Foto-update #149

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik kocht voor 1,5€ een Harry Potter puzzel bij de Kringloopwinkel en die bleek moeilijker te zijn dan verwacht. Vooral doordat de kleuren van de puzzel er anders uitzagen dan de afbeelding op de doos.

Ik deed een goede daad door de kassierster van Zeeman uit de nood te helpen. Ze hadden geen stukken van 1 en 2 cent meer dus bracht ik alles wat ik thuis nog had liggen naar daar. Verder maakte ik mijn Summer Swap pakket post-klaar, haalde ik een gedeeltelijke bestelling op bij de boekhandel (ik vind het iedere keer grappig dat die daar klaarstaan voor Raafje) en ik kocht twee prachtige archiefdozen bij Action om mijn stationary in op te bergen.

Eén van de avonden waarop ik alleen thuis was haalde ik sushi maar verder maakte ik ook deze zomerse salade, een pangerecht met kleurrijke groenten en Eton Mess.

Ik kreeg Snail Mail van Hilde en ben helemaal fan van het leuke kaartje. Dankjewel Hilde!

Zelf verstuurde ik ook wat post. Zo maakte ik een pakketje voor Nikita die van dromenvangers houdt

en ik voegde er ook een mini verjaardags-cadeautje aan toe vermits ze een weekje later jarig was. Twee vliegen in één klap dus. Al moest ze wel eerst nog enkele dagen wachten vooraleer ze het mocht openen. 🙂

Een tijdje terug had Stefanie me verrast met een leuke Hufflepuff Snail Mail en nu wilde ik de rollen een keer omdraaien dus kreeg ze een Snail Mail pakket waarin Alice in Wonderland, Lords of the Ring, Harry Potter, thee en boeken centraal stonden.

Nadat ik op Instagram een foto van een schattige gehaakte Mandrake had gezien besefte ik plots dat ik dan misschien geen Mandrake kon haken maar dat ik er wel een eetbare versie van kon maken. Uiteindelijk heeft manlief hem opgegeten vermits ik hem zelf te schattig vond om op te eten.

Samen met twee creatieve vriendinnen sprak ik nog eens af voor een knutselmiddag en die was vrij producties. Ik kon immers in totaal acht kaarten afwerken. Het kaartje rechtsboven maakte ik eerder al een keer maar ik vind het nog steeds een heel fijne zomers print dus maakte ik hem nog een keer opnieuw. Ook de kleurencombinatie van de kaart linksboven vind ik heel fijn.

Welke kleurencombinatie van deze kaarten zou mijn favoriet zijn? Dat is natuurlijk geen verrassing meer hé. Jaja, ik heb ondertussen ook een snijvorm van de Sorting Hat.

Ik deed ook een keer zot en bestelde voor eerst online schoenen en dan nog in tweevoud. In de zomer is het immers echt een probleem om schoenen te vinden die ik kan combineren met mijn steunzolen. Bij dit model van Vans bleek dat gelukkig geen probleem te zijn.

Ik ging nog (maar) eens naar het ziekenhuis en kreeg daar een compliment over mijn ingesteldheid (dat deed deugd), dat ik aan deze donderwolken ontsnapte deed ook deugd. Ja hoor, Harry Potter is nog steeds aanwezig bij het plaatselijke ijssalon. Nu ja, een kleine verwijzing naar Harry Potter. Maar toch! Blijkbaar had ik mijn snail mail voor Nikita echt perfect ingeschat qua gewicht.

Zo blij dat al dat heerlijke zomerse fruit er weer is. Zoete kersen, lekkere aardbeien uit de moestuin van mijn ouders, verfrissende watermeloen. Njammie

Die Hufflepuff-schoenen zijn in een stugger materiaal gemaakt waardoor ze meer aanspannen. Dus besloot ik hen wat uit te rekken en ja ik deed dat met een Prophecy. Je bent een wizard of je bent het niet hé. Bovendien zit de volgende Potternerd-generatie ook al in de startblokken klaar. Ze gaat wel eerst nog even wat grotere voeten moeten krijgen.

Nog snel even van die prachtige klaprozen genieten en ze samen met de leuke pin die ik van Annelies kreeg vereeuwigen op foto. De Forever Friends magneet kocht ik op een plaatselijke rommelmarkt en ja, je leest het goed. Daar staan wel degelijk Niffler koekjes op mijn boodschappenlijst. Wanneer ik die gebruikt heb voor het plannetje dat ik in gedachten heb toon ik jullie hier zeker het eindresultaat.

10 gedachten over “Foto-update #149”

 1. Hahaha, die Mandrake, hoe zalig is die! Nog toffer dan een gehaakte, als je het mij vraagt 🙂
  En inderdaad, al dat zomers fruit, mmm. Voelt ook veel meer aan als “snoepen” dan winters fruit 🙂

  1. Oh maar die gehaakte ziet er echt ontzettend schattig uit hoor. Alleen heb ik daar het geduld niet voor. Ik vind het op zich wel ontspannend om een sjaal te haken maar figuurtjes waarbij je moet tellen en dus heel oplettend moet zijn spreken me niet aan. Heerlijk hé al dat fruit. De voorbije week heb ik veel watermeloen gegeten als verfrissing tijdens de hittegolf en deze middag vierden we alvast mijn verjaardag maar doordat het veel te warm was om te bakken stonden er veel fruitige desserts op het menu. Een frambozenmousse, fruitsla en een zomerse tiramisu. Het enige waar geen fruit in zat was de koude chocoladetaart die mijn broers en schoonzussen graag lusten.

  1. Ik ga hem waarschijnlijk ook een keer met fimo (of een ander soort klei) maken zodat ik hem kan bewaren. Hopelijk ziet hij er dan even schattig uit.

  1. Dankjewel! Ondertussen heb ik ook een mini-mandrake in de boekenkast staan dankzij Nancy die me gisteren de mini Herbology Hermione cadeau gaf. Nu maar hopen dat manlief niet denkt dat die ook om op te eten is. 🙂

 2. Die Mandrake is echt zo schattig he. Ik kan mij dezer dagen ook ziek eten in aardbeien en kersen. Daarnet nog kwam ik op het – al zeg ik het zelf – fantastische idee om bij het ijssalon aan de overkant van de straat een bol witte chocolade-ijs te gaan halen en daar thuis een hoop aardbeien over te gooien. Perfecte combinatie!

  1. Dat is inderdaad een geweldige combinatie én gezond natuurlijk vermits er fruit op je ijs ligt. 🙂 Ik at vandaag ook zowel aardbeien (de laatste uit de moestuin van mijn ouders) als kersen (degene die ik maandag kocht in de supermarkt en die precies best niet lang meer konden blijven liggen). Echt heerlijk al dat zomerse fruit.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.