijwel steeds is het zinnetje #Wat als ik nu eens …# de katalysator. Ik bedacht me tijdens het spelen van Wizards Unite dat het spel leuker zou zijn met zo’n pen en vervolgens besloot ik Pipi Langkous-gewijs … “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.” 🙂

    1. Ik vraag me zelf soms ook af hoe mijn brein er zou uitzien wanneer je er een doorsnede van zou kunnen uittekenen. Geen medische doorsnede hé. Maar zo één als die van Homer in The Simpsons. Dan is het grootste vak waarschijnlijk gevuld met Harry Potter en boeken want waar zouden anders al die referenties vandaan komen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.