Gelezen in juni 2019

Ook juni bleek opnieuw een rustige leesmaand te worden. Het is maar goed dat ik me niet vastpin op het aantal dat ik aan het begin van het jaar opgaf bij Goodreads want dat lijkt me al lang niet meer haalbaar te zijn. Het contrast met vroeger valt me wel degelijk op maar ik lig er niet langer van wakker. Al zou ik het wel fijn vinden mocht het me plots terug makkelijker afgaan om weg te duiken in een boek. Dat kan ik dan weer niet ontkennen vermits het toch nog steeds aanvoelt als een gemis. Ondanks het veel lagere aantal gelezen boeken lijkt manlief ervan overtuigd te zijn dat ik mijn Goodreads-app heb stukgelezen. Die is immers niet meer in staat om mijn plank met Gelezen boeken te openen. Wat natuurlijk niet waar is maar het klinkt wel grappig.

Ik begon de maand met Heroine complex van Sarah Kuhn. Dat boek kreeg ik als kerstgeschenk van Nancy (Nogmaals bedankt Nancy!) en ik vond het heel vermakelijk.Zo vermakelijk dat ik na het lezen meteen het vervolg bestelde.

Vervolgens las ik Duistere troon van Kendare Blake. Een YA Fantasy en het vervolg op Koninginnen. Het duurde even vooraleer ik helemaal in het verhaal kon opgaan maar het wist me wel vanaf het begin te fascineren.

Nadien begon ik aan Vanuit het duister van Nora Roberts. Ook dit boek is een vervolg. Het gaat immers dertien jaar na het einde van Het begin verder en jullie herinneren je misschien nog wel dat ik helemaal gek was van dat boek. Ik was dan ook heel benieuwd naar hoe het zou verder gaan en hoopte dat het tweede deel me even hard zou kunnen overdonderen.

Vermits ik na Vanuit het duister volledig was bijgelezen qua recensieboeken besloot ik The thief van J.R.Ward uit de kast te halen. Alweer een vervolgdeel maar dan eentje uit een serie die al veel langer meegaat. Het is namelijk het zestiende deel uit de Black Dagger Brotherhood-reeks. Dit boek bleek iets minder aan te slagen dan zijn voorgangers.

Maar toen gingen we dus voor een midweek naar Centerparcs en vermits het extreem warm was moest ik het rustig aan doen waardoor dit lijstje plots nog wat langer werd.

Zodra ik The Thief had uitgelezen begon ik in Zoenen op het strand van Jill Shalvis. Perfect zomers leesvoer vermits haar boeken heel luchtig en grappig zijn. Ideaal dus om je te ontspannen. Al kwam ik wel heel wat typfouten tegen tijdens het lezen.

Vervolgens las ik Sex and the single vampire van Katie MacAlister. Een kringloopvondst die me slechts 0,25€ heeft gekost en me meermaals aan het lachen bracht.

A promise of fire van Amanda Bouchet was het laatste boek dat ik las op vakantie. Nu ja, ik begon er in toen we nog op verlof waren en las het vervolgens thuis uit. Of beter … ik hoop het uit te lezen tegen dat deze blogpost verschijnt maar vermits ik nog maar enkele hoofdstukken moet komt dat ongetwijfeld in orde.

Cijfers:

Goodreads: 45/120
Aantal gelezen boeken: 7
Aantal eigen boeken: 5
Aantal recensieboeken: 2
Pagina’s: 2863 p.

Hebben jullie al een selectie vakantie-leesvoer klaarliggen? De rest van de vakantie zijn we gewoon thuis maar ik ga wel alvast eens nadenken over welke boeken ik zou kunnen lezen in augustus. Dan doe ik namelijk mee aan de NEWTS Readathon van Bookroast. 

6 gedachten over “Gelezen in juni 2019”

  1. Dat moet ik eigenlijk ook eens doen. Ik heb het filmpje nog niet kunnen zien maar ik had via Twitter al enkele prompts gezien en die zagen er zowel leuk als uitdagend uit. Heroine Complex was grappig en vermakelijk. Misschien moet ik eens zien of het vervolg (Heroine Worship) in aanmerking komt voor één van de prompts van de Newts.

  1. Ik vond het een jaar geleden toen ik de app ontdekte heel handig. Vooral het inscannen van nieuwe boeken zodat ze meteen op mijn plank met ongelezen boeken komen. Of het snel even controleren of ik dat boek nu al wel/niet heb/las. Maar de laatste tijd wil het dus niet echt goed meewerken.

   1. Dat scannen is inderdaad wel een goeie feature. Een paar jaar geleden heb ik zo mijn hele kast ingescand. Voelde me precies een bibliothecaresse.

    1. Haha, ik had exact hetzelfde gevoel toen ik al mijn ongelezen boeken aan het inscannen was. Maar sinds ik die plank heb aangemaakt kan ik wel heel makkelijk het aantal van mijn TBR bijhouden. Super handig.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.