Gelezen in mei 2019

Terwijl ik in april meer las als anders was het deze maand net het tegenovergestelde. Mijn leestempo lag plots weer een pak lager en leek me amper te kunnen concentreren. Voeg daar nog een gebrek aan energie toe en er werd niet bijzonder veel gelezen. Gelukkig beviel wat ik las me wel heel goed. Al was het iets minder fijn dan mijn eerste boek van de voorbije maand me een polsblessure opleverde.

Tja, Koninkrijk van As is nu eenmaal heel omvangrijk en daardoor ook behoorlijk zwaar. Ik wilde de rug niet breken maar het gewicht van het boek was blijkbaar te zwaar voor mijn rechterpols. Vooral heel plezant wanneer mensen je dan vervolgens vragen wat je hebt voorgehad waardoor je een steunverband rond je pols hebt. Het antwoord ‘een leesblessure’ of ‘een zwaar fantasyboek’ leverde immers grappige blikken op.

Koninkrijk van As – Sarah J.Maas

Verder las ik een heel leuk prentenboek dat aan bod kwam in een nieuwe Voorlezen doet lezen – blogpost. Ook Onderstromen, het nieuwe boek van Nora Roberts kwam aan bod én ik kwam eindelijk toe aan het lezen van Jessica Townsend’s Nevermoor en ook dat bleek een heel fijn boek te zijn.

Het boek zonder verhaal – Carolina Rabei – 32p
Onderstromen – Nora Roberts – 479p
Nevermoor – Jessica Townsend – 374p.

Geen grote aantallen dus deze maand maar gelukkig wel heel fijne boeken.

Uiteindelijk lukte het me nog om ook Vergeten verleden van J.D.Robb ( 399p.) te lezen.

Cijfers:

Goodreads: 38/120
Aantal gelezen boeken: 5
Aantal eigen boeken: 1
Aantal recensieboeken: 4
Pagina’s: 2196p.

Kwamen jullie de voorbije maand veel aan lezen toe?

20 gedachten over “Gelezen in mei 2019”

  1. Hey Laurie! Misschien ga ik die nog wel een keer aanschaffen maar momenteel leg ik het boek op een gewoon kussen op mijn schoot wanneer het te zwaar voor me is. Gelukkig zijn niet alle boeken zo omvangrijk als die van Sarah J.Maas

   1. Een bookseat is echt superhandig! Maar persoonlijk vind ik het makkelijker met een e-reader dan met een papieren boek waarvan je altijd de bladzijden moet omslaan en weer vastklemmen. Voor dikke zware boeken is een bookseat helaas ook niet gemaakt, dan kiepert hij gewoon om. (Ik spreek uit ervaring…)

    1. Wel het is net dat steeds moeten opnieuw vastklemmen dat me tot nu toe heeft tegengehouden. Het spreekt me echt niet om daar iedere keer door uit het verhaal te worden gehaald. Goed om te weten dat het bij echt zware boeken niet lukt. Want het zou net voor die zwaardere exemplaren zijn dat ik hem eventueel zou aanschaffen.

  1. Op een maand tijd las ik drie boeken van haar. Ondertussen ligt dus ook het vervolg op Het begin klaar maar ik ga eerst even iets anders lezen ter afwisseling.

  1. Dan gaat het inderdaad wat sneller vooruit hé. Ik hoop dat ik deze maand weer wat meer ga kunnen lezen. Deze middag was ik echter zo moe dat ik me gewoon niet kon concentreren.

  1. Hier ligt het aantal ook lager als verwacht. Ik had mijn Goodreads heel enthousiast ingesteld op 130 maar dat bleek ‘iets’ te optimistisch te zijn. Maar goed dat het geen wedstrijd is hé. Misschien is dat wel de reden waardoor mijn aantal gezakt is. Ik hou wel bij hoeveel ik lees maar ik zet mezelf niet meer onder druk om zo’n aantal te behalen.

 1. Dit jaar heb ik geen Goodreads Challenge ingesteld, en ik weet dus gewoon niet hoeveel ik boeken ik dit jaar al gelezen heb. En dat vind ik helemaal prima 🙂

  1. Groot gelijk! Als je het toch wil weten kan je het nog steeds nakijken bij Goodreads maar op deze manier ben je er alleen mee bezig wanneer je daar zelf voor kiest.

  1. Oh, dan hebben we hetzelfde aantal boeken gelezen en je hebt helemaal gelijk. Zolang ik kan genieten van het lezen doen die cijfertjes er niet toe.

 2. Woeps, ik hoop dat je pols ondertussen weer gewoon dikke boeken kan vasthouden. Ik doe trouwens mee in het wedstrijdje “raarste manier om een polsblessure op te lopen”: vorige week deed ik mijn rugzak af en vervolgens heb ik drie dagen pijn aan mijn pols gehad (nochtans niet aan de hand waarmee ik mijn rugzak op de grond gezet heb). Ik snap het nog altijd niet eigenlijk.

  1. Mijn lijstje met bizarre blessures is net weer wat langer geworden. Nadat ik anderhalve maand met een pijnlijk scheenbeen had rondgelopen (mijn eerste reactie is nog steeds ‘Het zal wel niets erg zijn, waarschijnlijk ben ik gewoon te kleinzerig’ en dat is echt een slechte gewoonte) ben ik gisteren naar de huisarts gegaan en nu blijk ik een scheenbeenvliesontsteking te hebben. Zo’n aandoening die vrij typisch voor mensen die vaak lopen. Wat ik dus nooit doe. Yup, ik kan dat dus ook krijgen zonder te lopen.

    1. Dat heb ik de laatste dagen inderdaad al enkele keren gehoord. Hopelijk heb ik het niet te erg gemaakt door zolang te wachten vooraleer ik er naar heb laten kijken. Ik ging er vanuit dat het iets stom zou zijn en dat het wel zou verdwijnen. Blijkbaar doe ik na al die jaren nog steeds aan wishfull thinking. 🙂

 3. Wat een pech weer met de pols en je scheenbeen! Hier is het ook nog steeds ellende! Die zomer laat ons flink wachten dit jaar he! Ook ik las ‘maar’ boekjes uit afgelopen maand. En dat is voor mij ook erg weinig, stiekem baal ik er wel een beetje van! Loop nu wat achter met recensieboeken en dat vind ik nooit prettig! Zullen we samen duimen dat het deze maand snel mooier weer word, onze lijven zich van hun beste kant gaan laten zien en onze oogjes wat meer mogen lezen?

  1. Ja, ik vind het echt zo’n bizar jaar. Eigenlijk al sinds het najaar van 2018 toen eerst de herfst en vervolgens de winter zo wisselvallig bleek qua temperatuur. Maar ik was toch echt aan het hopen dat het ondertussen stabieler en dus beter voor onze pijnklachten zou zijn. Ik ga dus inderdaad volop met je meeduimen dat het snel mag veranderen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.